menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Tiany. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Last Secret of the Deverills, The - Santa Montefiore (2017) 3,0

Alternatieve titel: De Laatste Roos van de Zomer, 28 september 2022, 12:13 uur

Dit verhaal las vlotter en aangenamer dan het tweede deel.
Vooral de levens van Bridie en haar familie, van Martha en JP, en Jack en Emer kon mij boeien.
De personages die ik in dit boek het minst interessant vond waren Kitty, Celia en Grace. Vooral Kitty begon mij steeds meer te irriteren. Ze wordt steeds beschreven als de sterkste, de slimste, de mooiste, de belangrijkste,,,,,Maar als je goed leest is ze niet meer dan een narcistische egoïste.
Ik vind het dus spijtig dat Kitty een soort van hoofdpersonage is in deze reeks.
Gelukkig ging dit deel van het verhaal vaak over Bridie waar ik veel sympathie voor had. Ook al gaat ze van de armoede naar een rijkelijk leven, ze wordt niet gespaard van verdriet en tegenslag, je leeft zo met haar mee in goede in kwade momenten.
Zeer spannend en mooi vond ik hoe de levens van Martha en JP met elkaar verbonden werden.
En Alana, de frisse wind in dit verhaal, dit maakte het boek allemaal zeer de moeite.

» details   » naar bericht  » reageer  

Daughters of Castle Deverill - Santa Montefiore (2016) 3,0

Alternatieve titel: Deverill Chronicles # 2: Daughters of Castle Deverill, Als de Rododendron Bloeit, 28 september 2022, 12:11 uur

Dit deel van de familie Deverill en Co vond ik veel minder interessant en boeiend dan het eerste deel. Ik had vaak het gevoel dat het verhaal van de hak op de tak sprong en niet echt vlot door elkaar vloeide zoals het vorige verhaal. De levens van alle personages waren “ieder voor zich”. Wat me ook een beetje stoorde is dat alles overdreven om geld en naam draait. Het minst leuke in het verhaal vond ik Jack bij de Maffia. Het leek wel of ik plots een ander soort boek aan het lezen was. Het interessantste gedeelte vond ik “Martha”, dat is de enige reden waarom ik, mogelijk, deel 3 zal lezen. Ik wil graag weten hoe het verder gaat met haar zoektocht naar haar biologische moeder, en haar ingewikkelde verliefdheid.

» details   » naar bericht  » reageer