menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van glimmerman270. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2022, februari 2022, maart 2022, april 2022, mei 2022, juni 2022, juli 2022, augustus 2022, september 2022, oktober 2022, november 2022, december 2022, januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023

Undrowned, The - K.R. Alexander (2020) 3,5

Alternatieve titel: Verdronken, vandaag om 13:16 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

Geen Weg Terug - Elvin Post (2022) 3,5

gisteren om 10:19 uur

Wanneer de vriendinnen, Eva, Fleur, Kim en Anna stuitten op twee criminelen, die in een plas bloed liggen en ze een tas met geld meenemen vanuit hun auto, breekt er een spannende periode aan. In het begin lijkt er weinig aan de hand, maar wanneer één van de twee criminelen het toch heeft overleeft en ze vervolgens opzoekt bij hun school begint de spanning pas echt.
Gaan ze het geld alsnog naar de politie brengen? Als het aan Fleur ligt, absoluut niet- het was immers zíj die het geld pakte en de meiden overtuigde dat het wel goed zou komen. De andere meiden gaan nu niet naar de politie, maar vooral Anna en Eva vinden dit heel moeilijk. Ze willen hun vriendin niet in de problemen brengen alsmede de groepsdruk die de meiden ervaren.

Ze schuiven hun besluit steeds meer voorzich uit, maar uiteindelijk is naar de politie óók geen juist besluit meer, want de criminelen hebben ze gevonden: wanneer ze naar de politie gaan, dan zullen ze hun vermoorden!

Ik vond het een heerlijke jeugdthriller met de bekende vaart die dit genre met zich meebrengt. Elvin post heeft twee boeken geschreven in deze serie van 'Politie niet betreden'

» details   » naar bericht  » reageer  

Groeten uit Benidorm - Hendrik Groen (2023) 4,0

afgelopen dinsdag om 20:36 uur

Wanneer Coby en Theo samen met hun vrienden Joop en Hannie naar Benidorm gaan om aldaar een paar maanden te overwinteren, ontstaan er al snel spanningen tussen Joop en zijn vrouw Hannie. Of beter gezegd: het eeuwige kibbelen wordt voortgezet in Benidorm.

Hannie haar leven is niet zo verlopen zoals ze dat graag had gezien: een kindje krijgen.
Joop, haar man heeft na deze teleurstelling vanaf dát moment altijd een ontevreden verbitterde vrouw om zich heen. Hij heeft het er moeilijk mee en van liefde is allang geen sprake meer van zijn kant.

Wanneer Joop in Benidorm het vriendinnenduo 'Sue' en 'Monique' leert kennen en deze intergreren in hun vriendengroepje wordt Hannie er niet makkelijker op, aangezien ze enorm jaloers is als ze merkt dat Sue wel erg graag met Joop omgaat. Ontevredenheid is immers een ideale voedingsbodem voor o.a jaloezie. Daarnaast hoort het verdriet en de tragiek van Hannie's leven toch écht de boventoon te voeren....én het plezier van anderen en dan vooral van haar man Joop hoort daar niet bij.

» details   » naar bericht  » reageer  

Lentegroen - Jackie van Laren (2023) 3,5

Alternatieve titel: Onder de Bomen #1, 25 mei, 19:23 uur

stem geplaatst

» details  

Overnight Guest, The - Heather Gudenkauf (2022) 4,0

Alternatieve titel: De Logé, 25 mei, 07:59 uur

stem geplaatst

» details  

Jaar Offline, Een - Bram van Montfoort (2013) 3,0

21 mei, 14:34 uur

stem geplaatst

» details  

Wonder - R.J. Palacio (2012) 4,0

15 mei, 19:52 uur

Auggie is geboren met een mismaakt gezicht en moet het opnemen tegen veel vooroordelen....maar bovenal zijn er de pesters.
Zijn liefde vindt hij bij zijn warme familie: zus 'Via', zijn lieve hond, en zijn nóg lievere ouders die hem altijd steunen.
Als Auggie later voor het eerst naar school gaat en wordt gepest, krijgt hij bijval van enkele dappere klas (school) genoten.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende verhaallijnen, namelijk: zijn zus, Jack, Summer, Miranda, en Justin. Op deze manier lees je bijvoorbeeld hoe het is om een broertje als Auggie te hebben en het gevaar dat je als zus aandacht tekort krijgt. Maar ook dat de mensen om de Pullman's heen maar al te graag in hun gezin bivakeren. Het is namelijk één en al liefde voor elkaar. Iets wat sommige mensen juist wel eens tekort komen.

Uiteindelijk weet Auggie de pesters te overleven, en weet hij de vele klasgenoten voor zich te winnen. Ze kijken verder dan zijn buitenkant en zien een liefdevol en vriendelijk persoon. Zo zie je maar weer: liefde en vriendelijkheid overwint uiteindelijk áltijd!

» details   » naar bericht  » reageer  

Her Last Mistake - Carla Kovach (2020) 3,5

Alternatieve titel: Haar Laatste Fout, 10 mei, 09:36 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

Huisje 13. Overleven zonder Wifi - Elin Meijnen (2022) 4,0

4 mei, 19:52 uur

stem geplaatst

» details  

Verhaal van Edith. De Oorlogsjaren van een Haags Meisje, Het - Edith Velmans-van Hessen (1997) 3,5

Alternatieve titel: Het Verhaal van Edith. Oorlogsherinneringen van een Joods Meisje uit Den Haag, 2 mei, 20:32 uur

stem geplaatst

» details