menu

Hier kun je zien welke berichten stephan73 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

A van Abeltje, De - Annie M.G. Schmidt (1955)

3,5
Mijn eerste echte kennismaking met Annie M.G. Schmidt, en ik vond het prachtig. Heerlijk boek dat het, ben ik bang, bij de "hedendaagse" doelgroep het niet zo goed zal doen (hier doel ik op mijn nichtje van 6). Het taalgebruik is behoorlijk verouderd (ik weet niet of er ook nieuwere vertalingen bestaan, maar de versie die ik heb gelezen kwam uit 1955!), en de situaties (leeuwen en goochelaars op kermissen?) zal ze denk ik ook ontgaan.

Maar ik kan me voorstellen dat dit een heerlijk boek is om voor te lezen.

3,5*

Crackup at the Race Riots, A - Harmony Korine (1998)

3,5
Totale anarchie in boekvorm. Geen idee wat Harmony Korine (de film Gummo) hiermee wil bereiken, maar het is wel origineel.

Fear and Loathing in Las Vegas - Hunter S. Thompson (1971)

Alternatieve titel: Fear and Loathing in Las Vegas: A Savage Journey to the Heart of the American Dream

4,5
Kende eerst de film, maar ik moet zeggen dat het boek ook ontzettend goed is.. Goed geschreven en zeer komisch!

Flyboy Action Figure Comes with Gasmask - Jim Munroe (1998)

4,5
Een briljante sociale parodie over superhelden die maatschappelijke misdaden bestrijden. Geschreven in een stijl die dicht in de buurt komt van Douglas Coupland..

In za Misosūpu - Ryū Murakami (1997)

Alternatieve titel: In de Misosoep

4,0
Terwijl de tekst op de hoes je het idee geeft dat dit een American Psycho-achtig verhaal is, laat het eerder de enorme verschillen tussen het Westen en Japan zien. Goed geschreven, en behoorlijk claustrofobisch!

4

Naked Lunch, The - William S. Burroughs (1959)

Alternatieve titel: Naakte Lunch

4,5
Een van de meest vervreemdende boeken die ik heb gelezen.. Heb hierna meerdere boeken (in deze stijl) van Burroughs gelezen, en dat experimentele ligt me wel!

4,5

Rip It Up and Start Again: Post Punk 1978-1984 - Simon Reynolds (2005)

5,0
Rip It Up is werkelijk een fenomenaal boek. Nooit gedacht dat ik een non-fictie boek zo goed zou vinden. Simon Reynolds zijn schrijfstijl is duidelijk en to-the-point, en de verhalen die hij optekent van de (voornamelijk) Britse post-punk scene zijn scherp.
Je moet wel enige interesse hebben in die hele scene, of gewoon geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van de popmuziek, voordat je hieraan begint.

5*

Rum Diary, The - Hunter S. Thompson (1998)

Alternatieve titel: De Rum Dagboeken

4,0
Debuutroman van Hunter S. Thompson die hij schreef op 22 jarige leeftijd, maar die pas in 1997 werd uitgegeven.. Totaal anders dan Fear and Loathing, maar zeker niet minder!

Sommerhaus, Später - Judith Hermann (1998)

Alternatieve titel: Zomerhuis, Later

2,0
Op twee verhalen na is dit een erg saai boek. Toevallig gaan de twee goede verhalen over oudere mensen en de slechte over rijkeluis jongeren die over-het-paard zijn getild en zich aanstellen!

2*