menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van mjk87. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Cockroach, The - Ian McEwan (2019) 2,5

Alternatieve titel: De Kakkerlak, 22 juli 2020, 22:06 uur

Het idee is wel geinig maar echt overtuigen doet het boekje niet. De hele gimmick van die kakkerlak komt helemaal niet naar voren, behalve de eerste en laatste paar bladzijden en is daardoor ietwat flauw maar ook simpelweg matig verwerkt. Verder begint dit nog wel aardig, maar verzandt het boekje al snel in saaiere passages en gedoe om niks. Allicht ziet een volger van de Britse politiek er nog meer in, maar voor mij wat er te weinig in. 2,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Vakantiestrip - Jan Wolkers (2015) 1,0

22 juli 2020, 20:17 uur

Geen idee wat Wolkers hiermee wilde, maar ineens is het verhaaltje ook uit. En als lezer blijf je achter met vragen: wat? Het gaat nergens leven, personages boeien niet en de gebeurtenissen kan ik niet plaatsen. Er zat ook bij de versie die ik las een nawoord, dat nawoord zelf is al langer dan dit werkje. In het nawoord wordt dit vergeleken met Edgar Allen Poe en die gelijkenis zie ik wel, maar sommige van die kortwerkjes van Poe vond ik om dezelfde redenen als deze Vakantiestrip ook helemaal niks. 1,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Grot, De - Tim Krabbé (1997) 3,5

19 juli 2020, 12:53 uur

Wel een vermakelijk werkje. Dit boek bestaat eigenlijk uit enkele losse delen die naar een gezamenlijke climax werken en in het begin is niet elk los deel direct helder, maar als snel, zonder echt noodgrepen, weet Krabbé dit vrij soepel duidelijk te maken en zie je als lezer de plek in het geheel. Het nadeel is wel dat je soms je weer moet inleven in een nieuw plot terwijl de vorige net zo leuk begon te worden en lang niet elke deel is even vermakelijk. Vooral niet met die medewerker van de ambassade. Maar als geheel is dit wel voldoende. 3,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Inferior: How Science Got Women Wrong and the New Research That's Rewriting the Story - Angela Saini (2017) 2,0

Alternatieve titel: Ondergeschikt: Hoe Kennis over Vrouwen Ons Misleidt en Wat We Daaraan Kunnen Doen, 12 juli 2020, 23:46 uur

Ik ging denk ik met een verkeerde idee dit boek in. Ik verwachte een boek meer op de sociologie en niet op de neurowetenschap, en op dat laatste onderwerp richt Saini zich voornamelijk. Wat ze roept is op momenten boeiend en het boek zit goed in elkaar qua betoog, maar ik vond er simpelweg helemaal niks om dit dit te lezen. En dat uit zich dan maar in de score. 2,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Sjvjedskaja Spitsjka - Anton Tsjechov (1884) 2,0

Alternatieve titel: De Zweedse Lucifer: Een Detective-Verhaal, 12 juli 2020, 10:21 uur

Dit kortverhaal is een klucht, dat nog enigszins als detective begint maar al snel neemt de humor - de klucht dus- de overhand en dat soort verhalen trekken mij eigenlijk nooit. Ook dit verhaal wordt nergens echt leuk en de clou kan je als lezer al direct raden. Wel kort dus echt vervelen doet het ook niet. 2,0*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Everything I Never Told You - Celeste Ng (2014) 3,0

Alternatieve titel: Wat Ik Nooit Eerder Heb Gezegd, 8 juli 2020, 13:04 uur

Dit boek is op momenten enorm goed geschreven. Vooral het tweede hoofdstuk waarin de geschiedenis van de vader en moeder uit het gezin wordt neergezet getuigt van grote vertelkunst. En ook de rest zit knap in elkaar en leest goed weg. Maar... Het voelt allemaal wat te gemaakt aan, allemaal net te dramatisch. Nu is het verlies van een kind iets dat moeilijk te bevatten is, maar naar mijn mening kiest Ng voor de te grote gebaren in de handelingen en gedachten van de personages, alsof ze hen per se het drama in wil sleuren terwijl zoiets klein houden dan beter werkt. Het boek is ook overvol van thema's die alle wel hun aandacht krijgt, maar net niet voldoende weten te overtuigen om echt mee te tellen. Nu hangt het vaak er maar wat bij, vooral het gevoel van het zijn van een buitenstaander als half-Aziatisch. Ng komt er vaak op terug maar toch lijkt dit niet het hoofdthema en leidt daarom wat af zonder dat het van zichzelf sterk is. 3,0*.

» details   » naar bericht  » reageer