menu

Hier kun je zien welke berichten DMF als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Joyland - Stephen King (2013)

4,0
DMF
Stephen King mag dan niet de allerbeste schrijver zijn, het is zonder enige twijfel wel een van de betere verhalenvertellers. Ook met Joyland trok hij me weer in het verhaal. Leuke setting met het pretpark, King komt met Devin Jones weer met een leuk hoofdpersoon en de kleine Mike sleurde me helemaal in het verhaal. Emotioneel achtbaanritje uiteindelijk, waarbij de man voor de zoveelste keer bewijst heel veel meer te kunnen dan alleen maar spookverhalen vertellen.

* * * *

Just One Look - Harlan Coben (2004)

Alternatieve titel: Momentopname

4,0
DMF
Mijn eerste Harlan Coben. Een bijzonder plezierige kennismaking; een andere conclusie kan ik onmogelijk trekken. Wat een schitterend verhaal.

Coben heeft ongetwijfeld ADHD. Als een razende vliegt hij door zijn verhaal. De proloog is al veelbelovend en de twist die erin zit, is typerend voor de rest van het verhaal: constant zet Coben de lezer op het verkeerde been. De personages die Coben introduceert kwamen direct bijzonder sympathiek op me over. De plottwists ogen geen moment geforceerd, maar vloeien duidelijk voort uit kleine details die Coben gaandeweg de plot prijsgeeft. De verschillende verhaallijnen zijn en blijven allemaal even interessant. Coben schrijft ze bijzonder slim aan elkaar en heeft daarbij opnieuw enkele verrassingen in petto. Ook zijn humor is van hoog niveau. Hier en daar toverde hij moeiteloos een glimlach op mijn gezicht.
De relaties tussen enkele personages zijn hier en daar wel wat vergezocht en de bad-guy had iets indrukwekkender gekund, maar dit zijn slechts kleine smetjes op een verder geweldig verhaal. Even was ik bang dat Coben toch in clichés zou vervallen, maar daar was absoluut geen sprake van. Godzijdank kwam er geen vreselijk happy Hollywood einde. In de laatste pagina's verrast-ie de lezer toch weer. Zelfs in de epiloog komt Cboben nog met een ingrijpende wending. Onmogelijk om dit boek weg te leggen.

Harlan Coben levert met Momentopname een thriller af die je als liefhebber gelezen moet hebben. Coben is de meester van de 'twist and turn' en zijn sympathieke personages zorgen voor de nodige luchtige humor. Clichés worden zorgvuldig vermeden en met het einde sluit Coben zijn verhaal indrukwekkend af. Kopen!

* * * * ½