menu

Hier kun je zien welke berichten Tiany als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Close-Up - Esther Verhoef (2007)

4,0
geplaatst:
Met twijfels aan dit boek begonnen, omdat ik eerder een fan ben van Historische Romans. Maar ik ben Close-up toch gestart omdat dit boek (op meerdere sites) veel goede reviews kreeg. Ik heb er geen spijt van. Zeer duidelijk opgebouwd verhaal. Tussendoor werd het verhaal wel even traag en leek het of er niet genoeg actie in kwam, maar de personages konden mij uiteindelijk toch blijven boeien. Naar het einde toe....zeer spannend. Waarschijnlijk ga ik nog wel een boek lezen van Esther Verhoef.

Ginevra - Simone van der Vlugt (2017)

4,0
De eerste 10 hoofdstukken vond ik “Ginevra” niet meer dan een simpele roman. Ik was een beetje teleurgesteld na het prachtige boek “Schilderslief” eveneens van Simone Van der Vlugt. Ik twijfelde of ik dit boek wel zou uitlezen, niet dat het een slecht verhaal was, maar ik had meer verwacht. Gelukkig waren de hoofdstukken kort en wist ik dat het maar 105 blz dun was, ik had er voor betaald, dus ik ging hem uitlezen, En daar heb ik geen spijt van, want vanaf hoofdstuk 11 werd het boek boeiender, en veel interessanter. De sfeer, de drama, het verdriet, de liefde, de ongelooflijke wilskracht van Ginevra, ik kon niet stoppen met lezen. Toen ik aan de laatste bladzijdes kwam had ik veel spijt dat het boek uit was, wat een verhaal, echt knap.

Kraamhulp, De - Esther Verhoef (2014)

4,0
geplaatst:
Zeer rustig opbouwend verhaal, met niet te veel personages. Gelukkig wordt steeds spannender zodat je met plezier verder wil lezen. Spannend einde. Graag nog van dat.

Meester, De - Jolien Janzing (2013)

Alternatieve titel: De Geheime Liefde van Charlotte Brontë in het Negentiende-eeuwse Brussel

4,0
Dit boek vond ik zo mooi en heerlijk om te lezen, dat ik meteen, en op aanraden van de schrijfster gestart ben met het lezen van het prachtige boek "Jane Eyre" van Charlotte Bronte.

Paying Guests, The - Sarah Waters (2014)

Alternatieve titel: De Huisgenoten

4,5
De Huisgenoten kon mij van de eerste tot de laatste pagina boeien,
Wat een mooi verhaal, ook hier zit alles in, drama, romantiek en spanning.
Ok Sarah Waters haar boeken gaan vaak over de liefde tussen vrouwen, maar het stoort niet want, liefde is liefde, en het overheerst niet, het gaat perslot over zoveel meer.
Ik vergat heel even het heden en leefde helemaal mee met het verhaal. Naar het einde toe zat ik me echt af te vragen,,,,hoe gaat dit eindigen ? Ik kon nog moeilijk mijn (e-)boek neerleggen, zo benieuwd was ik.

Rendez-Vous - Esther Verhoef (2006)

4,0
geplaatst:
Roman, drama, thriller, dit boek heeft het allemaal. Zeer goed opgebouwd, ik heb er van genoten.

Tipping the Velvet - Sarah Waters (1998)

Alternatieve titel: Fluwelen Begeerte

4,0
Na het lezen van het heerlijke boek "Vingervlug", eveneens van Sarah Waters, raakte ik eerst een beetje moeilijk in dit verhaal, maar na een tijdje kon ik het boek eveneens nog moeilijk wegleggen. Het is zeer boeiend en zo knap geschreven tot in detail. Doch, ik vond hoofdstuk "Diana" eveneens minder aangenaam om lezen, dit stuk leek wel door iemand anders geschreven. Uiteindelijk heb ik het boek met veel plezier uitgelezen. En ben meteen aan mijn 3e boek van Sarah Waters begonnen nl "De Huisgenoten".

Tweestrijd - Linda Jansma (2011)

4,0
Zeer spannend boek, heb hier wel een dubbel gevoel bij, veel medelijden maar ook boosheid tegenover het slachtoffer, alhoewel ik best begrijp hoe moeilijk het voor haar moet zijn om met zo'n narcistische gek te leven.

Wijvenwereld: Vrouwen in de Middeleeuwse Stad - Jelle Haemers e.a. (2019)

3,5
geplaatst:
Zeer interessant boek, zo leer je weer wat bij over het echte leven van de vrouw in de middeleeuwen. Zo slecht hadden ze het nog niet. Ik heb dit boek met plezier en aandacht gelezen.