menu

Hier kun je zien welke berichten jerome998 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Danse Macabre - Stephen King (1981)

Alternatieve titel: Danse Macabre: Verhalen over Horror

3,0
Interessante uiteenzetting over alle films, tv-series, boeken, radioshows en tijdschriften die essentieel waren voor het horrorgenre tussen 1950 en 1980, maar wel erg moeilijk om doorheen te komen. Met mijn voornemen om alle Kings gelezen te hebben heb ik toch doorgezet.

Eenvoudig gezegd is het één grote opsomming met wat diepgaandere uitleg per genoemde titel. De films die King bespreekt zijn inmiddels vooral gedateerd, wat in het horrorgenre sneller voorkomt, al heb ik er wel een lijstje 'klassiekers' uit gehaald die ik een kans wil geven.
De passages over zijn persoonlijke leven waren het leukst om te lezen, net dat beetje inkijk in zijn levenservaringen.

Het laatste gedeelte, de boekbesprekingen, kwam ik vlotter doorheen. De verhalen die hij bespreekt hebben interessante plots en de tand des tijds beter doorstaan dan de films. Ook leuk om te ontdekken dat bepaalde films en series die ik alleen uit onze eeuw ken al rond de jaren '50/'60/'70 zijn geschreven. Bijvoorbeeld I Am Legend (film met Will Smith, 2007) en The Haunting of Hill House (Netflixsucces uit 2018). En de prachtige verfilming What Dreams May Come met Robin Williams is een verhaal van Richard Matheson uitgebracht in 1978.

Ondanks dat ik maandenlang mezelf heb moeten aanzetten verder te lezen toch een waardevolle inkijk in deze fase van het horrorgenre. Het lijstje boeken dat ik dankzij Danse Macabre wil lezen is vrij lang geworden, dus dat neem ik met plezier mee.