menu

Hier kun je zien welke berichten Tiany als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Close-Up - Esther Verhoef (2007)

4,0
geplaatst:
Met twijfels aan dit boek begonnen, omdat ik eerder een fan ben van Historische Romans. Maar ik ben Close-up toch gestart omdat dit boek (op meerdere sites) veel goede reviews kreeg. Ik heb er geen spijt van. Zeer duidelijk opgebouwd verhaal. Tussendoor werd het verhaal wel even traag en leek het of er niet genoeg actie in kwam, maar de personages konden mij uiteindelijk toch blijven boeien. Naar het einde toe....zeer spannend. Waarschijnlijk ga ik nog wel een boek lezen van Esther Verhoef.

Doll Factory, The - Elizabeth Macneal (2019)

Alternatieve titel: De Poppenfabriek

4,0
Dit boek ben ik eerste meerdere keren tegengekomen voor ik de beslissing nam om het aan te kopen. De titel en het kaft heeft me lang laten twijfelen. Ik vond het te soft overkomen. Enkele reviews hebben me uiteindelijk de stap laten zetten om het boek toch een kans te geven en daar heb ik echt geen spijt van, integendeel. Het verhaal begint rustig in een donkere buurt van Londen. Er zijn niet teveel personages, het boek is dus vlot te lezen en volgen. De figuren zie je zo voor je, je leeft mee met de tweelingzusjes, in hun miserie en verdriet, maar ook met Iris en Louis, hun vriendschap, hun liefde, en hun werk in de wereld van de kunst. Er is Albi, de tandeloze straatbengel, een kleine held met een gouden hart. Maar er is ook het duistere figuur “Silas”. Eerst is hij gewoon een creepy, eenzame, taxidermist, die later in het verhaal, door zijn ingebeelde gesprekken met hoofdpersonage “Iris” duidelijk psychopatische neigingen heeft. Zijn persoon maakt het boek extra spannend. Het verhaal wordt goed opgebouwd, je voeld de spanning stilaan stijgen, en de sfeer steeds donkerder en dreigender worden.
Het is een hystorische drama, roman en thriller in één. Ik vond enkel het einde een zeer klein beetje teleurstellend, ik had zeer graag,,,,neen, hier moet ik niet verder zeuren, daarvoor moet men het boek zelf lezen en mogelijk heeft men dan een andere mening. Het blijft sowieso echt de moeite, zo spijt dat het boek uit is.

Ginevra - Simone van der Vlugt (2017)

4,0
geplaatst:
De eerste 10 hoofdstukken vond ik “Ginevra” niet meer dan een simpele roman. Ik was een beetje teleurgesteld na het prachtige boek “Schilderslief” eveneens van Simone Van der Vlugt. Ik twijfelde of ik dit boek wel zou uitlezen, niet dat het een slecht verhaal was, maar ik had meer verwacht. Gelukkig waren de hoofdstukken kort en wist ik dat het maar 105 blz dun was, ik had er voor betaald, dus ik ging hem uitlezen, En daar heb ik geen spijt van, want vanaf hoofdstuk 11 werd het boek boeiender, en veel interessanter. De sfeer, de drama, het verdriet, de liefde, de ongelooflijke wilskracht van Ginevra, ik kon niet stoppen met lezen. Toen ik aan de laatste bladzijdes kwam had ik veel spijt dat het boek uit was, wat een verhaal, echt knap.

