menu

Hier kun je zien welke berichten Cornelis als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Nana - Delacorta (1979)

Alternatieve titel: Alba & Gorodish # 2, Nana

4,0
Of je vindt dit apart en 'over the top' en daarom ook leuk of je vindt het helemaal niks. En toegegeven de relatie tussen de man van in de dertig en het meisje van dertien is echt op het randje.

Night Club - Peter Cheyney (1945)

Alternatieve titel: Rufus Geeft ‘m van Katoen

2,5
Niet geweldig. 't Is een wat ingewikkeld plot geworden met een mogelijke suïcide die in het geheel niet overtuigt. Maar Rufus Gaunt is een aardig persoon, die het beste met iedereen voor heeft en heel erg veel sigaretten rookt.
Oh, en in de Nederlandse uitgave in de Zwarte Beertjes reeks van A.W. Bruna, nr, 1454 is aan dit verhaal een ander verhaal toegevoegd: G-man at the Yard; Lemmy Caution, aangenaam.

Nightspinners, The - Lucretia Grindle (2003)

Alternatieve titel: Nachtschimmen

3,5
Toch wel een geslaagd debuut. Maar Boenga heeft gelijk dat het verhaal wel flink de tijd neemt om het verhaal te vertellen. Maar datzelfde geldt natuurlijk voor veel meer huidige thrillers/detectives. Maar goed, er gebeurt steeds wel iets in dit boek dat maakt dat je verder wil lezen. Goed genoeg voor een aantal uren leesvermaak.

No Baggage: A Minimalist Tale of Love & Wandering - Clara Bensen (2016)

Alternatieve titel: Zonder Bagage

3,5
Wel een aardig boek om kennis van te nemen. Een Amerikaans stel dat elkaar via een dating site heeft leren kennen gaat al snel met elkaar op reis, sightseeing in Europa en doet daarbij vrij bekende toeristische plekken aan. Zonder bagage en zonder accommodatie geregeld te hebben. Nou blijkt dat laatste maar gedeeltelijk waar, want Jeff heeft in bijna elke stad tevoren wel een couchsurfing plek geregeld. Nu is er nog wel een dingetje, namelijk Clara heeft voor haar reis vrij heftige psychische problemen gehad. En in het boek komt ze hier nogal eens en - m.i. te vaak - op terug.
Overigens vond ik op goodreads.com dat dit duo dit avontuur nog vier keer herhaalde:
"Clara and her partner Jeff have made four subsequent no baggage trips, to South America, the Caucuses, Scandinavia, and Japan. She lives in Austin, Texas."

No Second Chance - Harlan Coben (2003)

Alternatieve titel: Geen Tweede Kans

4,5
Ik ben het eens met vorige schrijvers. Dit is een erg goede thriller, met een aantal verrassingen. En ditmaal geen ongeloofwaardig verhaal waarin een zelf geproclameerde superheld de hele wereld aan kan, maar een slachtoffer dat opkomt voor zijn vermiste dochter en zijn vaderschap. En het boek blijft de volle 350 pgs. boeien.

Not Dead Enough - Peter James (2007)

Alternatieve titel: Op Dood Spoor

4,0
Een uitstekende thriller. De hoofdpersonen worden goed neergezet. Er wordt een pakkend verhaal verteld. Er zijn voldoende wendingen in het verhaal om de lezer bij de les te houden. En het is een spannend verhaal. Je wil snel doorlezen om te weten hoe het afloopt. Wat mij betreft alle aanleiding om meer van deze auteur te lezen. Alleen het einde, hm. Dat had toch wel wat beter gekund.