menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van schelley. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2021, februari 2021, maart 2021, april 2021, mei 2021, juni 2021, juli 2021, augustus 2021, september 2021, oktober 2021, november 2021, december 2021, januari 2022, februari 2022, maart 2022, april 2022, mei 2022, juni 2022, juli 2022

Should I Tell You? - Jill Mansell (2022) 3,0

Alternatieve titel: De Zomer van je Leven, 25 juni, 14:06 uur

Jill Mansel is alom gekend voor haar feelgood-boeken. Deze boeken zijn immens populair in België en Nederland. Ook De zomer van je leven past in het rijtje van romantische boeken.

Amber en Lachlan zijn als tieners in hetzelfde pleeggezin terecht gekomen van Teddy en May. De twee konden het steeds goed met elkaar vinden en zijn al jarenlang goede vrienden. Zoveel jaren later zeult Amber nog steeds een geheim met zich mee. Ze is al heel erg lang verliefd op Lachlan. Een liefde die nooit kan werken. Lachlan is tevens een echte rokkenjager. Samen ontfermen ze zich over Teddy die ondertussen weduwnaar is. Zijn nieuwe vriendin lijkt niet te zijn wie ze zich voordoet..

Het verhaal wordt vertelt vanuit verschillende perspectieven. Dit zorgt ervoor dat het in het begin even zoeken is over wie het nu gaat en welke rol dit personage in het verhaal heeft. Eenmaal wanneer deze puzzel op zijn plaats valt is het verhaal wel erg helder en leuk. Het inzicht dat je krijgt in de diverse personages vind ik wel fijn om te lezen. Zo leer je ieders beweegredenen en achterliggende motivaties kennen. De schrijfstijl is prettig leesbaar met relatief korte hoofdstukken.

De personages zijn soms wel karikaturen en wat uitvergroot in hun typeringen (vb. Olga). Dit maakt het verhaal wel grappig maar af en toe moet je iets met een korreltje zout nemen dus.

Over het algemeen is het verhaal wat voorspelbaar. Hetgeen wat wel vaker voorkomt in dit genre. Zoals de naam ‘feelgood’ al zegt komt alles altijd weer op zijn pootjes terecht. Dus de voorspelbaarheid ligt wel in de verwachting bij de start van dit boek. Verder is het luchtige en erg ontspannende leesvoer.

» details   » naar bericht  » reageer  

Sporen Liegen Niet - John Pel (2022) 4,5

24 juni, 21:52 uur

John Pel is kon zich opwerken bij de politie tot leidinggevende bij het Landelijk Team Forensische Opsporing. Als oud-forensisch rechercheur heeft hij doorheen de jaren vele liquidaties en moordzaken onderzocht waaronder bijvoorbeeld ook de moord op Theo van Gogh. Doorheen zijn carrière is de focus verschoven van tactisch rechercheren naar forensische opsporing. In het boek komen belangrijke innovaties aan bod die het beroep erg veranderd hebben. Pel heeft PTSS overgehouden aan de gebeurtenissen tijdens zijn beroep. Rond dit thema is hij ook taboedoorbrekend aangezien dit thema nog erg onbesproken is in de politiewereld.

Als behandeling voor de PTSS besliste Pel om zijn ervaringen neer te schrijven. Met hulp van ghost-auteur Bert Muns werd de tekst wat herschreven zodat het boek ok aangenaam leesbaar is. Het resultaat van deze samenwerking is ‘Sporen liegen niet’.
Ondanks dat het boek rauwe en donkere info bevat leest het toch best vlot en niet al te zwaar.

Via dit boek krijg je inzage in de loopbaan van de forensische rechercheur maar ook specifiek in de onderzoekstechnieken die erg geëvolueerd zijn doorheen de jaren. Via specifieke en bekende delicten krijgen wij als lezer hier meer inzicht in. Zaken zoals de Bijlmerramp, de aanslag op het Koninklijk Huis, de schietpartij in het winkelcentrum De Ridderhof of de ramp met de MH17. Sommige zaken waren mij bekend als Belg, andere zeiden mij niets. Dit vond ik interessant om te lezen waardoor ik toch wat verder op zoek ging naar die specifieke gebeurtenis. Als je interesse hebt in de politiewereld en misdaden in het algemeen is dit true crime-boek zeker je ding. Zeker gezien het oogpunt van waaruit het boek vertrekt. Iemand met ervaring die weet waarover hij spreekt en daarnaast toch ook wel eens kritische uitspraken durft te doen. Fijn om zo een realistische kijk te krijgen en niet enkel de rozengeur en maneschijn of de sensatie. Zeker de stukjes met betrekking tot de mentale weerbaarheid vind ik een even belangrijke toevoeging aan het boek!

