menu

Hier kun je zien welke berichten Pieter als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Kaas - Willem Elsschot (1933)

4,0
Heerlijk verhaal over een man die probeert te klimmen op de sociale ladder en zich bij de bourgeoisie probeert te nestelen. Elsschot's stijl is prachtig en wist me zo goed vast te houden dat dit boekje in twee dagen uit was. Het enige minpunt van dit boek is dat je op het einde gewoonweg meer wilt. 4*

König von Amerika, Der - Peter Stephan Jungk (2001)

Alternatieve titel: De Koning van Amerika

3,5
Wanneer je toch eens meer wilt gaan verdiepen in het leven van Walt Disney, raad ik je toch deze uitstekende biografische roman aan. Hoewel Walt's leven niet tot in de kleine puntjes worden verteld, krijg je toch een overzicht van zijn belangrijkste punten in zijn (veel te korte) leven: zijn jeugd in Marceline, de ontdekking van Mickey, zijn breuk met Ub Iwerks.

Verder blijft de acties die Walt doet in deze biografie over zijn laatste 6 weken puur giswerk. Ook het hoofdpersonage Wilhelm Dantine is compleet verzonnen. Toch krijgen we naast een portret over een tycoon in de filmindustrie, ook het portret van een ziekelijke, geobsedeerde fan die zijn ontslag in de Disney studio's nooit heeft kunnen verwerken.
4*