menu

Hier kun je zien welke berichten schelley als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Amica Geniale, L' - Elena Ferrante (2011)

Alternatieve titel: De Geniale Vriendin

2,5
Hoge verwachtingen van dit boek maar vond het teleurstellend. Er leek weinig te gebeuren. Steeds weer opnieuw de vergelijking naar deze oh zo fantastische vriendin die in alles goed is en onwaarschijnlijk mooi... Ik werd niet meegesleurd naar Napels. De vervolgdelen zullen dus niet voor mij zijn.

Beautiful Boy: A Father's Journey through His Son's Addiction - David Sheff (2008)

3,5
Mooi boek. Niet het zoveelste boek vanuit het perspectief van een verslaafde maar deze keer vanuit een vader zijn standpunt. Sheff verwoordt mooi de gedachten die hij heeft omtrent de oorzaak van de verslaving, zijn schuldgevoelens en het eindeloos zoeken naar een behandeling. Met momenten is het boek wat technisch omschreven. Vb. De concrete uitleg van de neurotransmitters in de hersenen. Als psychiatrisch verpleegkundige vond ik dit interessant maar ik kan er inkomen dat dit voor sommige mensen niet aangenaam om te lezen is.
Een boek over de onvoorwaardelijke liefde van een vader voor zijn zoon.

Emma Wil Leven: Een Waargebeurd Verhaal over de Strijd tegen Anorexia - Josha Zwaan (2019)

5,0
Prachtig boek. Heftig. Geeft je meer inzicht in de denkwijzen van een persoon met anorexia alsook de gevolgen en gevoelens van naasten..

Handmaid's Tale, The - Margaret Atwood (1985)

Alternatieve titel: Het Verhaal van de Dienstmaagd

4,5
Het duurt even voor je in het boek komt. Atwood heeft een speciale schrijfstijl die veel aan de verbeelding overlaat. Het boek zet je aan het denken.

Harry Potter and the Cursed Child. Parts One and Two - J.K. Rowling e.a. (2016)

Alternatieve titel: Harry Potter en het Vervloekte Kind

3,0
Fijn om nog eens te kunnen onderdompelen in de toverwereld. Het verhaal op zich vind ik niet slecht maar zeker niet te vergelijken met de vorige Harry potterboeken. Het is niet echt voorspelbaar maar er gebeurd niet zo veel in. In de vorige boeken was ik helemaal van de wereld als ik aan het lezen was en dit had ik nu niet. Misschien komt dit ook doordat het een toneelstuk is. Ik mis dan de levendige beschrijvingen van personages, plaatsen, ... . Zo is het moeilijk om je een nieuw personage voor te stellen.

Het Smelt - Lize Spit (2016)

4,5
Ik vond het een meerwaarde dat het boek traag opgebouwd werd. Zo kwam je in het verhaal, kreeg je steeds meer achtergrond ivm de situatie waarin Eva verkeerde en is opgegroeid. Hierdoor kon ik meer meevoelen met de informatie die later in het boek aan het licht kwam. De ruwe schrijfwijze vind ik ook ideaal in dit boek. Dit toont nogmaals de omgeving van Eva aan, samen met de eerlijkheid in het hoofd van een tiener. Ik heb het boek redelijk snel en vlot kunnen doorlezen.

Lieveling - Kim van Kooten (2015)

2,0
devel-hunt schreef:
Leest leuk en gemakkelijk weg, echt gebeurd? Ik vraag het me af, zeker het einde is compleet ongeloofwaardig. Of Kim van kooten is naïef om dit verhaal te geloven en heeft ze zich een onzin verhaal door een psychiatrisch type aan laten smeren of het is een PR stunt die redelijk geslaagd is.
Het boek is leuk, er zit veel humor in, soms lekker grof. Maar volgens mij compleet verzonnen.


En wat is precies een "psychiatrisch type"? Ieder mens kan een psychische ziekte doormaken. En stel dat je dit effectief zou meegemaakt hebben is het helemaal niet raar dat je een "psychiatrisch type" wordt.. Wat niet maakt dat ik het verhaal 100% geloof. Maar ik hou niet zo van termen als een "psychiatrisch type" ??

Het boek zelf vind ik nogal simplistisch, kort door de bocht en voorspelbaar. Ik vind er niets vernieuwend aan. De verhaallijn vind ik onsamenhangend en storend; sprongen met jaren. Het thema boeit me wel vandaar dus toch nog deze score.

Me before You - Jojo Moyes (2012)

Alternatieve titel: Voor Jou

3,0
Ik vond het boek met momenten langdradig; weinig gebeurtenissen. Ik vond het wel mooi te lezen hoe Lou en Will traag dichter tot elkaar groeien. Ook aangenaam dat het boek geen té voorspellend einde heeft.

Moois dat We Delen, Het - Ish Ait Hamou (2019)

4,0
Een boek met een erg mooie boodschap. Het verhaal is heel intiem en minimalistisch. Beide hoofdpersonages zijn zo verschillend maar door de verwoordingen kan je je in beide personen goed inleven. Mooi taalgebruik maar toch niet te hoogstaand. Verhaal met toch een verrassende twist op het einde.

Pound of Flesh, A - Sophie Jackson (2015)

Alternatieve titel: Stuk van Jou

2,0
Heel melig boek. Weinig verhaal buiten het feit dat deze twee personen onmenselijk veel van elkaar houden... zeker de laatste 100 pagina's heb ik mij door moeten sleuren! Jammer want het onderwerp leek veelbelovend.

Tattooist of Auschwitz, The - Heather Morris (2018)

Alternatieve titel: De Tatoeëerder van Auschwitz

3,0
Leest vlot. Makkelijke schrijfstijl. Het einde was plots vluchtig omschreven. Bij sommige elementen in het verhaal stel ik mij wel vragen of dit wel mogelijk was..

Vele Hemels boven de Zevende - Griet Op de Beeck (2013)

2,5
Had meer van het boek verwacht. Ik zag al van heel ver aankomen dat Eva zelfmoord zou plegen.. Hierdoor vond ik het dus ook niet spannend en gebeurde er te weinig in het boek voor mij. Positief vond ik wel de mooie verwoordingen die Griet regelmatig deed.