menu

Hier kun je zien welke berichten james_cameron als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Jake Ransom and the Skull King's Shadow - James Rollins (2009)

Alternatieve titel: Het Mayamysterie

3,5
Sympathieke poging van Rollins om een iets jeugdiger publiek aan te spreken, met een fantasierijk verhaal vol avontuur en spanning. De opzet is wat gejat van de Harry Potter-boeken (alleen die titel al...), maar inhoudelijk weet Rollins er toch wel iets leuks van te maken. Het is allemaal niet erg origineel en het verhaal is duidelijk nog lang niet af (op naar deel twee!), maar fris en onderhoudend is het wel.

Jinn - Matthew B.J. Delaney (2004)

4,0
Eerste en tot nu toe enige boek van deze amerikaanse schrijver, in het dagelijks leven politieman in New York. Het boek begint geweldig, met een amerikaanse legereenheid die in mei 1943 op een eeuwenoud geheim stuit op een afgelegen eiland in de Stille Zuidzee. Daarna springen we vooruit in de tijd, waarna de gebeurtenissen gaandeweg helaas steeds wat minder spannend en interessant worden. Vooral tegen het einde van het verhaal wordt één en ander te veel opgerekt. Niettemin een spannend boek met heel wat lugubere details. De moeite waard voor fans van het werk van Douglas Preston en Lincoln Child, zou ik zeggen.

Joe Speedboot - Tommy Wieringa (2005)

4,5
Geweldig boek, leuk geschreven en met veel rake observaties. Ik werd er behoorlijk door geraakt ook en hield het hier en daar niet droog. Interessante personages en een stortvloed aan bizarre details, die de boel levendig en origineel houden. Ik lees niet vaak nederlandstalige boeken, maar dit smaakt absoluut naar meer.

Jonathan Strange & Mr Norrell - Susanna Clarke (2004)

2,0
Niet doorheen te komen! Pretentieus geschreven en dodelijk saai. Er gebeurt werkelijk niets gedurende honderden bladzijden. Die tovenaar mr. Norrell is een enorm saaie sukkel. Wat een loser. Ik kan in ieder geval haast niet wachten tot Clarke's volgende boek verschijnt... NOT!

Judas Strain, The - James Rollins (2007)

Alternatieve titel: Taal der Engelen

4,5
Het hoge niveau van het voorgaande boek, Black Order, wordt gelukkig vastgehouden, met ditmaal zo mogelijk nog meer spanning en aktie. Het verhaal is vrij grimmig, met allerlei nare details, maar het tempo ligt lekker hoog en er is veel avontuur en spektakel. De personages blijven ook erg leuk. Gevolgd door The Last Oracle, ook een topper.