menu

Hier kun je zien welke berichten Bassievrucht als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Über Liebe und Tod - Patrick Süskind (2005)

Alternatieve titel: Over Liefde en Dood

2,5
Hij schreef een pregnante filosofische beschouwing over de twee ultieme pendanten van het menselijk leven: de liefde en de dood.

Ja, dit zegt eigenlijk al genoeg over dit boek(je). Dat is inderdaad precies wat het is. Het is niets verheffends. Sterker nog, alle klassieke voorbeelden waaruit Suskind put steken gewoontjes af tegen de spaarzame momenten dat hij een voorbeeld neemt uit zijn eigen leven. Die zijn eigenlijk veel boeiender, veel meer verhalend. De rest is allemaal filosofie en dat over onderwerpen (zie titel) die al tot in den treure zijn behandeld. En het antwoord komt nooit.

Het is een klein boekje. Mijn versie telde 101 pagina's, zeer kleine zelfs. Ik was er in een uur doorheen. Het was vermakelijk maar zeker niet meer dan dat.

2.5 sterren lijkt weinig maar ik heb me eigenlijk prima vermaakt (tijdens de treinreis) voor drie euro. Ik zie het dan ook alsof ik drie keer zo goedkoop een bioscoopkaartje heb bemachtigd met als bonus dat ik de dvd ook meteen mag meenemen als aandenken. Leuk vermaak om de tijd eventjes mee te doden.