menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Tiany. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Graveur, De - Lisa Medved (2022) 5,0

27 april 2022, 09:43 uur

De Graveur is een boek waar ik tijd heb voor genomen.
De eerste hoofdstukken had ik het een beetje moeilijk om mijn aandacht er bij te houden. Ik vond het ook een beetje lastig dat het verhaal elke keer weer een tijdsprong maakte, Gelukkig waren het steeds zeer korte hoofdstukken.
Hoe verder ik las hoe interessanter het verhaal werd, en hoe meer ik begreep dat die tijdsprongen handig en nodig waren in het verhaal. Het verleden en heden werd mooi verbonden aan elkaar. De hoofdrollen zijn twee jonge vrouwen, Antonia leeft in de 17e eeuw en wil graag cartograaf worden. Haar vader Lucas Vorsterman, is de graveur van Rubens. Antonia is bevriend met de kinderen van Rubens. Ze wordt als jong meisje aangemoedigd door haar vader om te studeren en academische studies na te streven. Helaas voelt Lucas Vorsterman zich ondergewaardeerd door Rubens, en begaat een fout die het leven van zijn gezin totaal veranderen. Antonia wordt ook niet meer aangemoedigd om te studeren, ze moet zich voorbereiden om een goede huisvrouw te worden, met een man naar de keuze van haar vader, want in die tijd waren gearrangeerde huwelijken een investering voor ouders. Doch Antonia had een eigen willetje.
De fout die haar vader ooit begaan is, en waar ruzie is door ontstaan tussen Lucas en Rubens, speelt een grote rol in dit verhaal. Charlotte, die de hoofdrol speelt in het heden, heeft als doel het verleden uit de spitten, ze doet dat met volle overgave,,,,,er staan vele verassingen te wachten, te veel om op te schrijven, zeer de moeite om te lezen.
Een super spannend en indrukwekkend fictief verhaal, met enkele echt bestaande personen. Dit is één van mijn favoriete boeken.

» details   » naar bericht  » reageer  

Geheim Leven - Carla de Jong (2019) 4,5

9 april 2022, 11:05 uur

Wat een spannend en heerlijk verhaal. Dit boek stond reeds lang in mijn verlanglijstje, ik heb het te lang uitgesteld om het te lezen. Naar een waargebeurde familie drama, deels aangepast en fictie. Het bevat alles, je leest gebeurtenissen in het verleden, en het andere deel speelt zich af in het heden (2018) waar twee gezinnen, na vele jaren, weer samenkomen. Het verhaal start met het jonge leven van Catharina en haar vriendschap voor Dymphna waar abrupt een einde aankomt door de Spaanse Griep. Catharina kan dit verlies zeer moeilijk aan, haar ouders weten niet hoe haar te troosten en sturen Catharina naar haar tante en oom, die haar zeer goed opvangen. Het leven wordt er niet makkelijker op. Catharina huwt met Lambert en ze krijgen een dochter, Elza, 10 jaar later nog een zoon, Wander. Het verhaal draait vooral rond Elza, die voor haar leeftijd, en door omstandigheden, te snel volwassen wordt en nooit van haar jeugd heeft kunnen (willen) genieten. Op zekere dag krijgt het gezin buren, Tinus, zijn vrouw Imke, en hun zoon Reid, ze worden bevriend met deze familie, behalve Elza, zij heeft een hekel aan buurvrouw Imke en vertrouwd haar niet. Catharina wordt ziek en sterft. Er gebeuren nog rare dingen, welke ik hier niet ga vermelden, daarvoor moet met het boek zelf lezen. Elza verdwijnt boos uit het leven van haar vader, die met pijn in zijn hart, naar Amerika vertrekt en zijn zoontje Wander meeneemt. Vele jaren later ontdekt Wander brieven van zijn vader op zolder, vanaf dat moment wordt het verhaal extra spannend.
Dit boek is een aanrader, het boeit van de eerste tot het laatste pagina.

» details   » naar bericht  » reageer  

Duimkruid - Esther Teunissen (2019) 4,0

2 april 2022, 00:23 uur

Zeer spannende Middeleeuwste thriller.
Weduwe “Hadewych“ die een kruideniers winkel heeft, en daarbovenop vroedvrouw, leeft samen met haar 15 jarige zoon “Frederik van Leuven”.
Deze wordt verdacht van de moord op koopman “Ruychaver”, die ook zijn baas is. Er hangt een vreselijke straf boven het hoofd van Frederik, hij zou levend in kokende olie worden geworpen. Hadewych gelooft in haar zoon zijn onschuld en ze ontdekt een put vol leugens in hogere en lagere kringen. Ze spreekt Adriaan Oem, de aanklager, aan. Die bijt zich vast in de zaak, en laat niet meer los.
Er gebeuren nog moorden, valsmunterij, leugens, en politiek gesjoemel.
Duimkruid is een zeer spannende, zestiende eeuwse, thriller, waar je helemaal in meeleeft. Zeer knap, en vaak in detail, geschreven, de sfeer, de omgeving, zelfs de lichaamstaal.
Het verhaal is niet waargebeurd, maar de straffen in die tijd bestonden wel, opgelucht dat we in de 21e eeuw leven, en niet meer in de middeleeuwen.

» details   » naar bericht  » reageer