menu

Hier kun je zien welke berichten aeverhoog als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Hungry Cities Chronicles 1: Mortal Engines, The - Philip Reeve (2001)

Alternatieve titel: Levende Steden 1: Een Moordend Systeem

2,5
Na het zien van de film het boek gaan lezen. Het boek blijkt de basis voor de film te zijn geweest en niet meer dan dat. Voor een kinderboek lastig om door heen te komen. De beschrijvingen zijn zo beroerd dat ik het lastig vind om een beeld te vormen van de wereld van de Mortal Engines. Naar aanleiding van diezelfde film worden het derde en vierde deel ook (weer) in het Nederlands uitgebracht dit jaar.

Wij Zijn, Maar Wij Zijn Niet Geschift. De Schietpartij van Columbine - Tim Krabbé (2012)

[quote]Bassievrucht schreef:
Ook mijn eerste gedachte: vreemd dat een Nederlander vanachter zijn pc het 'definitieve' verhaal boven tafel krijgt. Ik geloof wel dat er veel leugens zijn verteld, misverstanden bestaan, waarheden zijn verdraaid (bijv. Michael Moore - alleen de titel van zijn docu al!). quote]

De titel van de docu van Moore verwijst naar de bowlingtraining die de jongens hebben gevolgd in de maanden voor de aanslag. Niet naar een partijtje bowlen direct voor de aanslag. De titel geeft een voorzet naar het feit dat het bowlen noch de heftige muziek waar ze naar luisterden hen aamzetten tot de aanslag. In die zin heeft Moore niets verdraaid.