menu

Hier kun je zien welke berichten Sharon als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Blow-up - Belinda Aebi (2016)

3,5
Fijne thriller met goed uitgewerkte karakters. Alhoewel ik het boek niet direct onder de categorie thriller zou plaatsen. Het zou namelijk ook een goed misdaadverhaal kunnen zijn. In ieder geval leest het boek vlot weg en blijft het je in zijn greep houden. Het einde vond ik bijzonder en had voor mij geen meerwaarde.

Boek (256 blz.) - Robert van Eijden (2015)

3,5
Een bijzonder boek, wat zo nu en dan lachwekkend is door de droge humor.
De hoofdpersoon uit dit boek laat je goed voelen wat onverwachte en minder onverwachte situaties kan doen voor iemand met autisme. Ik heb op zich wel genoten van het boek, maar vond de verhaallijn wel erg dun.

Breakdown, The - B.A. Paris (2017)

Alternatieve titel: Gebroken

3,5
Dit boek is vrijwel direct spannend. Halverwege vond ik hem behoorlijk langdradig woorden, teveel werd de nadruk gelegd op de beginnende dementie van Cass. Het plot maakt daarentegen ontzettend veel goed en had ik zeker niet zien aankomen. Wederom heb ik met veel plezier een boek van haar gelezen.

Bring Me Back - B.A. Paris (2018)

Alternatieve titel: Breng Me Terug

2,5
Een leuk verhaaltje om te lezen. Wat mij betreft is hij de naam thriller niet waard. Er zit namelijk weinig spanning in en richting het einde is hij wat langdradig. Het plot vond ik redelijk verrassend, maar tegelijkertijd ook vrij ongeloofwaardig.

Butterfly: From Refugee to Olympian. My Story of Rescue, Hope, and Triumph - Yusra Mardini (2018)

Alternatieve titel: Vlinderslag: Van Vluchteling tot Olympisch Zwemmer

3,5
Hoe moet het voor mensen zijn om hun verleden, toekomst, familie/vrienden en hun thuisland achter te laten. Ik als Nederlandse kan me dat maar moeilijk voorstellen. In dit boek wordt de lijdensweg van een vluchteling op een mooie, waardige manier beschreven. Yusra, een meisje dat vol met toekomst dromen zat voor ze moest vluchten voor de oorlog.

Opeens kreeg zij en ook de andere mensen de naam vluchteling. Een woord wat vaak geassocieerd wordt met slecht, vies enz. Niemand kiest er voor om vluchteling te worden. Yusra en vele andere vluchtelingen moesten hun thuisland verlaten om in leven te blijven. Ook al was de reis op zich al levensgevaarlijk. Dit alles heeft haar sterker gemaakt. Ze zal haar verhaal vertellen, niet opgeven en vooral blijven zwemmen.