menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Cornelis. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2020, februari 2020, maart 2020, april 2020, mei 2020, juni 2020, juli 2020, augustus 2020, september 2020, oktober 2020, november 2020, december 2020, januari 2021, februari 2021, maart 2021, april 2021

Indecent Obsession, An - Colleen McCullough (1981) 4,0

Alternatieve titel: Een Ander Woord voor Liefde, 25 februari, 23:37 uur

Geen vrolijk, maar wel een goed en innemend boek. Het beschrijft het leven in Afdeling X, een kleine mannenafdeling in een psychiatrisch ziekenhuis voor militair personeel dat in de oorlog psychische problemen heeft gekregen, terwijl de oorlog in Zuidoost Azië nu op zijn einde loopt. De kleine tengere zuster Honour Langtry zwaait er de scepter met gevoel en duidelijkheid. In deze kleine gemeenschap is men nagenoeg geheel op elkaar aangewezen. Alleen zuster Langtry gaat 's avonds weg om in het zusterhuis te gaan slapen. Alle patiënten hebben zo hun problemen. En ze weten ook dat deze afdeling, dit psych. ziekenhuis zal ophouden te bestaan. Veel units staan al leeg. Het is een boek dat me geraakt heeft.

» details   » naar bericht  » reageer  

Groosham Grange - Anthony Horowitz (1988) 4,0

Alternatieve titel: Grieselstate, 22 februari, 13:12 uur

stem geplaatst

» details  

Above the Palo Duro - Noel M. Loomis (1959) 3,0

Alternatieve titel: De Dood in de Rug, 14 februari, 15:09 uur

Klein westernboekje. De vertaling is een bewerking van het boek geworden en is uitgegeven als TV pocket nr. 106. Geen literatuur met een hoofdletter L dus. In zijn voorwoord vertelt de auteur dat de achtergrond van het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen in deze regio. En dan maakt dat verhaal best indruk, een door geweld afgedwongen verhuizing van onschuldige en vreedzame allochtone bewoners die daar al zo'n 50 jaar wonen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Puppet on a Chain - Alistair MacLean (1969) 3,5

Alternatieve titel: Poppen aan een Touwtje, 10 februari, 10:32 uur

stem geplaatst

» details  

Je Voudrais Que Quelqu'un M'attende Quelque Part - Anna Gavalda (1999) 4,0

Alternatieve titel: Ik Wilde Dat Iemand Ergens Op Me Wachtte, 7 februari, 10:59 uur

stem geplaatst

» details  

38 ½: 1 Man en 2 Minnaars - Xenia Kasper (2007) 3,0

3 februari, 21:44 uur

Dat een boek makkelijk weg leest maakt het nog geen goed boek. Het boek is opgedeeld in twee delen. Het leven van twee zussen, van Andrea en van Susa. En zoals in de synopsis staat: ze gaan met 2 vriendinnen naar een beautyfarm om daar te relaxen en zich te laten verwennen. Eigenlijk heb je het na het eerste gedeelte wel allemaal gezien. De vaste relaties komen onder druk te staan. De dames willen wel eens wat anders, althans staan daar niet onwelwillend tegenover. Het is de Duitse versie van Gooise Vrouwen - omdat ze in de buurt van Keulen wonen -, maar dan 'over the top'. De dames verdienen zelf of via hun mannen ruim voldoende geld om duur te shoppen, flink witte wijn te drinken, fors te roken en te flirten, al dan niet gemeend. En ja de wijn vloeit in echt grote hoeveelheden en daarna in de auto om hard naar huis te rijden. Dat maakt het voor de huidige standaard ook een immoreel boek. Als manager van Linda de Mol en van Gordon, worden deze tv-persoonlijkheden ook kort in het boek genoemd. Hm... Maar ja, het boek leest wel makkelijk weg. Tenslotte, persoonlijk vind ik de categorie thriller fout gekozen, tenzij het een thriller is als een vrouw geen keuzes kan maken.

» details   » naar bericht  » reageer