Haar Verborgen Geheim - Mary Schoon (2019)

4,0
Wat een mooi, simpel en toch indrukwekkend verhaal. Het lijkt wel een sprookje voor volwassenen. Een brave huisvader met 3 kinderen, moet aan het sterfbed van zijn vrouw beloven een nieuwe (stief-) moeder te zoeken die goed voor hun kinderen, én voor hem zal zorgen. Met tegenzin, en ook op aanraden van mijnheer pastoor, huwt hij later met weduwe Aagt Mooy. Deze heeft eveneens 2 kinderen. Aagt is een feeks en haat haar stiefkinderen grondig. De kinderen onder elkaar hebben een zeer goede band, ook de vader staat voor iedereen klaar. Maar ze worden niet gespaard van verdriet en misèrie. En daar speelt Aagt nog een extra grote rol in. Ze is een doortrapte kreng.
Het einde had ik iets anders willen zien, maar al bij al is het verhaal zalig om te lezen. Ik ben meteen een nieuw boek van deze schrijfster begonnen. Ik ben benieuwd.

Kraamhulp, De - Esther Verhoef (2014)

4,0
geplaatst:
Zeer rustig opbouwend verhaal, met niet te veel personages. Gelukkig wordt steeds spannender zodat je met plezier verder wil lezen. Spannend einde. Graag nog van dat.

Meester, De - Jolien Janzing (2013)

Alternatieve titel: De Geheime Liefde van Charlotte Brontë in het Negentiende-eeuwse Brussel

4,0
Dit boek vond ik zo mooi en heerlijk om te lezen, dat ik meteen, en op aanraden van de schrijfster gestart ben met het lezen van het prachtige boek "Jane Eyre" van Charlotte Bronte.

Other Boleyn Girl, The - Philippa Gregory (2001)

Alternatieve titel: De Zusjes Boleyn

4,5
Zojuist het boek, in Nederlandse versie, uitgelezen. Voor ik er aan begon had ik twijfels of een boek van bijna 1.000 pagina’s mij wel zou kunnen blijven boeien, maar het boek is zo prachtig en mooi opbouwend geschreven, het boeide me vanaf de eerste tot de laatste pagina. Wat een leven die koningshuizen vroeger, het waren zeker geen sprookjes. Ik heb me dikwijls geërgerd aan het gedrag van Anna Boleyn, maar het was wel vooral zij die er de spanning in bracht, en kan je haar gedrag kwalijk nemen met zulke op geld- en machtsbeluste ouders ? in ieder geval was de straf die zij, haar broer en vrienden, kregen, zeer onrechtvaardig. De band tussen de 2 zussen en broer had wel iets speciaals, maar ze waren er wel voor elkaar, vooral Maria en George. En wat betreft Hendrik VIII, wat een vreselijke narcistische vent, sorry.....koning. In ieder geval een heerlijk boek en weer spijt dat ik net de laatste pagina omgeslagen heb.

Paying Guests, The - Sarah Waters (2014)

Alternatieve titel: De Huisgenoten

4,5
De Huisgenoten kon mij van de eerste tot de laatste pagina boeien,
Wat een mooi verhaal, ook hier zit alles in, drama, romantiek en spanning.
Ok Sarah Waters haar boeken gaan vaak over de liefde tussen vrouwen, maar het stoort niet want, liefde is liefde, en het overheerst niet, het gaat perslot over zoveel meer.
Ik vergat heel even het heden en leefde helemaal mee met het verhaal. Naar het einde toe zat ik me echt af te vragen,,,,hoe gaat dit eindigen ? Ik kon nog moeilijk mijn (e-)boek neerleggen, zo benieuwd was ik.

Redeeming Love - Francine Rivers (1991)

Alternatieve titel: Bevrijdende Liefde

3,5
geplaatst:
Zeer mooi liefdesverhaal, over het droevig lot van een kind die veel te jong haar mama verliest. Haar vader wil haar niet herkennen. Ze komt zo als piepjong meisje in de prostitutie terecht, en groeit op naar een prachtige, onzekere, vrouw. De prins op zijn paard heeft het moeilijk om haar zijn liefde te bewijzen, hun relatie is frustrerend en moeilijk, maar ze groeien stilaan meer naar elkaar toe. Doch haar kwelgeesten raakt Angel moeilijk kwijt, met alle gevolgen vandien. Gelukkig is er niet enkel liefde maar ook vriendschap met nieuwe buren. Enfin, om het kort te maken, eind goed, al goed.
Af en toe zit de “rek” een beetje in het verhaal, vooral wanneer Michael en Angel elkaar pas kennen, maar het verhaal is zo mooi dat je het boek met plezier verder leest tot de laatste bladzijde.

