menu

Hier kun je zien welke berichten Natalie13 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Great House - Nicole Krauss (2010)

Alternatieve titel: Het Grote Huis

4,5
Great House is een boek wat niet makkelijk tot je komt. Een verhaal met verschillende lagen. Ik hou van dit soort prachtige verhalen waarbij je moet nadenken, genieten van de mooie zinnen, de stijl. Het is boek wat ik toch nog een keer zou willen lezen om het nog beter te begrijpen.

Zoek je een boek met vaart, dan is dit niet jouw boek. Liefhebbers van boeken zoals Pascal Mercier dan kan ik je dit boek zeker aanraden.

Juego del Ángel, El - Carlos Ruiz Zafón (2008)

Alternatieve titel: Het Spel van de Engel

4,5
Ik had even de tijd nodig voor dit boek. Er gebeurt zoveel in het verhaal. Hoe kan ik het kort omschrijven? Het is 1) Spannend, 2) mysterieus, 3)raadselachtig, 4) romantisch. Ik was vanaf de 1e pagina geboeid door het verhaal, nergens zakt het verhaal in. Na de laatst pagina omgeslagen te hebben blijf ik erover nadenken. Prachtig, een topper!

Little Bee - Chris Cleave (2009)

Alternatieve titel: Kleine Bij

5,0
The other hand is zo'n boek waarvan je bewust wordt dat lezen meer kan inhouden dan aangenaam tijdverdrijf. Het zet je aan het denken en nadat je het boek hebt gelezen blijf je erover nadenken. Je stelt de volgende vraag: "Wat zou jij hebben gedaan?" Al vanaf de 1e bladzijde ben ik geboeid en wil ik het liefst doorlezen en lezen... en vervolgens herlezen.

Kortom: Schitterend!

Nachtzug nach Lissabon - Pascal Mercier (2004)

Alternatieve titel: Nachttrein naar Lissabon

4,0
Kort samengevat kan ik zeggen:
- mooi geschreven
- prachtige (filosofische) teksten
- niet altijd even makkelijk te lezen
- eventueel moet je in de juiste stemming zijn

Maar ik kan Nachttrein naar Lissabon zeker aanraden

Seamstress, The - Frances de Pontes Peebles (2008)

Alternatieve titel: De Naaister van Pernambuco

4,5
Een prachtig debuut. Ik heb ruim 600 pagina's genoten van het verhaal. Ze schrijft heel gedetailleerd en ik kan me voorstellen dat het voor sommige lezers wel iets minder had gemogen.

Voor een debuterende schrijfster had het schrijven van een dik boek haar valkuil kunnen worden maar daar is ze niet in gevallen. Ze wist mij van het begin tot het eind te boeien. Als liefhebber van historische romans kan ik de Naaister van Pernambuco zeker aanbevelen!