menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Cornelis. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2022, februari 2022, maart 2022, april 2022, mei 2022, juni 2022, juli 2022, augustus 2022, september 2022, oktober 2022, november 2022, december 2022, januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023

Arendsoog - J. Nowee (1935) 3,0

Alternatieve titel: Arendsoog 1, gisteren om 15:28 uur

stem geplaatst

» details  

Roxy - Esther Gerritsen (2014) 3,0

gisteren om 12:58 uur

Irritante hoofdpersoon die zich na de dood van haar man moeilijk laat begeleiden en corrigeren. En dan een roadtrip naar Frankrijk van haar (+ dochtertje) en haar twee vriendinnen. Oef niet niks, zo'n plot. En 'over the top', maar makkelijk leesbaar, dat dan weer wel.

» details   » naar bericht  » reageer  

Veuve Couderc, La - Georges Simenon (1942) 3,5

Alternatieve titel: De Weduwe Couderc, afgelopen maandag om 16:04 uur

stem geplaatst

» details  

Amateur Cracksman, The - E.W. Hornung (1899) 3,5

Alternatieve titel: Raffles, De Amateur-Inbreker, afgelopen maandag om 16:03 uur

stem geplaatst

» details  

Kasteel in Ierland - Jan Gerhard Toonder (1970) 3,5

afgelopen maandag om 13:03 uur

stem geplaatst

» details  

Priest, The - Gerard O'Donovan (2010) 3,0

Alternatieve titel: Kruisiging, afgelopen zondag om 10:55 uur

Te lang en onevenwichtig boek. Sfeertekening goed. Plot 'over the top' en wordt dan aan het eind een wel spannende 'satire'. De hoofdpersoon wordt wel goed neergezet. Mogelijk dat ik een vervolg hoger zal waarderen.

» details   » naar bericht  » reageer  

House on Bellevue Gardens, The - Rachel Hore (2016) 4,0

Alternatieve titel: Het Huis in Bellevue Gardens, 22 mei, 12:31 uur

Een makkelijk leesbaar en zeer toegankelijk boek. Er zijn problemen, genoeg problemen, maar er wordt door alle betrokkenen aan gewerkt om situaties te verbeteren of zelfs op te lossen. Levensecht beschreven. En met een zeer positieve basisteneur. Een welkome afwisseling van het hardere detective- en thrillerwerk.

» details   » naar bericht  » reageer  

Dollars - Hellinger (1966) 2,5

Alternatieve titel: Sid Stefan # 1, Dollars, 15 mei, 12:55 uur

Nu gelezen. En ik denk dat ik het vroeger meer had kunnen waarderen. Nu is het een wat te gecompliceerd verhaal geworden van een man die zich uit nieuwsgierigheid en avontuur zoekend laat meeslepen in zaken die hij niet kan overzien en waarbij hij gevaar en eventueel persoonlijk letsel op de koop toe neemt.

» details   » naar bericht  » reageer  

House at Silvermoor, The - Tracy Rees (2019) 3,5

Alternatieve titel: Het Geheim van Silvermoor, 14 mei, 13:45 uur

Wel een goed verhaal over een familiegeschiedenis in mijnwerkersdorpjes in Wales begin vorige eeuw. Je leeft wel mee met de ellende van de mensen die in die tijd in de steenkolenmijnen moesten werken. Ik kom echter niet boven een waardering van 3,5 * uit omdat er wat al te veel toevallige verwevenheden tussen families in deze roman opgenomen zijn.

» details   » naar bericht  » reageer  

White Tiger, The - Aravind Adiga (2008) 4,0

Alternatieve titel: De Witte Tijger, 7 mei, 14:29 uur

stem geplaatst

» details  

Genadeschot, Het - Simon Vestdijk (1964) 3,5

2 mei, 19:27 uur

stem geplaatst

» details  

Stone Roses, The - Sarah Gainham (1958) 3,0

Alternatieve titel: Stenen Rozen, Een Avontuurlijk Verhaal uit Oost-Europa, 2 mei, 17:51 uur

Sfeertekening OK. De Engelse hoofdpersoon is wel een heel erg nette kerel. Einde van het boek wel OK, maar niet heel erg overtuigend.

» details   » naar bericht  » reageer  

Memory Keeper's Daughter, The - Kim Edwards (2005) 3,5

Alternatieve titel: Gebroken Licht, 30 april, 21:29 uur

Een enigszins onwaarschijnlijke familiegeschiedenis. De problematiek die ontstaat door een op zich goed bedoelde leugen loopt (steeds meer) uit de hand wanneer de leugen niet wordt teruggedraaid. Wat mij betreft had het verhaal niet zo lang hoeven duren. De laatste jaren maken het verhaal niet interessanter, maar brengt het verhaal wel tot een acceptabel einde. De problematiek van een kind met een beperking wordt wel respectvol beschreven.

