menu

Hier kun je zien welke berichten dennissssss als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Alfabethuset - Jussi Adler-Olsen (1997)

Alternatieve titel: Het Alfabethuis

2,5
Dit boek had minimaal 100 pagina's korter kunnen zijn. Het grootste gedeelte wordt veel te uitgebreid beschreven en is dan ook erg saai. Er lijkt haast niets te gebeuren en er zit geen enkele vaart in. Het boek bestaat uit 2 gedeeltes. Het eerste gedeelte is voornamelijk saai en ik kan mij zo voorstellen dat veel mensen al afgehaakt zijn voor ze bij het 2de deel beland zijn. Soms zit er een interessant hoofdstuk of passage in, maar meer is het ook niet.

Het 2de gedeelte van het boek begint ook weer erg saai en is zelfs nog minder interessant dan het eerste gedeelte. Maar dan ineens bij de laatste +/_ 150 pagina’s wordt het interessant en bij vlagen heel spannend! Dat laatste gedeelte zou ik 3,5 a 4 sterren willen geven, maar de rest 2 sterren. Omdat het grootste gedeelte van het boek niet leuk is en vanwege de vele typefouten ook in dit boek, kom ik uit op 2,5 ster.

Er zitten dus veel te veel typefouten in dit boek! Ik ervaar dat als enorm storend! Het zijn fouten die door een spellingcontrole niet ontdekt worden.

Ik ben een beginnend lezer zou je kunnen zeggen en ik denk ook dat dit boek niet geschikt is voor de beginnend lezer. Er staan ontzettend veel moeilijke woorden in, waarvan ik nog nooit gehoord heb.

Flickan under Gatan - Anders Roslund en Börge Hellström (2007)

Alternatieve titel: Het Meisje onder de Straat

2,5
Erg rare schrijfwijze. Leest niet makkelijk weg. Niet gangbaar. Heel veel tekst ook die totaal oninteressant is waar je doorheen moet worstelen om verder te komen. Weinig bevredigend einde ook.

Hunt for Red October, The - Tom Clancy (1984)

Alternatieve titel: De Jacht op de Red October

2,5
geplaatst:
Het boek begint voor mij interessant. We kijken vanuit Marko Ramius. Daarna gaan we over naar Amerikaanse kant en dan wordt het allemaal erg oninteressant, veel legertermen waar geen eind aan komt en vele oninteressante passages. Ramius komt bijna niet meer in het verhaal voor en ik lees het boek voort met tegenzin. Het laatste deel van het boek is wel leuk, daar komt Ramius ook weer voor.

Raise the Titanic - Clive Cussler (1976)

Alternatieve titel: Licht de Titanic!

2,5
In de Nederlandse vertaling van 'the house of books' zitten ongelooflijk veel taalfouten en typefouten! Heel storend om te lezen! Ik heb het gekocht voor 5 euro en veel meer is het ook niet waard.

Verder vond ik het bij vlagen best leuk, vooral toen ze eenmaal begonnen met het lichten van de titanic. Groot nadeel, er zitten zo veel personages in dit boek, dat het voor mij iig totaal niet meer uit elkaar te houden was!

Remains of War: Surviving the Other Concentration Camps of World War II, The - G. Pauline Kok-Schurgers (2011)

Alternatieve titel: Het Vergeten Kamp: Het Waargebeurde Verhaal van een Nederlands Meisje in een Jappenkamp

2,5
Dit boek is incompleet. Cruciale vragen worden onbeantwoord gelaten! Ik eindig dit boek met een zeer frustrerend gevoel! Je leeft met de personen mee uit een boek en als men het dan overleefd wil je in ieder geval weten hoe het na de oorlog met ze is vergaan. Maar je krijgt geen antwoord op je vragen. Het boek stopt zomaar ineens midden in een situatie. Geen uitleg, niks.... Het lijkt wel of ze een aantal pagina's vergeten zijn erbij te doen of zo.

Vip-Rummet - Jens Lapidus (2014)

Alternatieve titel: Viproom

3,0
Er spelen zoveel personages een rol in dit boek, dat ik het niet helemaal kon volgen meer. Maar het punt is dat het me ook niet veel kon schelen dat ik het niet kon volgen, want zo boeiend was het niet. Er waren echt hele lange stukken bij, die ik aan het lezen was en totaal niet boeiend vond. Dat ik me er echt toe moest zetten om door te lezen, maar dat ik liever wilde stoppen.

Ik vond dit boek veel minder interessant dan de 3 delen van de Stockholm-trilogie van dezelfde schrijver. Minder grof / hard ook. Dit boek is een zoektocht naar ontvoerders zonder dat daar een rechercheur of politieagent aan te pas komt, maar niet echt op een interessante of spannende manier geschreven.

Visitor, The - Lee Child (2000)

Alternatieve titel: De Bezoeker

2,5
Matig deel in de Jack Reacher serie. Teleurstellend plot en het eind van het boek (dus niet het plot, maar wat daarna nog komt) is helemaal belachelijk! Punt aftrek daarvoor. Veel saaie stukken in het boek en er gebeurd erg weinig. Duidelijk minder deel dan de vorige drie.

Gek genoeg heeft hij toch een schrijfstijl dat je desondanks toch wilt blijven lezen en zit het vaak ingenieus in elkaar. Het volgend deel zal ik dan ook zeker gaan lezen, maar ik hoop wel dat het beter wordt.

Zero Zero Zero - Roberto Saviano (2013)

1,5
Ik vond het een erg moeilijk te lezen boek. Heel moeilijk taalgebruik en het springt van de hak op de tak. Ik weet niet of het slecht vertaald is of gewoon heel moeilijk geschreven, maar ik zou dit boek niet aanraden om te lezen.