menu

Hier kun je zien welke berichten james_cameron als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Abarat - Clive Barker (2002)

4,0
Weer een typisch bizar Barker-boek, vol exotische personages en buitengewone nieuwe werelden. De man heeft een onvoorstelbare fantasie en komt ook hier met een origineel en meeslepend avontuur op de proppen. Niet echt een kinderboek; daar zijn de personages te extreem en de gebeurtenissen veel te eng en naar voor. De moeite waard is het echter zeker. Deel twee: Days Of Magic, Nights Of War.

Abarat: Absolute Midnight - Clive Barker (2011)

4,5
Uitstekend derde deel van de Abarat-reeks, die met ieder deel meer episch en ambiteus wordt. Dit keer breekt de oorlog uit op de eilanden, waarbij het er grimmig en op zijn zachtst gezegd nogal bizar aan toegaat. Wat een geweldige fantasie heeft die Barker toch. Deel twee is nog steeds mijn favoriet, maar dit boek komt aardig in de buurt. Naar verluidt volgen er nog twee boeken, Abarat: The Price Of Dreams en Abarat: Until The End Of Time. Kan niet wachten!

Abarat: Days of Magic, Nights of War - Clive Barker (2004)

Alternatieve titel: Abarat: Dagen Vol Magie, Nachten Vol Strijd

4,5
Deel twee uit de geplande trilogie. Wat mij betreft nog beter dan het eerste deel, vooral door de meer epische en dramatische opzet. Absoluut geen kinderboek, zoals sommige mensen schijnen te denken, maar een zeer fantasierijk en duister avontuur vol kleurrijke personages, vreemde creaties en geniaal bedachte plotlijnen. Erg mooi geschreven ook, zoals we gewend zijn van Barker. Hij is en blijft een uniek talent. Ik kan niet wachten op deel drie, mede door het nogal frustrerende open einde...

Alexander Cipher, The - Will Adams (2007)

Alternatieve titel: Het Graf van Alexander

3,5
Eerste boek met archeoloog Daniel Knox in de hoofdrol. Zijn personage is leuk genoeg en er is genoeg vaart en spanning om de aandacht erbij te houden, maar qua plot en spektakel valt er in dit eerste avontuur nog niet zo heel veel te beleven. Hopelijk wordt dat probleem opgelost in de hierop volgende boeken. Aardig derhalve, maar net iets te dunnetjes om van veelbelovend te kunnen spreken. Vervolg: The Exodus Quest.

Altar of Eden - James Rollins (2009)

Alternatieve titel: Hof van Eden

4,0
Rollins levert wederom een bijzonder smakelijk werkje af, hoewel iets meer rechttoe-rechtaan dan zijn Sigma Force-boeken. Genoeg aktie en spanning in ieder geval, met sympathieke personages en een leuk plot. Niet één van Rollins' beste boeken, maar wel zeer onderhoudend.

Altered Carbon - Richard Morgan (2002)

3,5
Ik ben eigenlijk geen fan van science-fiction in boekvorm, het kost me meestal te veel moeite om me in te leven in een compleet nieuwe wereld, maar deze Altered Carbon is goed te doen. De vlotte, expliciete schrijfstijl helpt hier flink bij, net als de no nonsense-aanpak van plot en gebeurtenissen. Het is allemaal lekker ruig, bloederig en naargeestig. Ik heb de recente gelijknamige Netflix-serie ook gezien, maar die was heel wat minder boeiend.

Amazing Adventures of Kavalier & Clay, The - Michael Chabon (2000)

Alternatieve titel: De Wonderlijke Avonturen van Kavalier & Clay

4,0
Goed boek, meeslepend en vrij origineel. Het is in het begin even wennen aan de soms wat complexe schrijfstijl van Chabon, maar al snel weet het verhaal te boeien en komen de personages tot leven. Het eerste gedeelte van het boek is het beste, waarin op fascinerende wijze de geschiedenis van de amerikaanse comics uit de doeken wordt gedaan. Sporadisch zijn bepaalde plotlijnen een beetje te surrealistisch, zoals het gedeelte op Antarctica, waar het boek even dreigt te ontsporen. Gelukkig herpakt Chabon zich sterk naar het einde toe.

American Gods - Neil Gaiman (2001)

Alternatieve titel: Amerikaanse Goden

4,5
Heel benieuwd naar de HBO-serie, maar ik wilde toch wel graag eerst het boek lezen. En dat valt helemaal niet tegen. Fraai geschreven, met veel humor en een grote reeks boeiende personages. De surrealistische plot komt met horten en stoten op gang, maar eigenlijk pakte het boek me direct vanaf het begin. Eén en ander werkt toe naar een bijzonder spectaculaire en bevredigende climax. Mijn eerste kennismaking met het werk van Gaiman. Ik ga zeker meer van hem lezen.

Area 7 - Matthew Reilly (2001)

Alternatieve titel: Ultimatum

4,0
Opvolger van Ice Station. Haalt helaas niet het niveau van dat boek, maar is toch goed te genieten. Genoeg aktie voor tien boeken en een leuk verhaal. De verrassing is er echter een beetje af en de personages zijn inmiddels bekend. Het geheel doet ook een beetje geforceerd aan. Opvolger Scarecrow is gelukkig weer wat beter dan deze.

Atlantis - David Gibbins (2005)

4,0
Voor een avonturenverhaal is dit soms taaie kost, met veel historische achtergronden en hele lange monologen en discussies. Afgezien van de tempoproblemen is het toch een meeslepend en goed in elkaar gezet boek. Halverwege wordt het geheel zelfs wat Matthew Reilly-achtig, vol over de top aktiescenes en onwaarschijnlijke ontsnappingen. Tegen het einde nemen de historische achtergronden weer toe, maar nergens wordt het saai. Schrijver Gibbins is zelf een archeoloog, en dat is te merken.