menu

Hier kun je zien welke berichten nightvamp als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Beest, Het - Wendy Stroobant (2007)

3,0
Dit verhaal wordt verteld vanuit het gezichtspunt van Het monster, Lise en een kamermeisje. En het is niet een heel gemakkelijk verhaal om te lezen. Er zijn best veel 'bijzaken' in het verhaal, die zijdeling voorbij komen maar eigenlijk geen meerwaarde hebben voor het boek en die het boek zelfs lastiger maken om te begrijpen. Het gezichtspunt van het kamermeisje is daar een voorbeeld van. De kasteelheer in dit boek blijft heel lang een 'ongrijpbaar' personage. Je komt niet veel over hem te weten en eigenlijk blijft die heel lang een mysterie. Op het laatst kom je te weten wie de kasteelheer is en begrijp je zijn acties en daden ook beter. Het boek is eigenlijk ook een beetje een beauty&the beast verhaal, waarnaast de Franse Revolutie, familieintriges en magie ook aan de orde komen

Botsing - Ingrid Oonincx (2011)

4,0
Iedereen die haar eerste boek; Nickname heeft gelezen zal vol spanning hebben uitgekeken naar haar tweede boek; Botsing. Ik dus ook. En wederom heeft Oonincx bewezen dat ze echt een goede schijver is! Je volgt het verhaal in het perspectief van 3 hoofdpersonen, die onderling omstebeurt worden afgewisseld. Telkens beetje bij beetje krijg je steeds meer hoogte van het verhaal. Toch heeft ze wel heel lang verborgen weten te houden wat nou eigenlijk de connectie tussen deze 3 personen is. een connectie die ik persoonlijk totaal niet verwacht had! Erg origineel en knap in elkaar verweven! Ik hoop dat haar derde boek niet lang op zich laat wachten!

Boy 7 - Mirjam Mous (2009)

3,5
Spannende young-adult thriller die je meeneemt op een spannende reis om het geheugen van de hoofdpersoon terug te krijgen. Hoe is hij zijn geheugen kwijtgeraakt, waar komt hij vandaan, waarom ligt die in een veld, wie is hij? Allemaal vragen waarop een schokkend antwoord te vinden is. Een antwoord die je ook zeer zeker niet verwacht en alleen nog maar meer vragen oproept. Meeslepend geschreven, boeiend verhaal en makkelijk te volgen. Goed boek, zeker ook voor volwassenen.

I Heart New York - Lindsey Kelk (2009)

Alternatieve titel: Ik Hou van New York

4,0
Een heerlijk ontspannend boek over de Engelse Angela die haar koude en kille London onvlucht om te ontkomen aan haar overspelige vriend. Ze komt terecht in New York, de beste plek liefdesverdriet aan te pakken. Luchtig boek, die alle belevenissen van Angela uit de doeken doen. Shoppen, daten, vriendschappen sluiten, alles komt hier aan de orde. Heerlijk boek om te lezen, waarbij je niet te veel hoeft na te denken.

Room Swept White, A - Sophie Hannah (2010)

Alternatieve titel: De Lege Kamer

De flaptekst beloofd een zeer spannende literaire thriller die je echt moet lezen. Alleen helaas is het boek minder spannend dan de flaptekst doet vermoeden en op sommige momenten kan je zelfs spreken van langdradig. De rode draad die door het verhaal heen loopt is voornamelijk gespitst op het politieonderzoek en ook over de documantaire die gemaakt wordt over het verhaal van de ouders. Alleen de ouders zelf komen bijna niet aan bod in het verhaal en ik denk dat Hannah daar een punt heeft laten liggen Daardoor blijft het boek afstandelijk en je maakt geen kennis met de emoties die bij dit verhaal zouden moeten horen. Toch bleef ik het verhaal wel volgen omdat ik toch nog ergens verwachte verrassende of bloedstollende momenten tegen te komen, alleen wie dat verwacht komt toch wel bedrogen uit. Kortom de opzet van het verhaal is goed, alleen het mist het hem in de uitwerking ervan.

Saladedagen - Knof (2011)

4,0
Het boek Saladedagen is ontstaan uit de inmiddels succesvolle website tenpages, waar schrijvers in spe 10 pagina's posten in de hoop dat mensen aandelen kopen voor de uitgave van hun boek. Saladedagen had slechts in 5 dagen de benodigde investeringen bij elkaar en werd als eerste echt uitgegeven. En dat was geen slechte set! Saladedagen is pakkend en makkelijk te volgen door het simpele taalgebruik. Het verhaal wordt eigenlijk verteld op een manier waarop een vriend je zijn verhaal zou doen. Daardoor is het echt enorm makkelijk te volgen en leef je snel mee met de personages. Ook aan humor is er geen gebrek in dit boek, waardoor je dikwijls lachend achter het boek zit. Ik ben zeer benieuwd naar zijn tweede boek!

