menu

Hier kun je zien welke berichten RaetsThijs als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Lord of the Flies - William Golding (1954)

Alternatieve titel: Heer der Vliegen

3,5
Boek leest vlot en is bij momenten spannend. Ondanks dat ik wel met regelmaat bleef lezen, had ik echter wel niet het gevoel dat ik echt in het verhaal gezogen werd. Het bouwt subtiel op en escaleert stapsgewijs top op het punt dat het entertainende shockeffect wint van het realisme. Zoals verwacht gaf het stof tot nadenken. Zeker wel een boek dat ik zou aanraden vanwege het psychologisch aspect.

Normal People - Sally Rooney (2018)

Alternatieve titel: Normale Mensen

3,0
Degelijk boek, interessante chemie tussen de hoofdpersonages. Leuk om te zien hoe ze in de zoektocht naar zichzelf toch steeds terug op elkaar botsen. Er wordt niet dwangmatig gezocht naar een Hollywood-einde, het verhaal komt geloofwaardig over. Echter had ik bij momenten moeite om mijn aandacht erbij te houden en kon het verhaal mijn niet voldoende boeien om er op korte tijd veel pagina's door te jagen.

Vele Hemels boven de Zevende - Griet Op de Beeck (2013)

4,0
Leest vlot, soms herkenbaar, maar ook weer niet waardoor leuke passages tot stand komen. Vertelling vanuit 5 verschillende standpunten zorgt voor afwisseling. Hier en daar toffe manier van uitdrukken en verwoorden waardoor je blijft lezen.

Wij - Elvis Peeters (2009)

1,5
Schrijfstijl leest aangenaam, beschrijvend, mooie proza. Staat inhoudelijk echter waanzinnig ver van de realiteit af en houdt de samenleving op die manier absoluut geen spiegel voor. Bepaalde passages waren ergerlijk hard op zoek naar een schokeffect en maakten het voor lieve mensjes met een groot hart zoals ik bijna onleesbaar. Het boek zet mij met de beste wil van de wereld niet aan het denken.