menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Tiany. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Zij van Keijzer - Mary Schoon (2012) 4,0

Alternatieve titel: Tilly Tod 3, 25 juli 2021, 12:33 uur

Spijt dat de 3 boeken uit zijn, ze lazen verslavend. De tijd vloeit mooi over, van weesje Tilly Tod, tot trotse boerin en Oma Suzan Keijzer. Mooi hoe Suzan (Tilly), en haar gezin, zich inzetten voor anderen tijdens de oorlog. Suzan was steeds een sterk karakter, maar wordt nog kordater door alles wat op haar pad komt. Soms is ze een beetje té sterk. Stilaan worden haar kinderen volwassen, eveneens elk met een eigen willetje. Blijdschap en verdriet moeten ze samen beleven en verwerken. Gelukkig hebben ze altijd de steun van hun echtgenoot en nonkel, die eveneens hun stiefvader wordt, zo’n goeierd. Je ziet het allemaal voor je gebeuren, zeer mooi geschreven. Zalig die boeken van Mary Schoon. Zal zeker niet mijn laatste boek zijn van deze schrijfster.

» details   » naar bericht  » reageer  

Ik Heet Suzan Brand - Mary Schoon (2012) 4,0

Alternatieve titel: Tilly Tod 2, 25 juli 2021, 12:32 uur

Een prachtig vervolg op het eerste deel van het trilogie betreffende “Tilly Tod”. Er gebeurd heel wat op de boerderij, spanning, romantiek, leuke en mooie momenten maar ook zeer veel verdriet. Er gebeurt zo veel dat het geen moment verveeld. Ik kon mijn boek met moeite weg leggen. Een klein min puntje is dat het geen al te dikke boeken zijn, maar beter een kort boeiend boek dan lang dradige verhalen. Ik kijk zeer uit naar het laatste deel, ik ben benieuwd hoe het leven verder gaat met Tilly (Suzan) op de boerderij in het laatste deel,,,,“Zij van Keijzer”.

» details   » naar bericht  » reageer  

Tilly Tod - Mary Schoon (2011) 4,0

19 juli 2021, 00:34 uur

Heerlijk verhaal.
Het gaat niet over een zielig weeshuis meisje, maar een meisje met een sterke wil, van jongs af. Ze is slim, gevoelig, maar een doorzetter. Zo ontsnapt ze uit het weeshuis en komt eerst bij zeeman “Brand” terecht, waar ze leert wat echte vriendschap is. Later gaat ze werken als meid, op een boerderij bij 2 bonken van mannen. De één al iets zachter dan de ander, maar beiden met het hart op de juiste plaats. Ook haar verleden speelt een grote rol in het spannende, romantische verhaal, maar daarvoor moet je het boek, uit 3 delen, zelf lezen. Een echte aanrader, leest verslavend.

» details   » naar bericht  » reageer  

Heks van Limbricht, De - Susan Smit (2021) 4,0

9 juli 2021, 11:19 uur

Je moet maar in die tijden leven als vrouw. Als je dan een beetje rad van tong, zelfstandig, en verstandig was, kon je op de brandstapel eindigen. Mannen beslisten dat zulke vrouwen een gevaar waren voor “hun” samenleving. Alle wetboeken, de bijbel (en varianten), zijn door mannen geschreven, alsook de geschiedenisboeken, ik heb daar al zeer lang vraagtekens bij. Ik heb zeer veel bewondering voor Entgen Luijten, het is een vrouw die je graag als vriend of buur zou willen. Ik vind het hartverscheurend welk onrecht haar, en haar gezin, is aangedaan. En het is zeer mooi dat daar een boek over geschreven is. Het is goed dat de vrouw meer rechten heeft in het heden, hopelijk gaan we nooit meer terug naar af.

» details   » naar bericht  » reageer