menu

Hier kun je zien welke berichten james_cameron als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Natchez Burning - Greg Iles (2014)

Alternatieve titel: Penn Cage #4

4,0
Het eerste deel van de zogenaamde Natchez-trilogie, met in de hoofdrol Penn Cage, die we reeds kennen uit een aantal eerdere boeken van Iles. De opzet van het boek is groots, complex en ambitieus, met meerdere verhaallijnen in meerdere tijdlagen. Hier en daar had het boek wel iets ingekort kunnen worden, maar overwegend is dit een spannend en meeslepend verhaal, vol intrige en drama. Vervolg: The Bone Tree.

Night Eternal, The - Guillermo del Toro en Chuck Hogan (2011)

Alternatieve titel: Eeuwige Duisternis

3,5
Laatste en helaas minste deel van de trilogie. Het eerste deel was lekker mysterieus en erg spannend; het tweede deel was een achtbaanrit boordevol aktie en spektakel. Dit derde deel is een meer serieuze aangelegenheid, grootser van opzet maar tegelijkertijd trager en minder onderhoudend. De schrijfstijl is ook wat taaier. Personages en plot lopen op de laatste benen. Sporadisch komt de boel nog wel tot leven en er is ook ditmaal geen gebrek aan gruwelijkheden en bloederige toestanden, maar het maakt allemaal wat minder indruk dan voorheen.

Nomad - James Swallow (2016)

Alternatieve titel: Nomade

4,0
Spannende techno-thriller, een beetje in de stijl van Tom Clancy, over Marc Dane, een MI6 agent die na een gewelddadige aanval op zijn team als verrader wordt aangewezen. Hij wordt gedwongen op de vlucht te slaan, waarna een race tegen de klok volgt om zijn naam te zuiveren. Vlot geschreven, met veel aktie en de nodige verrassingen, resulterend in een nagelbijter van een finale. De eerste in een reeks boeken met Dane in de hoofdrol. Vervolg: Exile.

NOS4A2 - Joe Hill (2013)

Alternatieve titel: NOS4R2

4,0
Jammer dat de plot iets te lang doorzeurt, want voor zeker tweederde is dit een geweldig boek. Erg spannend en beklemmend ook. Hill toont zich net als papa Stephen King een meester binnen het horror-genre, met fraai uitgewerkte personages en een schijnbaar ongelimiteerde fantasie. En de psychotische Charlie Manx is een slechterik van formaat.