menu

Hier kun je zien welke berichten brawljeff als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Kracht van Scrum, De - Rini van Solingen en Eelco Rustenburg (2016)

4,0
Deze onlangs als cadeau gekregen. Ik verwachtte een stoffig business boek, maar dit was een leuk en leerzaam fictief verhaal. Vooral de structuur van het verhaal zorgt ervoor dat de informatie goed blijft hangen. Verder zijn de personages en de ontknoping helaas wel vrij basic.

Man Man Man, het Boek: Bas, Chris en Domien Proberen Niet te Struikelen op het Levenspad van de Moderne Man - Domien Verschuuren e.a. (2020)

3,0
Simpel boek, dat vooral vermakelijk is door de schrijfstijl. Aangezien er drie schrijvers zijn, is het leuk om te zien hoe zij elkaar uitdagen, aanvullen en soms belachelijk maken. De verhalen zelf zijn niet echt heel bijzonder. Het sterkste hoofdstuk is wat mij betreft het hoofdstuk over ouders, dat een iets serieuzere toon had.

Ostatnie ┼╗yczenie - Andrzej Sapkowski (1993)

Alternatieve titel: De Laatste Wens

4,0
Sterk verhalenbundel over de hekser genaamd Geralt vsn Rivia. Niet ieder verhaal was even sterk, maar wat mij betreft springt De Laatste Wens (het laatste verhaal) er uit. Hierin leer je onder andere hoe Geralt zijn zielsverwand Yennefer ontmoet. Ik was van plan om direct over te stappen op boek drie, waarin het echte verhaal pas begint, maar na mijn positieve reactie op de eerste verhalenbundel ook maar vast de tweede bundel aangeschaft.

Ready Player One - Ernest Cline (2011)

3,5
Een leuk boek met inderdaad een feest herkenning. De (vertaalde) schrijfstijl leest erg fijn weg, hoewel dat misschien minder is wanneer je niets hebt met de jaren 80 en video games. Toch vond ik een aantal zaken, los van het feit dat het sci-fi is, een beetje ongeloofwaardig. Hoe kan het dat een kind iedere jaren 80 film al gezien heeft, games al gespeeld heeft en muziek geluisterd heeft. The Holy Grail heeft hij zelfs 150 keer gezien in een jaar. Zelfs als je er 24 uur per dag aan besteedt, lijkt mij dit onmogelijk voor een tiener.

Jammer dat de verfilming is uitgesteld.