menu

Hier kun je zien welke berichten Cornelis als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

1stelingen, De - Ton van Mourik (2006)

Alternatieve titel: De Eerstelingen

3,5
!e deel van een trilogie. Inhoud van het boek boeit wel. Doet denken aan boeken van Dan Brown, hoewel die beter en spannender zijn.

22 Britannia Road - Amanda Hodgkinson (2011)

Alternatieve titel: Britannia Road 22

4,0
geplaatst:
Gewoon een goed boek. Goed geschreven en in een ongecompliceerde stijl. De beide hoofdpersonen Sylvana en Janusz en hun beider geschiedenis na hun eerste ontmoeting krijgen evenveel aandacht. En die geschiedenissen zijn dat ook waard. Want ze raken elkaar kwijt tijdens het begin van de oorlog, maken de oorlog elk op hun eigen manier en met hun eigen ontberingen mee. En je leeft met hen mee, ook wanneer Janusz in Engeland de molens in beweging zet om Sylvana weer terug te vinden. En als dat daarna ook lukt. Complimenten voor deze schrijfster die dit als een debuut aflevert.

38 ½: 1 Man en 2 Minnaars - Xenia Kasper (2007)

3,0
Dat een boek makkelijk weg leest maakt het nog geen goed boek. Het boek is opgedeeld in twee delen. Het leven van twee zussen, van Andrea en van Susa. En zoals in de synopsis staat: ze gaan met 2 vriendinnen naar een beautyfarm om daar te relaxen en zich te laten verwennen. Eigenlijk heb je het na het eerste gedeelte wel allemaal gezien. De vaste relaties komen onder druk te staan. De dames willen wel eens wat anders, althans staan daar niet onwelwillend tegenover. Het is de Duitse versie van Gooise Vrouwen - omdat ze in de buurt van Keulen wonen -, maar dan 'over the top'. De dames verdienen zelf of via hun mannen ruim voldoende geld om duur te shoppen, flink witte wijn te drinken, fors te roken en te flirten, al dan niet gemeend. En ja de wijn vloeit in echt grote hoeveelheden en daarna in de auto om hard naar huis te rijden. Dat maakt het voor de huidige standaard ook een immoreel boek. Als manager van Linda de Mol en van Gordon, worden deze tv-persoonlijkheden ook kort in het boek genoemd. Hm... Maar ja, het boek leest wel makkelijk weg. Tenslotte, persoonlijk vind ik de categorie thriller fout gekozen, tenzij het een thriller is als een vrouw geen keuzes kan maken.