menu

Hier kun je zien welke berichten donnie darko als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Aanslag, De - Harry Mulisch (1982)

4,0
Eindelijk een Mulish zoals ik verwacht had dat ze allemaal zouden zijn. Prachtig boek met een zeer beklijvend verhaal. Kon niet stoppen met lezen en vond het allemaal heel hoogdravend maar zeer mooi geschreven. Waar het hoogdravende mij bij de Ontdekking van de Hemel mateloos irriteerde, was het hier perfect in balans.

4*

Animal Farm - George Orwell (1945)

Alternatieve titel: Boerderij der Dieren

3,5
Bwa, echt geweldig vond ik dit nu toch echt niet, hoor. Veel te kort om je echt helemaal in te leven, vind ik, en toch mocht het ook niet langer zijn omdat het anders ging vervelen. Het verhaal is gewoon te kleinschalig om echt een grootse roman te krijgen, en de kritiek is wel goed gebracht, maar de zedenles ligt er iets te dik op, vind ik.

3.5*. Leuk boekje, maar niet om te herlezen.

En het kan niet aan de nederlandse vertaling liggen, want ik heb hem in het engels gelezen.

Antkind - Charlie Kaufman (2020)

4,0
Dit was schitterend als je houdt van Kaufman zijn films. Zéér meta, grappig en ambitieus, en een absolute aanrader voor cinefielen. Kaufman schrijft schitterend, het concept is intrigerend, en ja, het is allemaal zeker overdreven lang, maar dat is deels de stijl, dus stoorde me verder absoluut niet.

4* en ik zou dit handsome_devil durven aanraden, gezien haar liefde voor Pynchon en cinema

Asielzoeker, De - Arnon Grunberg (2003)

4,5
Zeer mooi boek,hoor. Ik heb er twee van Arnon Grunberg gelezen en ik vond deze toch wel de beste. Zeer mooi hoe hij al zijn bizarre personages zo goed weet te schetsen.

4.5* voor een boek dat ook zeker hoog in mijn top 10 gaat staan.

Atonement - Ian McEwan (2002)

Alternatieve titel: Boetekleed

3,5
Ik vond het geen overdonderend goed boek. Het was mooi, maar het deel van de oorlog vond ik ook vooral nogal saai, en het einde vond ik behoorlijk vaag. Kan iemand mij trouwens het laatste deel waar Briony al wat ouder is samenvatten? Want ik ben het vergeten.