menu

Hier kun je zien welke berichten Prowisorio als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Heartbreaking Work of Staggering Genius, A - Dave Eggers (2000)

Alternatieve titel: Een Hartverscheurend Verhaal van Duizelingwekkende Genialiteit

2,0
De richtlijnen en het voorwoord waren het beste van dit boek... de daarop volgende 200 pagina's gingen nog wel, maar daarna begon het me allemaal danig te irriteren.

Ik heb doorgezet en het helemaal uitgelezen, maar moet bekennen dat ik halverwege Fouten die we ons meteen al bewust waren heb opgegeven.

Het enige dat ik aan het eind nog maar in mijn hoofd had bij het lezen was... ja, en? Dit soort autobiografische boeken is duidelijk niet aan mij besteedt .

History of Love, The - Nicole Krauss (2005)

Alternatieve titel: De Geschiedenis van de Liefde

4,5
Dat heb je soms... het juiste boek (dit) op het juiste moment (vakantie) . In recordtempo uitgelezen en genoten. De drie verhaallijnen stoorden me geen moment.. vond alledrie de verhalen interessant en lezenswaardig. Ik kon meeleven met Leon, Zvi en Alma... en Vogel.

Ik heb een groot deel van het boek met een glimlach om mijn lippen gelezen, zo nu en dan afgewisseld met een echte lach... zoals bijvoorbeeld om het briefje van Boebe, dat ze in de Klaagmuur stopte:

Baroech Hasjeem, dat ik en mijn man de dag van morgen mogen beleven en dat mijn Alma moge opgroeien met de zegen van gezondheid en schoonheid en zou dat nou zo erg zijn een paar borsten.

En die waarheid als een olifant... echt mooi... echt mooi.

Een geslaagd boek.. als ik de rest van mijn vakantie dit soort boeken lees, is dat deel alvast geslaagd. Helemaal als dat, net als vandaag, in het zonnetje kan plaats vinden