» details   » naar bericht  » reageer  

Eighty Days Blue - Vina Jackson (2012) 2,0

Alternatieve titel: Tachtig Dagen Blauw, 23 april, 09:16 uur

Kreeg dit boek in handen en heb er kennis van genomen. Het is niet mijn ding, al zijn sommige 'gewone stukken' leesbaar.

Voor degenen die hierin geïnteresseerd zijn: info van de achterkant van het boek:
Vina Jackson is het pseudoniem van twee bekende schrijvers die voor het eerst, en anoniem, samenwerken. De een is een succesvol auteur, de ander een schrijver die ook werkzaam is in de Londense City.

» details   » naar bericht  » reageer  

Hidden Lives - Judith Lennox (2017) 3,5

Alternatieve titel: Verborgen Levens, 20 april, 13:52 uur

Goede roman. Prettige zeer leesbare stijl. Het plot blijft het hele boek door boeien. Het einde is vrij voorspelbaar, maar daar is niet veel mis mee. Krijgt de lezer eindelijk eens het gevoel dat hij de afloop toch een keer goed gezien heeft.

» details   » naar bericht  » reageer  

What We Did on Our Holiday - John Harding (2000) 4,0

Alternatieve titel: Zon, Zee en Ander Leed, 17 april, 15:32 uur

stem geplaatst

» details  

Wild Boys: A Book of the Dead, The - William S. Burroughs (1971) 3,0

Alternatieve titel: De Wilde Jongens, 17 april, 15:31 uur

stem geplaatst

» details  

Zonde Waard, De - Simone van der Vlugt (2021) 3,5

16 april, 13:19 uur

Niet onaardige thriller spelend in het milieu van de Jehova's Getuigen. Er komt tamelijk veel geweld voor in dit boek, hetgeen ik enigszins een stijlbreuk vind met de rest van het goede verhaal. En het verhaal leest als een trein. (Ik blijf dat trouwens wel een gekke uitdrukking vinden.)

» details   » naar bericht  » reageer  

Bestiaires, Les - Henry de Montherlant (1926) 3,0

Alternatieve titel: Stierenvechters, 16 april, 10:36 uur

Een beroemd schrijver in Frankrijk, vanaf 1960 lid van de Académie Française, en toch sprak dit boek in deze vorm me niet aan. Misschien had ik op grond van het onderwerp en de titel van het boek beter moeten weten, want stierenvechten is niet echt mijn ding. En laat dit nou net het onderwerp zijn waarin de auteur zich helemaal kan laten gaan in uitgebreide beschrijvingen van de gevechten en verwijzingen naar de oorsprong van deze gevechten en andere geloven waarin de stier een belangrijke rol speelt. Daarnaast staat het boek vol met Spaanse (stierenvechters)termen die gedeeltelijk verklaard worden in een toelichtende woordenlijst. Heb ik er dan niets positiefs over te zeggen? Nee, het volwassen worden van deze 17 jarige en zijn verliefd worden op een jonge Spaanse, de dochter van zijn Spaanse beschermheer, wordt wel mooi beschreven. Kortom ik had beter een ander boek van deze auteur kunnen kiezen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Minute to Midnight, A - David Baldacci (2019) 4,0

Alternatieve titel: Eén Minuut voor Middernacht, 9 april, 12:51 uur

Goede thriller met 2 verhaallijnen waarbij FBI-agent Atlee Pine op zoek gaat naar de achtergrond van het jaren geleden verdwijnen van haar tweelingzus Mercy en zij ook op jacht gaat naar de dader van een moord - en daarna meer moorden - in datzelfde afgelegen plaatsje Andersonville. Alleen aan het einde van het boek moeten een aantal zaken snel opgelost worden en dan wordt het verhaal wat rommelig.

» details   » naar bericht  » reageer  

Mad Man's Tale, The - John Katzenbach (2004) 3,5

Alternatieve titel: De Engel, 5 april, 20:47 uur

Goed boek. Dit soort verhalen brengt een aparte en beklemmende sfeer met zich mee. Persoonlijk ben ik minder gecharmeerd van het gespring in de tijd, maar het maakt het verhaal daarmee wel afwisselend.
En wat de synopsis betreft: De eerste 3 regels beslaan het grootste gedeelte van het boek. Voor mij had dat meer aandacht in deze synopsis mogen krijgen. En het slot vond ik wat minder bevredigend.
Maar zeker een aanrader voor degenen die niet opzien tegen verhalen met deze psychiatrische achtergrond.

» details   » naar bericht  » reageer  

Nightspinners, The - Lucretia Grindle (2003) 3,5

Alternatieve titel: Nachtschimmen, 2 april, 17:51 uur

Toch wel een geslaagd debuut. Maar Boenga heeft gelijk dat het verhaal wel flink de tijd neemt om het verhaal te vertellen. Maar datzelfde geldt natuurlijk voor veel meer huidige thrillers/detectives. Maar goed, er gebeurt steeds wel iets in dit boek dat maakt dat je verder wil lezen. Goed genoeg voor een aantal uren leesvermaak.

» details   » naar bericht  » reageer