Sanctus - Simon Toyne (2011)

Alternatieve titel: Sancti Trilogy 1

3,5
Als een monnik uit de orde der Sancti zichzelf van de berg af stort en daarbij een ketters teken maakt, wordt dit opgepikt door de media en een waar mediacircus breekt los. De orde begrijpt dat nu de eeuwenoude profetie aan het uikomen is, waarbij 'het enige ware kruis op aarde zal verschijnen' en vervolgens zou opstaan uit de dood. In de loop van het verhaal wordt duidelijk wat dit enige ware kruis is en wordt het eeuwenoude geheim van de schepping ontrafelt. Spannend, mysterieus en meeslepend zijn dan ook de kernwoorden van dit boek. In het midden van het boek is er een moment waar het verhaal een beetje minder pakkend is, door het feit dat het boek daar meer de actie kant opgaat. Echter wordt dit aan het einde weer helemaal goed gemaakt. Wel blijven er ontzettend veel vragen over, maar naar wat ik heb begrepen uit een interview met de schrijver, is dit het boek een begin van een trilogie. Zeer waarschijnlijk wordt hier dus verder opin gegaan in het volgend deel. Bereid je er wel op voor dat het best wel een lastig boek is om te lezen. Het lettertype heeft de groote van wat je normaal in pockets tegenkomt, iets wat je niet verwacht als je een paperback koopt. Daardoor vergt het boek even wat tijd om te lezen.

Stil Water - Marelle Boersma (2006)

3,0
Een thriller met een apart tintje. Boersma licht toe wat er kan gebeuren als mensen knoeien met de regels in hun eigen belang. Wat ook best wel apart is, dat het eigenlijk een thriller wordt genoemt maar dat de oorzaak eigenlijk vanaf het begin af aan al vast staat. Daardoor mist het wel een bepaalde spanning.Ik moet wel eerlijk zeggen dat de naam; Beer me echt mateloos irriteerde, Het nam de aandacht totaal van het verhaal weg zodat bijna alleen die naam maar opviel. Verder is het best een intrigerend boek. De privewereld van de personages wordt ook erg goed neergezet, je krijgt een goed idee van hoe iemand leeft en wat voor een invloed dat heeft op het verhaal

Uitglijder - Loes den Hollander (2011)

3,0
Ik vond het boek eigenlijk heel erg voorspelbaar, ik ergerde me daar best aan tijdens het lezen. Het verhaal is ook niet fijn qua opzet. Door de wisselende perspectieven worden sommige stukken wel 3 keer herhaald, wat gewoon te vaak is om nog spannend te kunnen zijn. De personages zijn ook erg oppervlakkig en niet uitgediept.

Verstrikt - Mel Wallis de Vries (2011)

4,0
Wederom een prachtige nieuwe young-adult thriller van Mel Wallis de Vries. Ook in dit boek staan vriendschappen en de gevaren van een moderne maatschappij centraal, net als in haar vorige boeken. Meeslepend boek waarin de lezen in het perspectief van Maud en Lara het verhaal te horen krijgt. Ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen en ik ben er zeker van dat vele anderen dit ook zullen doen. Zowel jongeren als volwassenen hebben aan dit boek een spannend verhaal te pakken.

Zomerhuis met Zwembad - Herman Koch (2011)

3,0
In het boek; zomerhuis met zwembad maken we kennis met de arrogante huisarts Marc. Marc is iemand die alle regels aan zijn laars lapt en eigenlijk om niemand anders geeft dan zichzelf en daarbij maakt die een grote fout waar zijn dochter de dupe van wordt. Wat mij enorm stoorde aan het boek is dat Marc echt een enorme zeurpiet is, wat er ook gebeurd hij verzint wel weer iets om over te kunnen zeuren. Dit heeft totaal geen toegevoegde waarde voor het verhaal en zorgt er ook wel voor dat je het boek met minder interesse leest. Ook haalt het het eigenlijke verhaal, waarvan de verhaallijn best goed is, enorm onderuit. Een schrijver moet ook weten wat te schrappen uit een verhaal en wat niet en dat is iets wat Koch nog moet leren.

Zondaarskind - Marion Pauw (2009)

4,0
Van alle boeken die er van Marion Pauw verschenen zijn is; Zondaarskind degene met het aangrijpendste en bijzonderste verhaal. Waar haar andere boeken af en toe best luchtig zijn, is dit boek zeer aangrijpend. Je leert Truitje kennen die een enorm moeilijk leven heeft geleid, maar die uit is op wraak. Sommige omschrijvingen van alle verschrikkelijke dingen die Truitje heeft moeten doorstaan gaan je echt niet in de koude kleren zitten. Daardoor kan je je enorm goed inleven in haar gedachtegang en voel je je betrokken bij haar verhaal waardoor je het boek niet meer weg leggen