menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Tiany. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2020, februari 2020, maart 2020, april 2020, mei 2020, juni 2020, juli 2020, augustus 2020, september 2020, oktober 2020, november 2020, december 2020, januari 2021, februari 2021, maart 2021, april 2021, mei 2021, juni 2021

Note through the Wire, The - Doug Gold (2019) 4,0

Alternatieve titel: Het Briefje door het Hek, 5 juni, 13:51 uur

Wat een verhaal, Bruce en Josefine hebben heel wat moeten doorstaan om uiteindelijk weer samen te komen. Niet enkel het geweld tijdens de II Wereldoorlog, maar ook na de oorlog ging het een tijd verder. Nazi’s, Duitse soldaten, voerden niet enkel oorlog, maar er zaten ook sadisten tussen die genoten van hun “tijdelijke” macht, hartverscheurend wat ze onschuldige mensen, zelfs kinderen, aandeden. Onbegrijpelijk. Maar de Russen moesten niet onderdoen tijden hun tochten om wraak tegen de Duitsers, velen misbruiken hun macht en gingen letterlijk over onschuldige lijken. Niet elke Duitser of Rus was een slecht mens, maar die waren helaas in de minderheid. Indrukwekkend en prachtig boek, zeer de moeite om te lezen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Woesten - Kris Van Steenberge (2013) 4,0

12 mei, 01:14 uur

Prachtig en mooi opbouwend geschreven.
In het eerste deel stap je in het leven van Elisabeth, haar tienerjaren, vriendschappen en liefdesleven. Haar huwelijk met arts Guillaume, de geboorte van haar tweeling zonen Valentijn en Nameloos, waardoor haar huwelijk in een diepe put geraakt. Later volgen ook de levens en gedachten uit de mond van Guillaume, Nameloos en Valentijn.
Liefde, vriendschap, misverstanden, misbruik, moord, oorlog, wraak, het komt allemaal aan bod. Een prachtig en boeiend geschreven boek, zeer speciaal en ook best leerzaam, dat niet altijd alles, en iedereen, is zoals men denkt.
Zeer verrassend, echt de moeite waard om te lezen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Wild Rose, The - Jennifer Donnelly (2011) 4,0

Alternatieve titel: De Wilde Roos, 4 mei, 16:56 uur

Ik heb zo net "De Wilde Roos" uitgelezen. Ook al vond ik dit de minste van de drie -"Rozen" boeken, ik vond het weer zeer boeiend.
Vooral omdat vele personages uit de vorige twee boeken er in verwerkt waren. De meeste avonturen van "Willa" lagen me niet zo, maar dat hoorde natuurlijk bij het verhaal dat zeer afwisselend en in korte hoofdstukken is geschreven, zodat het zeer boeiend blijft.
In ieder geval was het weer zalig en spannend om al de gebeurtenissen voorbij te zien komen, graag had ik nog een vervolg gelezen, ik hoop dat dit er zeker ooit nog van komt.
Nog even dit, door de titels van de drie boeken hebt ik zeer lang getwijfeld of ik er wel aan zou beginnen. Gelukkig heb ik al vele positieve reviews gelezen en gehoord, want als ik enkel op de titel moest voort gaan dan klonk het eerder zeemzoet. Maar dat is dus helemaal niet zo, integendeel, het zit vol drama, vriendschap, miserie, politiek, oorlog, geweld, moorden, en natuurlijk liefde. Er komen ook meerdere personen in voor die werkelijk bestaan hebben. Deze drie boeken kunnen evengoed door mannelijke lezers gelezen worden.
eens je er aan begint smaken ze naar meer...

» details   » naar bericht  » reageer