» details   » naar bericht  » reageer  

Bridge Kingdom, The - Danielle L. Jensen (2019) 5,0

Alternatieve titel: Het Koninkrijk der Bruggen, 23 juni, 12:35 uur

Danielle L. Jensen is de USA Today-bestsellerauteur van verschillende series. De Koninkrijk-serie is de eerste die in het Nederlands vertaald wordt. Het Koninkrijk der bruggen is het eerste deel. De lovende reacties maakten mij al erg nieuwsgierig maar in de eerste plaats was ik verkocht aan de cover zelf en de uitwerking van het boek! Hoe fantastisch is deze! Lekker kleurrijk, veel te zien, veel fanart binnenin en zelfs de stofomslag heeft een kaart aan de binnenzijde. Gewoonweg tot in de puntjes verzorgd is dit boek!

Prinses Lara is als kind opgeleid als spion. Onder het mom van vrede wordt ze als bruid naar de koning gestuurd. Zo kan ze van binnenin het paleis ervoor zorgen dat de verdediging van het koninkrijk verzwakt zodat deze zou vallen. Prinses Lara heeft als kind geleerd dat haar thuisland en de aangrenzende gebieden van het Koninkrijk der Bruggen wordt uitgebuit. Eénmaal ze als getrouwde vrouw het koninkrijk op een andere manier leert kennen beginnen er twijfels te komen. Aren lijkt een andere man als dat ze zich eerder had voorgesteld. Ook de manier waarop het land geregeerd wordt verrast haar. Er wordt hard gestreden om de brug tussen de landen te behouden en versterken terwijl de koning met alle macht zijn volk probeert te beschermen. Lara weet niet meer waar het kwaad zich bevindt..

Dit boek bevat alles wat je nodig hebt! Een subliem uiterlijk maar een nog betere inhoud! Ik hou van koninklijke verhalen. De omgeving is er een om van te dromen en niets is wat het lijkt. Verrassende wendingen en personages die ineens heel anders zijn als eerder gedacht. I love it!

De schrijfstijl is heel aantrekkelijk en beeldend. Veel spanning, begrijpbare taal, voldoende gebeurtenissen en lekker veel plottwists! Om nog maar te zwijgen over de cliffhanger aan het einde van dit boek. Zo jammer dat er niet meteen verder gelezen kan worden want ik zit op het puntje van mijn stoel! Ik ben al helemaal verkocht aan deze serie en hoop stiekem ook dat de andere series van deze schrijfster zullen volgen (met even mooie covers). Ik ben een instant fan geworden! Jullie ook?

Een fenomenaal spannend royal enemies-to-lovers-verhaal. Een compleet pakket van begin tot einde!

» details   » naar bericht  » reageer  

Italian Girl in Brooklyn, An - Santa Montefiore (2022) 4,0

Alternatieve titel: Een Tijdloze Liefde, 1 juni, 21:03 uur

Santa Montefiore is één van de meest gelezen auteurs in het romantische genre. De Londense schrijfster heeft al heel wat pareltjes geschreven. Een tijdloze liefde is haar meest recente roman.

Noord-Italië, jaren ’30. Evelina is de jongste van de familie Pierangelini. Wanneer Evelina haar zus trouwt met een goede partij wil Evelina eerder haar hart volgen. Ze wordt verliefd op Ezra Zanotti, een Joodse muzikale jongeman die werkt in de textielwinkel van zijn ouders. Wanneer beide hun gevoelens voor elkaar exploreren lijkt Mussolini een verbond te sluiten met Hitler. Welke gevolgen heeft dit voor de Italianen? En meer bepaald ook voor de Joodse Ezra?
De familie Zanotti wordt gevangengenomen en iets later krijgt Evelina te horen dat Ezra en de rest van zijn familie zijn overleden. Eveline herstelt moeilijk van haar gebroken hart. Ze beslist om naar Amerika te gaan om hier een nieuw leven te kunnen opbouwen. Kan ze haar hart opnieuw openstellen voor de liefde?

Eerder las ik ‘een affaire’ van Santa Montefiore. Een boek dat “cava” was maar mij niet helemaal wegblies. Een tijdloze liefde schakelt een tandje hoger naar mijn gevoel. Een oorlogsverhaal dat goed ineen steekt. De romantische Italiaanse sfeer die wordt opgewekt voelt als een warm dekentje!

De schrijfstijl is erg aangenaam. Je wordt in het verhaal gezogen alsof je zelf het hoofdpersonage bent. Het verhaal wisselt zich af tussen Italië ten tijde van de 2e wereldoorlog en Amerika tientallen jaren later. Het verhaal is goed gestructureerd zodat je nieuwsgierigheid geprikkeld blijft en er op de juiste momenten iets gelost wordt. Het slot zelf kon ik wel wat voorspellen maar dit mooie einde voelde anderzijds ook wel bevredigend.

Er staan nog heel wat Montefiores op mij te wachten. Door dit boek heb ik extra veel zin gekregen om toch niet te lang te wachten met de andere boeken.
Een beklijvend en hartverwarmend boek over hoop, liefde en loslaten in tijden die het leven overkop gooien.

» details   » naar bericht  » reageer