menu

Hier kun je zien welke berichten Bilal030 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Leviathan Wakes - Daniel Abraham en Ty Franck (2011)

Alternatieve titel: Leviathan Ontwaakt

4,0
Leviathan Wakes (Expanse 1) is een sterke space-opera. Als er een mysterieuze aanval op een ruimteschip plaatsvindt dreigt er een verschrikkelijke oorlog uit te breken tussen Mars, de aarde en kleine planeten die door arbeiders bewoond worden, de Gordel. Onder deze omstandigheden komen bepaalde mensen een levensgroot geheim op het spoor waardoor zij gevaar lopen.

Het is een spannend verhaal waarin beetje bij beetje meer prijs wordt gegeven. Zowel op papier als op tv was Miller mijn favoriete karakter. Zijn verhaal is een klassieke detective; getormenteerde ex-smeris die niets te verliezen heeft. Voor mij is Miller het hart en ziel van het verhaal.

De tv serie is over het algemeen erg trouw aan het boek gebleven en dat is maar goed ook. Doordat ik veel tijd heb doorgebracht met de bemanningsleden aan de Roccinante (ruim 500 pagina's dik) heb ik het idee dat ik ze goed ken. Holden vond ik minder irritant dan op tv, zijn enorme rechtvaardigheidsgevoel vond ik nu juist bewonderenswaardig.

Al met al is het echt de moeite waard, sowieso als je van sci-fi houdt maar ook een spannend verhaal wil lezen met sterke karakters en politieke intriges.

Nejimakidori Kuronikuru - Haruki Murakami (1994)

Alternatieve titel: De Opwindvogelkronieken

4,5
De Opwindvogelkronieken deed mij duizelen van leesplezier. De hoofdpersoon is eigenlijk een saaie man die niet zoveel doet. Op een dag komt zijn kat niet naar huis en gaat hij op zoek naar de kat. Op doodnormale wijze begint een verhaal dat de lezer langs de gekste personen brengt waarvan je niet weet of ze er zijn of alleen in het onderbewuste van de hoofdpersoon bestaan; de wrede belevenissen van een soldaat in de Chinees-Japanse oorlog, corrupte politici: het zijn maar enkele voorbeelden van deze knotsgekke roman. Al deze zaken worden trouwens op sobere wijze beschreven. Ik kijk altijd uit naar nieuw werk van Murakami omdat ik altijd verzekerd ben van heel wat leesplezier.

Valse Dageraad, De - Jan van Aken (2001)

4,5
Dit boek heeft alles wat ik in een verhaal zoek. Ik kan net zo goed 5 sterren geven, maar ergens vind ik dat alleen voor perfecte boeken en perfect bestaat niet. Historie, humor, avontuur, fantastische personages, een doldwaze rit door zowat heel Europa en het Midden-Oosten: als lezer maak je hier van alles mee. Jan van Aken wordt weleens met Umberto Eco (nooit gelezen) en Asterix vergeleken, wat ik altijd opvallend gevonden heb. Na het lezen van De Valse Dageraad begrijp ik waarom Asterix genoemd wordt. Het is grappig en je belandt van het ene avontuur in een ander bizarre situatie. Echt een aanrader.