menu

Hier kun je zien welke berichten Chevy als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Achtste-Groepers Huilen Niet - Jacques Vriens (1999)

5,0
Eén van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb. Een prachtig verhaal van een normale klas. Misschien omdat het leeftijdsgenoten waren dat het verhaal me zo aansprak.

Maar ik heb het niet drooggehouden bij het einde!

Cirque du Freak - Darren Shan (1999)

Alternatieve titel: De Wereld van Darren Shan 1: De Grote Freakshow

5,0
Een geweldig (kinder)boek. Ik heb alle delen van de Saga gelezen en ik heb me stuk voor stuk vermaakt met alle delen. De toon wordt met dit eerste deel gezet. Vooral het visualiseren bij het boek is geweldig. De film wil ik dan ook niet zien, omdat die alleen maar tegen kan vallen.

Het leest lekker weg, vanwege de kinderlijke schrijfstijl, maar dat neemt niks weg dat het ijzerspannend is en ik elke keer niet kan wachten tot het volgende deel er is!

Clockwork Orange, A - Anthony Burgess (1962)

Alternatieve titel: Boze Jongens

5,0
Een geweldig boek! Ik heb dit gekozen voor Engels. De film kende ik al en die vond ik erg indrukwekkend. Gelukkig dat ik de film eerst had gezien, want het Engels was erg pittig en ik denk niet dat ik dan de strekking van het verhaal had kunnen volgen. Het Nadsat was wel heel indrukwekkend en zeker knap gedaan.

Zeker één van de beste boeken die ik ooit gelezen heb!

Demon Apocalypse - Darren Shan (2008)

Alternatieve titel: Demonata 6: Monsteroorlog

5,0
Ouderwets spannend was deze weer! Ongelofelijke scènes en dit is echt zo'n boek waarvan je aan het einde een geweldig gevoel hebt.

Grand Cahier, Le - Ágota Kristóf (1986)

Alternatieve titel: Het Dikke Schrift

5,0
Ik vind dit echt een geweldig boek! Ik heb het moeten lezen voor Frans en ik heb lopen genieten. Door de eenvoud is het zo geniaal.

Nineteen Eighty-Four - George Orwell (1949)

Alternatieve titel: 1984

4,0
Part I was ongelofelijk saai. Part II en III waren ijzersterk. Toch verplicht leesvoer voor iedere scholier! Alleen Part I had wel wat korter en leuker gemogen.

Psycho - Robert Bloch (1959)

4,0
Een goed, spannend boek. Ik kende de film al, voordat ik begon, dus het einde wist ik al. Wel is het een echte aanrader. Hij leest lekker weg en hij was nog steeds erg spannend.

Tevens ook een ander perspectief erbij i.t.t. de film. Je komt nu ook veel te weten voor Bates zelf. Gedachten die in de film ontbreken. Noch de film, noch het boek wordt hierdoor slechter, maar het is wel interessant en je krijgt meer een totaalplaatje.

Sons of Destiny - Darren Shan (2004)

Alternatieve titel: De Wereld van Darren Shan 12: Zonen van het Lot

4,5
Mooi en prachtig slot van een geweldige serie. Op deel 1 en 11 na de beste. Dat komt waarschijnlijk vooral omdat hier het slot gegeven wordt.

Eerlijk gezegd vond ik dat slot wel redelijk onbevredigend en toch niet echt leuk. Ik had nog wat hoogstaanders verwacht. Hoewel dit natuurlijk wel een mooi einde is. Ik vond het alleen wat simpel.

Trials of Death - Darren Shan (2001)

Alternatieve titel: De Wereld van Darren Shan 5: Op Leven en Dood

4,5
Een geweldig deel. Het wordt steeds spannender. De opdrachten zijn ongelofelijk spannend. Dit boek heb ik volgens mij dezelfde dag nog uitgelezen. In één zucht.

Vampire Mountain - Darren Shan (2001)

Alternatieve titel: De Wereld van Darren Shan 4: De Vampiersberg

4,0
Deel 4 is ook weer geweldig. Misschien zelfs beter dan 2 en 3. Meer spanning vooral.

Vampire Prince, The - Darren Shan (2002)

Alternatieve titel: De Wereld van Darren Shan 6: De Vampiersprins

4,5
Hij is ontsnapt! Wat voor gevaren gaat dit nou weer met zich meebrengen? Een geweldig vervolg die bijna net zo goed is als deel 5. Spanning alom. Vooral de openingshoofdstukken vond ik erg goed. Ik kon niet ophouden met lezen!

Wij - Elvis Peeters (2009)

4,5
Een geweldig boek, zoals ik ze nog zelden heb gelezen. Dat kan liggen aan het feit dat ik nog weinig boeken heb gelezen die wat volwassener zijn, maar toch. Het boek neemt zeker geen blad voor de mond en dat kon ik zeker waarderen.
Waar ik tot nu toe vaak weinig indrukwekkende boeken had gelezen voor school, was dit de eerste uitzondering. Ik heb me zeker vermaakt met het boek en verslapt eigenlijk nergens.

Heeft al mijn verwachtingen overtroffen!