menu

Hier kun je zien welke berichten LDeVries als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Harry Potter and the Chamber of Secrets - J.K. Rowling (1998)

Alternatieve titel: Harry Potter en de Geheime Kamer

3,5
Ik ben bezig de Harry Potter reeks in het Engels te lezen en dit is het tweede boek wat ik in het Engels heb gelezen, ik moet toegeven dat ik de Engelse versie een stuk fijner vind om te lezen dan de Nederlandse vertaling, uitdrukkingen, grappen ect. komen in het Engels een stuk beter uit de verf dan in het Nederlands, en de orginele namen vind ik ook prettiger.

Dan nu over het boek, zoals hierboven al vaak word aangegeven is dit deel nog erg onschuldig, ik vond de zoektocht naar de geheime kamer wel erg spannend, en je ziet hier en daar al veel aanwijzingen naar dingen die in de latere boeken gaan gebeuren, al met al vond ik het een leuk boek, maar de latere delen vind ik toch een stuk beter.

Kiss Kiss - Roald Dahl (1960)

Alternatieve titel: Op Weg naar de Hemel

4,5
Wat een fantastisch boek! ik vind Kiss Kiss een stuk beter dan someone like you, omdat de verhalen in Kiss Kiss toch wat luguberder zijn en daar houd ik wel van in korte verhalen, Roald Dahl weet alles erg mooi te beschrijven met hier en daar erg grapigge en droge opmerkingen, ik heb soms echt dubbel gelegen van het lachen als Dahl weer eens zo'n droge opmerking uit zijn pen toverde, dit boek krijgt zeker een mooie plaats in mijn toekomstige top 10!