menu

Hier kun je zien welke berichten Arkan als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Sound of Thunder, The - Wilbur Smith (1966)

Alternatieve titel: Vlammend Veld, Heftig Hart

3,5
Ik vond het 1e boek van de Courtney trilogie (Het goud van Natal) echt een geweldig boek.

Dit 2e boek van de trilogie is duidelijk en heel stuk minder.
Na het 1e boek verwacht je dus echt overspoeld te worden door allerlei avonturen en familiale intriges.
En ja, dat vind je in dit boek ook wel terug, maar de oorlog primeert zo overduidelijk, dat je de indruk krijgt dat andere dingen naar de achtergrond worden verdrongen.
Je bent eigenlijk meer een oorlogsboek aan het lezen. En dat is dacht ik toch niet helemaal de bedoeling. Zo komt het - althans bij mij - bij het lezen van de plotomschrijving niet over.

Naar het einde toe worden de verwachtingen dan weer wel ingelost.
Net zoals in het Het goud van Natal is het einde van het boek een geweldige climax en krijg je toch nog een voldaan gevoel na het lezen.

Het is ook dankzij het laatste deel van het boek (1/3) dat ik de score 3,5 heb gegeven, anders had het een sobere 2,5 geweest.

Sparrow Falls, A - Wilbur Smith (1977)

Alternatieve titel: De Jakhalzen van het Paradijs

4,5
Net als het 1e boek 'When the lion feeds' is dit 3e deel van de Courtney trilogie echt de moeite waard.
Ik ben echt blij dat ik ondanks het eerder tegenvallende 2e deel 'Sound of Thunder' toch aan dit laatste deel ben begonnen.

Ook dit boek is een meeslepend, spannend verhaal dat je vanaf het begin tot het einde kan boeien en je meesleept door allerhande avonturen om weeral te eindigen met een geweldige apotheose.

Een echte aanrader dus waar ik met volle teugen van heb genoten, en waarbij ik, na het dichtslaan van het boek nog een tijdje heerlijk heb zitten nagenieten en mijmeren.

When the Lion Feeds - Wilbur Smith (1964)

Alternatieve titel: Het Goud van Natal

4,5
"When the lion feeds" is het eerste boek dat ik van Wilbur Smith las, en ik moet zeggen dat het me zodanig heeft kunnen bekoren dat ik straks een ander boek van deze schrijver ga lezen.

Het is een mooi en vlot geschreven boek over een leven dat kan boeien, goudkoorts, olifantenjachten, liefde en avontuur.

Het boek leest heel erg vlot en je hebt echt de neiging om te willen doorlezen om het verdere verloop van het verhaal te kennen.
Het einde van een boek is een mooie climax, waarna je met een zucht van voldoening het boek dichtslaat en alles even laat bezinken.

Genieten dus.