menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Lalage. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Cadáver Exquisito - Agustina Bazterrica (2017) 4,0

Alternatieve titel: Schitterend Lichaam, 30 augustus 2021, 20:01 uur

De Argentijnse Agustina Bazterrica beschrijft het slachtproces tot in detail, in korte, rake zinnen. In het begin lees ik maar een paar bladzijden per keer, omdat het zo heftig is. Maar na een kwart van het boek ben ik zo gegrepen dat ik de rest in één dag uitlees. Dit is ontzettend goed geschreven en uitgekiend.

Schitterend lichaam – Agustina Bazterrica | Lalagè leest - lalageleest.nl

» details   » naar bericht  » reageer  

Tweede: Over het Zijn en Krijgen van een Tweede Kind, De - Lynn Berger (2019) 3,5

29 augustus 2021, 21:42 uur

Dit leest lekker weg, dus het leek mij wel geschikt als kraamcadeau voor ouders die net hun tweede kindje hebben gekregen. Die herkennen er vast nog meer van dan ik. Lynn Berger heeft een hoop wetenschappelijke artikelen gelezen om uit te zoeken of vooroordelen kloppen over geboortevolgorde en het al dan niet hebben van broers of zussen. Haar bevindingen wisselt ze af met persoonlijke ervaringen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Old Drift, The - Namwali Serpell (2019) 2,5

Alternatieve titel: De Rook Die Dondert, 29 augustus 2021, 21:41 uur

Tot bijna 1/3 van dit dikke boek gelezen en toen gestrand. Namwali Serpell kan mooi schrijven, maar het is ook ingewikkeld, zowel qua taal als constructie. Het boek bestaat uit 10 delen vanuit verschillende perspectieven, die uiteindelijk samenkomen in één nakomeling. Zo ver ben ik niet gekomen, want de personages komen niet echt tot leven en het kan me niet schelen hoe het met ze verdergaat. Het is wel interessant dat de geschiedenis van Zambia er zo in is verweven, maar ook daarvan begrijp ik lang niet alles.

» details   » naar bericht  » reageer  

Spiegelzee: De Zeespiegelgeschiedenis van de Mens - Salomon Kroonenberg (2017) 2,0

29 augustus 2021, 21:40 uur

Ik was op zoek naar een boek over het bewegen van continenten en variaties in de zeespiegel. Spiegelzee is een populair-wetenschappelijk boek, maar het bevat toch veel jargon en een woordenlijst ontbreekt. De schrijver bespreekt historische opvattingen die niet allemaal klopten, waardoor het nog lastiger te volgen is. De grafieken vind ik vaak niet duidelijk, omdat er geen uitleg bij is wat de assen betekenen. Als iemand een ander boek over dit onderwerp weet, dan hoor ik het graag, want dit heb ik niet uitgelezen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Fantasii - Ineke Riem (2021) 4,0

26 augustus 2021, 08:04 uur

Ik had uitgekeken naar de tweede dichtbundel van Ineke Riem. Motieven zijn stilte, sprookjes en natuur.

Fantasii – Ineke Riem | Lalagè leest - lalageleest.nl

» details   » naar bericht  » reageer  

Moord op de Moestuin - Nicolien Mizee (2019) 3,5

10 augustus 2021, 18:43 uur

De schrijfstijl van Nicolien Mizee bevalt me direct: ze vertelt over opmerkelijke gebeurtenissen met een hoop rake observaties en droge humor. Halverwege het boek doet Judith een vondst die het verhaal spannender maakt. Het is absoluut geen thriller, maar het gaat wel over dood onder verdachte omstandigheden. Uiteindelijk wordt het allemaal netjes opgelost, zodat je als lezer niet met open eindjes blijft zitten.

Moord op de moestuin – Nicolien Mizee | Lalagè leest - lalageleest.nl

» details   » naar bericht  » reageer  

Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots - Deborah Feldman (2012) 4,0

Alternatieve titel: Onorthodox: De Schokkende Breuk met Mijn Roots, 5 augustus 2021, 07:26 uur

De cultuur wordt beeldend beschreven. Devoiri voelt zich als jong meisje al beperkt. Zoals gebruikelijk wordt ze uitgehuwelijkt. Het stel krijgt een zoon. Als die bijna naar school zal gaan, besluit Devoiri te vertrekken.

De Netflix-serie volgt het boek niet. Het is spannender en ik vind het mooi gemaakt, maar het boek gaat veel dieper in op het leven als chassidisch-joods meisje. Dus ook als je de serie al hebt gezien, raad ik je aan om dit te lezen.

Onorthodox – Deborah Feldman | Lalagè leest - lalageleest.nl

» details   » naar bericht  » reageer