menu

Hier kun je zien welke berichten Hugoboss als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Cujo - Stephen King (1981)

4,0
Het boek komt moeilijk opgang maar na verloop van tijd komt de vaart erin. Vanaf het moment dat Cujo gebeten wordt neemte de spanning toe. De personages zijn redelijk goed uitgelegd maar de nadruk wordt toch op Cujo gelegd. De lange zit in de auto maakt het moeilijk om de aandacht erbij te houden, maar met het slot erbij is Cujo een zeer vermakelijk boek. Stephen King weet hoe de spanning goed op te bouwen en daarna tot het einde aan te houden, ook al komt het er niet helemaal uit in dit boek toch een welverdiende 4/5.

Day of the Jackal, The - Frederick Forsyth (1971)

Alternatieve titel: De Dag van de Jakhals

4,5
Vanaf het begin af aan zit de spanning goed in het boek. De drie delen waarin het boek is opgedeeld geven duidelijk weer wat er komen gaat.
De voorbereiding op de moord op Charles de Gaulle is tot in de puntjes uitgewerkt. Doordat de details zo zijn weergegeven sta je dicht bij de karakters in het boek. Naar het einde toe weet je al welke afloop het boek gaat krijgen maar toch neemt dit niks aan de kwaliteit van het boek af.
Frederick Forsyth weet waar hij over schrijft en daardoor is het een knap geschreven boek. 4.5/5

Komt een Vrouw bij de Dokter - Kluun (2003)

4,0
Het boek is op een makkelijke manier geschreven en kan dan ook in hoog tempo worden gelezen. De hoofdstukjes zijn redelijk klein van begrip maar vormen toch een hecht verhaal. Ik vond het verhaal qua opbouw goed in elkaar zitten. De schrijfstijl had wel van een wat hoger niveau mogen zijn maar was goed te belezen. De manier waarop kluun schrijft geeft wel het gevoel dat je dicht bij de karakters in het verhaal staat. Het vele gevloek haalt het niveau van het boek dan weer iets naar beneden maar geeft wel duidelijk de emotie waar. Al met al een mooi boek om te lezen en ik ben benieuwd of de film mij ook aanspreekt. 4/5