menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Sharon. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019, september 2019, oktober 2019, november 2019, december 2019, januari 2020, februari 2020, maart 2020, april 2020, mei 2020, juni 2020, juli 2020, augustus 2020, september 2020, oktober 2020, november 2020

Vermist - Ellen de Vriend (2016) 3,0

gisteren om 20:48 uur

In dit boek staat lange tijd de vermissing van Joost voorop. Zijn vrouw Karen komt hierdoor in een vervelende situatie, want naast haar verdriet, onzekerheid en wanhoop raakt ze ook nog een verstrikt in de Nederlandse bureaucratie. Uiteindelijk besluit ze om zelf op onderzoek uit te gaan en komt ze er achter de ze man waarmee ze getrouwd was lang niet zo goed kende als ze dacht. Tijdens haar onderzoek/zoektocht loopt de spanning langzaamaan op. Het einde is wat voorspelbaar, maar het zeker een leuk boekje om te lezen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Pain au Chocolat - Ellen de Vriend (2019) 4,0

16 november, 15:34 uur

Een echt ‘ik vertrek’ boek met een vlotte en beeldende schrijfstijl. Ik waande me zo af en toe echt in Frankrijk. Het verhaal is in eerste instantie niet direct heel spannend, wel boeiend. Je wilt gewoon verder lezen om te weten waar het heen gaat. Langzaamaan loopt de spanning op en blijkt dat je wel kan vluchten voor het verleden, maar dat de waarheid je altijd inhaalt. Nou ja, bijna de volledige waarheid dan.

» details   » naar bericht  » reageer  

SOS - Eddy Surmont (2018) 3,5

14 november, 08:20 uur

SOS is een spannende op waargebeurde feiten gebaseerde misdaadroman, waarin drugssmokkel de hoofdrol speelt. Helemaal in het begin van het boek krijg je een kleine waarschuwing omdat het een vrij complex boek is met vele namen. Deze namen/mensen worden dan ook stuk voor stuk voorgesteld. Zelf heb ik dat even vluchtig doorgelezen, maar omdat het er zoveel waren ben ik gewoon in het boek begonnen. Eigenlijk werden deze namen door de duidelijke schrijfstijl vanzelf geïntrigeerd in het verhaal en werd me al snel duidelijk wie de eigenaar van welke boot was enz. Wel vond ik het jammer dat ik al lezer verder in het boek continue mensen met naam, toenaam en functie te lezen kreeg. Dat haalde mij zo nu en dan uit het verhaal en haalde voor mij ook de spanning een beetje weg.

Toch moet ik zeggen dat het verhaal en ook de spanning goed opgebouwd is. Aan het einde wil je zowel graag weten wie Suzy vermoord heeft, evenals hoe het afloopt met de drugssmokkel. Op de ene vraag krijg je een duidelijk antwoord, bij de andere blijf je nog een beetje in het ongewisse.

» details   » naar bericht  » reageer  

Stille Wateren - Alexandra Nagelkerke en Victoria Nagelkerke (2019) 4,0

29 oktober, 17:20 uur

Met recht een psychologische thriller. Al vrij snel in het boek kom je er achter dat er iets met Sophie is, maar je hebt geen idee wat. Het verhaal speelt zich af in het heden en in het verleden. Beetje bij beetje kom je meer te weten over Sophie en over datgene wat zich heeft afgespeeld. Je vraagt je continue af wat er nou echt gebeurt is. Op het einde vallen alle puzzelstukjes in elkaar en kom je er achter wat de psyche met een mens kan doen. Wat mij betreft zeker een aanrader.

» details   » naar bericht  » reageer  

Pop Goes the Weasel - M.J. Arlidge (2014) 4,0

Alternatieve titel: Piep Zei de Muis, 19 oktober, 06:58 uur

Dit is het tweede boek uit de Helen Grace serie van Arlidge.
Het duurde even voordat ik goed in het verhaal zat, maar hoe verder is kwam, hoe meeslepender het werd. In dit tweede boek kom je ook meer te weten over Helen en dat maakt het nog plezieriger om te lezen. Helen mag dan wel de held zijn van dit verhaal, maar ze is verre van een perfect persoon. Gek genoeg kreeg ik nadat ik meer las over het leven van de moordenaar ook nog wel sympathie voor haar en haar daden. Kortom een spannende thriller met een goed plot.

» details   » naar bericht  » reageer