menu

Hier kun je zien welke berichten min0esje als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Dolores! - Noëlla Elpers (2007)

Alternatieve titel: ¡Dolores!

3,5
De liefde van de nar Dolores spat echt van dit boek! Je krijgt medelijden met haar en begint echt mee te leven... Het einde is dan ook echt schokkend.

Duivelstocht - Marleen Nelen (2007)

3,0
Dit boek geeft goed de tijdsgeest en sfeer van de nieuwe tijd weer. Het is al bij al een spannend verhaal, maar ik vond dat het toch wel wat emotie miste. Misschien hoort dit ook wel bij die periode, maar ik vond dat men nogal lichtjes ging over straffen en dood. Alles is nogal beschrijvend geschreven en daarbij blijven de gevoelens van de personages wat achter. Al bij al bleef het boek toch wel even hangen.

Geheim van te Veel Torens, Het - Mark Tijsmans (2006)

2,5
Een avontuurlijk boek, maar wel een beetje kinderachtig. Wat natuurlijk niet echt verwonderlijk is: het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar. Maar als je houdt van een makkelijk boek vol avontuur en een raadselachtige voorspelling (die overigens wel goed bedacht is), dan loont het zeker de moeite om het eens te lezen.

Gouden Ei, Het - Tim Krabbé (1984)

3,0
Ik snap niet wat iedereen hier zo geweldig aan vindt... Oké, het is wel eens 'leuk' om te lezen, maar ook niet meer dan dat...

Hold Tight - Harlan Coben (2008)

Alternatieve titel: Houvast

4,0
Geweldige thriller, spannend tot het einde! Alleen misschien ietsje té toevallig op het eind, maar dan nog is het prima geschreven

Invention of Hugo Cabret, The - Brian Selznick (2007)

Alternatieve titel: De Uitvinding van Hugo Cabret

3,5
Een wonderlijk verhaal over oude films en een jongetje dat gefascineerd raakt door de automaton van zijn overleden vader. De tekeningen passen echt goed bij het verhaal en zijn erg sfeervol. Misschien is alles wel een beetje té toevallig (dat het net dié man is die de speelgoedwinkel beheert), maar dat mag de pret niet drukken. Zeker een aanrader (ook al is het maar een jeugdboek)!

Maison Vide, La - Claude Gutman (1989)

Alternatieve titel: Het Lege Huis

2,5
Dit had best een boek kunnen zijn dat lang blijft nazinderen, maar daarvoor vond ik het een beetje te kort. Er wordt heel veel verteld in korte tijd en er wordt ook door elkaar verteld. Echt gemakkelijk leest dat niet. Best interessant, dit boek, maar niet echt eentje dat je moét gelezen hebben, zeg maar.

No et Moi - Delphine de Vigan (2007)

Alternatieve titel: No en Ik

3,5
Een fascinerend boek; mooi dat er zo'n vriendschap kan ontstaan tussen 2 meisjes die toch een heel andere leefwereld hebben. Het geeft ook een beeld van het harde leven van een meisje dat op straat moet leven zonder te willen 'overdrijven'. Zeker de moeite waard.

Oorlogswinter - Jan Terlouw (1972)

3,5
Eindelijk heb ik Oorlogswinter gelezen, en het beviel me wel. Normaal spreken boeken over oorlog mij niet echt aan, maar omdat dit best een bekend boek is gaf ik 'm toch een kans. En dat viel allesbehalve tegen! Er zit spanning en vaart in het verhaal, en ik had het boek dan ook redelijk snel uit. Zeker de moeite om te lezen!

Overdosis - Helen Vreeswijk (2007)

4,0
Ik vond dit een razend spannend boek en hoewel het nogal dik lijkt, leest het heel vlot. Ik kon het boek moeilijk aan de kant leggen, wilde weten hoe het zou aflopen. Van alle boeken die ik totnogtoe van Helen Vreeswijk gelezen heb, vond ik deze de beste.

Schimmen van Pluckley, De - Ron Langenus (1991)

Alternatieve titel: De Witte Heks

2,5
Ik vond het boek wat minder. In het begon vond ik het nog wel boeiend, maar naarmate het einde nadert leek het verhaal mij iets te vreemd te worden. Ik vind het niet erg dat het een spokenverhaal is, maar een bepaald stuk kon mij echt niet boeien. Het lijkt mij ook een beetje dat de auteur veel verschillende dingen in z'n verhaal wou verwerken...

So B. It - Sarah Weeks (2005)

Alternatieve titel: Ben Zo Terug

4,5
Wat vond ik dit een ontroerend boek!

Stuk - Judith Visser (2008)

3,5
Het begon heel goed; erg aangrijpend wat Elisabeth allemaal moet doormaken. Pesten kan echt vreselijke dingen met je doen en velen beseffen dat helaas niet . Maar na een tijdje begint het boek wel een beetje erg onrealistisch te worden en het einde is nogal afgeraffeld. Dat kon veel beter worden uitgewerkt, maar misschien was het de bedoeling om het einde zo kort te houden?

Thursday's Children - Rumer Godden (1984)

Alternatieve titel: Maar Ik Wil Dansen

4,5
Dit boek is lange tijd mijn lievelingsboek geweest. Het bevat veel emotie en ik voelde echt mee met Doone. Het is een beetje zoals een sprookje eigenlijk: Doone wil balletdanser worden maar alles zit hem tegen, en uiteindelijk komt alles toch nog goed.

Twilight - Stephenie Meyer (2005)

Alternatieve titel: Een Levensgevaarlijke Liefde

3,5
Dit boek is zeker niet slecht, leest aangenaam maar zo geweldig vond ik het nu ook weer niet. Harry Potter vond ik veel intrigerender dan Twilight (niet dat je die twee met elkaar kunt vergelijken, maar toch). Maar ik heb dan ook nog maar alleen het eerste boek gelezen, misschien dat het tweede mij meer pakt.

When She Hollers - Cynthia Voigt (2003)

Alternatieve titel: Met het Mes op Tafel

1,5
Dit leek me op het eerste gezicht wel een interessant boek, maar hoe meer ik las, hoe meer het boek mij begon te irriteren. Geen idee of dat nu aan mij lag, of aan het moment waarop ik het boek las, maar dit vond ik echt een van de minste boeken die ik ooit las.

Year the Gypsies Came, The - Linzi Glass (2006)

Alternatieve titel: Het Jaar Dat de Zigeuners Kwamen

3,5
Wat heeft de schrijfster een prachtige beeldende schrijftaal! Verder had ik wat moeite om het boek in één keer uit te lezen, maar het einde ontroerde mij echt. Ook de verhalen van de oude Zoeloeman Buza waren echt mooi.