menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Cornelis. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Collectors, The - David Baldacci (2006) 3,5

Alternatieve titel: De Verzamelaars, gisteren om 22:34 uur

stem geplaatst

» details  

Mind of Mr. J.G. Reeder, The - Edgar Wallace (1925) 3,0

Alternatieve titel: Detective Verhalen, 12 maart, 13:07 uur

Negatief: Verhalen van afwisselende kwaliteit. De auteur stopt in deze korte verhalen zelfs nog andere verhaaltjes en komt dan soms met ingewikkelde niet echt overtuigende oplossingen of oplossingen die de lezer niet zelf had kunnen verzinnen.
Positief: de hoofdpersoon is wel een leuke figuur die wel goed uit de verf komt. En de verhalen lezen makkelijk weg

» details   » naar bericht  » reageer  

Love Talker, The - Elizabeth Peters (1980) 3,5

Alternatieve titel: Het Sprookjesland, 9 maart, 20:13 uur

Duurt lang voordat er enige spanning in het verhaal komt. Je blijft dan hangen met de vraag of het een sprookje voor volwassenen wordt of niet. Maar dan komt de auteur eindelijk op gang en maakt ze er toch wel een leuk boek van met wat thriller elementen. Maar de Engelse titel is wel heel slecht gekozen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Night Club - Peter Cheyney (1945) 2,5

Alternatieve titel: Rufus Geeft ‘m van Katoen, 4 maart, 20:45 uur

Niet geweldig. 't Is een wat ingewikkeld plot geworden met een mogelijke suïcide die in het geheel niet overtuigt. Maar Rufus Gaunt is een aardig persoon, die het beste met iedereen voor heeft en heel erg veel sigaretten rookt.
Oh, en in de Nederlandse uitgave in de Zwarte Beertjes reeks van A.W. Bruna, nr, 1454 is aan dit verhaal een ander verhaal toegevoegd: G-man at the Yard; Lemmy Caution, aangenaam.

» details   » naar bericht  » reageer  

Duel - Joost Zwagerman (2010) 3,5

3 maart, 20:21 uur

Voldoende aardige vondsten om dit een leuk tussendoor boekje te maken en daarvoor uitgerekend Mark Rothko's werk te grazen te nemen. Leest prettig weg. Kortom tevreden. En wat een verschil met het intercollegiaal kunstenaarsgedoe in Gimmick.

» details   » naar bericht  » reageer  

Eerlijke Vinder, De - Lize Spit (2023) 4,0

27 februari, 12:19 uur

(reactie op ander bericht)



Kleine correctie op wat je schreef. Het gezin komt uit Kosovo, uit het gedeelte dat zich afgescheiden heeft van Servië. En Kosovo wordt voor een groot gedeelte bevolkt door etnische Albanezen.

En nu naar het boek(je). Een prettig geschreven goed opgebouwd verhaal dat veel facetten belicht van vluchtelingen die moeten wennen aan de Vlaamse samenleving (en omgekeerd) en dan de maken krijgen met een mogelijke uitzetting. De jeugdige hoofdpersonen worden levensecht getekend. Ik wil wel meer lezen van deze schrijfster.

» details   » naar bericht  » reageer  

Barst - Boris O. Dittrich (2018) 3,0

22 februari, 08:51 uur

Best een aardig detectiveboekje waarvan de twee verhaallijnen na een tijd goed bij elkaar komen. De nadruk ligt op het onderzoek van de moord en omdat het nergens echt spannend wordt vind ik persoonlijk de categorie thriller onjuist. Verder kan ik me een geloofwaardiger ontknoping voorstellen. Maar het was wel prettig tijdverdrijf met een goed leesbaar boekje.

» details   » naar bericht  » reageer  

Pijngrens - Loes den Hollander (2017) 3,0

18 februari, 15:46 uur

Wel ongeveer eens met voorafgaande commentaren. Heel wat verhaallijnen die door elkaar lopen en af en toe ook een stapje terug in de tijd maken; dat maakt het aanvankelijk niet makkelijk om te lezen. Dan komt de ramp met de MH17 aan bod. Ik vind het niet kies jegens de nabestaanden om deze ramp op deze manier in een thriller te verwerken. Daar had best een andere keuze in gemaakt kunnen worden. En dan wordt er een nogal vreemd einde aan het verhaal gemaakt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Gimmick! - Joost Zwagerman (1989) 2,5

15 februari, 11:03 uur

Saai, want het leven van de hoofdpersonen moge dan wel heel opwindend lijken, het komt toch steeds weer neer op gebruik van verslavende middelen en seks of denken over seks. Het is ook een satire op de Amsterdamse kunstscene uit de jaren 70 - 80, maar een satire komt beter uit de verf wanneer die met mate wordt gebracht. Wat mij betreft een teleurstellend boek dat ik met moeite heb uitgelezen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Two Steps Forward - Graeme Simsion en Anne Buist (2017) 4,0

Alternatieve titel: Camino, 8 februari, 14:13 uur

Een aardig en vrij dik boek over een lange wandeltocht, dacht ik zo, en oef, dat wordt doorzetten net als voor de wandelaars op deze Camino. Maar, ik vind het een alleszins genietbaar boek, ook al omdat ik me de ontberingen op zo'n tocht goed kan voorstellen en er ook blij over ben dat ik zo'n tocht zelf niet hoef te maken. Laat ik het zo zeggen: de tocht wordt gedetailleerd besproken met een verblijf in hostels, B&B's en hotels en soms zelfs in de open lucht. Daarnaast komt de achtergrond van de beide hoofdpersonen uitgebreid aan bod, en dat maakt het boek interessanter en waardevoller.
Mijn waardering ****, en zeker interessant voor de Camino geïnteresseerden onder de lezers.

» details   » naar bericht  » reageer  

Schuim op de Kust - Jef Last (1950) 3,5

1 februari, 22:41 uur

stem geplaatst

» details