Rendez-Vous - Esther Verhoef (2006)

4,0
geplaatst:
Roman, drama, thriller, dit boek heeft het allemaal. Zeer goed opgebouwd, ik heb er van genoten.

Sisters of Versailles, The - Sally Christie (2015)

Alternatieve titel: Zussen van Versailles

4,0
Een heerlijk boek om te lezen. In de (korte) brieven van de zussen onder elkaar, die je tussendoor te lezen krijgt, voel je bij sommige vaak de jaloezie, de afgunst, weliswaar op een beleefde manier. Hoe ouder hoe harder en hatelijker sommige zussen werden, Pauline en vooral Marie-Anne zijn niet te onderschatten. Mijn sympathie ging vooral uit naar Louise. Ik vond het spijtig dat het boek uit was. Ben nu wel van plan om Versailles ooit eens een keer te bezoeken.
Ps : van dit boek heb ik de Nederlandse versie gelezen, “Zussen van Versailles”.

Stil in Mij: Overleven bij de Nonnen - Esther Verhoef en Daniëlle Hermans (2014)

5,0
geplaatst:
Ik heb dit boek met grote ogen gelezen, zo veel medelijden voor de kinderen, nu volwassenen, die slachtoffer zijn geweest van de nonnen vroeger.
Ja, niet enkel priesters en pastoors maakten hun handen vuil, ook nonnen gebruikten hun uniform en de naam van God om hun criminele sadistische daden te verdoezelen. Niet elke priester of non had slechte bedoelingen, maar zo te lezen waren er toch velen die hun frustraties botvierden op vele onschuldige kinderen. Deze kinderen zouden allen een flinke schadevergoeding moeten krijgen om wat de dienders van de kerk hen allen heeft aangedaan, want ook al waren artsen, leraressen, ouders enz,,,,niet akkoord met dit gedrag, het was horen,,,zien,,,en zwijgen. Hopelijk krijgen al die misdadige “geestelijken” ooit de straf die ze verdienen, en hopelijk komen de slachtoffers het ooit te boven, wat een verloren jeugd ! mijn hart brak bij het lezen van dit boek.

Tipping the Velvet - Sarah Waters (1998)

Alternatieve titel: Fluwelen Begeerte

4,0
Na het lezen van het heerlijke boek "Vingervlug", eveneens van Sarah Waters, raakte ik eerst een beetje moeilijk in dit verhaal, maar na een tijdje kon ik het boek eveneens nog moeilijk wegleggen. Het is zeer boeiend en zo knap geschreven tot in detail. Doch, ik vond hoofdstuk "Diana" eveneens minder aangenaam om lezen, dit stuk leek wel door iemand anders geschreven. Uiteindelijk heb ik het boek met veel plezier uitgelezen. En ben meteen aan mijn 3e boek van Sarah Waters begonnen nl "De Huisgenoten".

Tweestrijd - Linda Jansma (2011)

4,0
Zeer spannend boek, heb hier wel een dubbel gevoel bij, veel medelijden maar ook boosheid tegenover het slachtoffer, alhoewel ik best begrijp hoe moeilijk het voor haar moet zijn om met zo'n narcistische gek te leven.

Wijvenwereld: Vrouwen in de Middeleeuwse Stad - Jelle Haemers e.a. (2019)

3,5
geplaatst:
Zeer interessant boek, zo leer je weer wat bij over het echte leven van de vrouw in de middeleeuwen. Zo slecht hadden ze het nog niet. Ik heb dit boek met plezier en aandacht gelezen.