menu

Hier kun je zien welke berichten Maikeru als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Dune - Frank Herbert (1965)

Alternatieve titel: Duin

3,0
De uitgebreide goed-uitgedachte wereld is lovenswaardig. Ik hou er niet zo van om dingen te moeten opzoeken, maar daarbuiten is de geschapen wereld erg interessant (en dan met name Arrakis).
Uiteindelijk vind ik dit niet echt een science-fiction boek, eerder een fantasy boek met een science-fiction setting. Fantasy is minder mijn ding, vanwege het trage epische gedoe, en dat is ook niet echt wat ik zoek bij science-fiction.
Eerlijk gezegd heb ik momenten gehad waarbij ik overwoog te stoppen met lezen, met name in het eerste segment. Toch iets te traag.
Al met al miste het boek wat spanning en was het niet echt het soort science-fiction dat ik interessant vind. Geen slecht boek verder, maar dus niet echt mijn ding.

3*

Neuromancer - William Gibson (1984)

Alternatieve titel: Zenumagiër

4,0
Erg interessant boek dat wat mij betreft soms iets te moeilijk is voor zijn eigen goed. (maar wellicht verandert dit bij een tweede leesbeurt) Ik vind Gibson erg mooi visueel schrijven, bijna dat het leest als een filmscript, maar tegelijkertijd schrijft hij ook qua woorden en metaforen heel mooi. Ik vrees dat ik niet veel kan toevoegen aan de recensie van Pageturner, zeker niet in zulke mooie bewoordingen, maar ik reken Gibson iets harder af op de passages waar ik geen snars van begreep. Dit haalde mij soms uit het ritme van het boek, omdat ik dezelfde passage dan nog tien keer moest lezen. Maar buiten dat niets op het boek aan te merken. Enkel een unieke trip door een volle cyberpunk wereld, die ik veel mensen zou aanraden.