menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Jason82. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019

Dag in Gent, Een - Herman Brusselmans (2008) 3,5

afgelopen zaterdag om 08:19 uur

Brusselmans geeft je als lezer waar je op wacht. Een warrige verhaallijn vol gortdroge grappen, vulgaire praat en bijzondere personages. Niet zijn sterkste werk, maar toch weer mee vermaakt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Dreams in the Witch House, The - H.P. Lovecraft (1933) 4,0

Alternatieve titel: Heksensabbat, 6 augustus, 08:06 uur

Het is me na dit verhaal duidelijk waar Stephen King zijn inspiratie voor het korte verhaal Salem's Lot vandaan heeft. Krabbelende geluiden achter de muren en vanuit de dichtgemaakt vliering, altijd weer voer voor de lezer om plaatsvervangend geluiden te horen op je eigen zolder

Lovecraft gaat in dit verhaal uit van de bekende theorieën over meerdere dimensies naast onze 3 dimensionale wereld. Vanuit die voor ons onzichtbare werelden, kunnen andere krachten ineens in de onze verschijnen. Ik heb daar ook eens over gelezen in Bijbelse context. Jezus verscheen na zijn opstanding soms ineens aan zijn discipelen. Ik ben niet deskundig genoeg om dit goed uit te leggen, maar in het stuk wat ik toen las werd dat heel aannemelijk uiteengezet.

Ik vond dit een duister en spannend boek, mooie geloofwaardige beschrijvingen van Duivelse krachten op zoek naar weerloze slachtoffers voor hun rituelen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Suttree - Cormac McCarthy (1979) 4,5

Alternatieve titel: Angel, 3 augustus, 11:51 uur

(reactie op ander bericht)


Dit boek staat inderdaad vol fraaie sfeerschetsen. Als lezer loop je constant mee en waan je je in gedachten op een klein vissersbootje op de rivier, of in de schimmige kroeg waar (te)veel gedronken wordt wat uitloopt op geweld en dronkenschap. Rauw en somber boek, maar ik genoot van de vele mooi beschreven ontmoetingen tussen allerlei figuren op en over het randje van de samenleving in een grauwe stad en de nabije gelegen natuur.

Een heel bijzonder leesavontuur, na eerder al erg genoten te hebben van The Road (zelfs met een persoonlijke top 10 notering). Het werk van Cormack McCarthey blijkt me goed te liggen!

» details   » naar bericht  » reageer  

Thomas Dekker: Mijn Gevecht - Thijs Zonneveld (2016) 4,0

21 juli, 21:18 uur

Het boek beviel me beter dan verwacht. Open verhaal van Dekker, hij spaart zichzelf zeker niet. Jarenlang had ik geen zin meer om naar de Tour te kijken, vanwege het gevoel van constant bedrogen te worden. Dat gevoel bleek aardig te kloppen boeiend verhaal

» details   » naar bericht  » reageer  

Catching Fire - Suzanne Collins (2009) 4,0

Alternatieve titel: Vlammen, 13 juli, 16:27 uur

stem geplaatst

» details  

Hunger Games, The - Suzanne Collins (2008) 4,5

Alternatieve titel: De Hongerspelen, 13 juli, 16:25 uur

stem geplaatst

» details  

Elevation - Stephen King (2018) 3,5

Alternatieve titel: Verlichting, 11 juli, 22:51 uur

Wat kan ik toevoegen aan eerdere recensies, stuk voor stuk geven ze iets aan wat mij ook opviel of bij zal blijven. Maar afijn, toch een kleine poging.

Stephen King blijft een magistrale schrijver. Tijdens het lezen van dit verhaal vond ik het in eerste instantie wat eenvoudig en weinig spannend. Op z'n Kings wel prettig geschreven hoor, maar dat was het dan ook wel. Maar ik leg het dan net toch weer weg met het gevoel van een heel prettige leeservaring. Krijgt King het tóch weer voor elkaar! Hoewel minder vergaand dan in zijn dikkere boeken, ontstaat ook hier weer een band met de hoofdrolspeler. Er ontspint zich een verhaal van vriendschap en respect, in combinatie met een ontknoping die je als lezer langzaam maar zeker aan voelt komen.

Opnieuw een bijzonder verhaal, toegevoegd aan een fenomenaal oeuvre. Dat er ondanks Kings steeds hoger wordende leeftijd nog maar veel mogen volgen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Rokjesdag en Andere Lenteverhalen - Martin Bril (2010) 4,0

7 juli, 07:19 uur

Heerlijk, die mijmeringen en rake observaties van Martin Bril. Ik kan het blijven lezen en bij veel van zijn columns denk ik; inderdaad, zo is het!

Rokjesdag. Ook ik ben zo'n simpele man die heel gelukkig wordt van de belofte van de eerste lentedagen in combinatie met de leuke dames die ineens uit alle hoeken en gaten lijken op te duiken. Dat doet wat (goeds) met een mens!

» details   » naar bericht  » reageer  

Broodje Gezond - Bart Chabot (1996) 4,0

3 juli, 07:58 uur

Bart Chabot zet een mooi portret neer van een bijzondere man, zacht gezegd. Herman Brood is in zijn jeugd gevormd door kleine, onschuldige pesterijtjes over onder meer zijn loensen (scheelheid). Een kleine pesterij, die iemand voor het leven tekent. Ongelofelijk wat de impact kan zijn van zoiets. Hij gebruikte drugs en andere kicks om het leven aan te kunnen. Dat gevoel krijg ik erbij, los van het feit dat hij natuurlijk ook enorm excentriek en ook egoïstisch was.

We vergeten vaak dat deze man ook enorm getalenteerd was. Een kunstenaar. Hij kon mooi tekenen, maar ook in de muziek heeft hij wat neergezet. En als hij een stel bloemen uit tuinen en stadsparken verzameld had, creeerde hij vanuit het niets een fraai bloemstuk (om nog maar een willekeurig voorbeeld te noemen).

Op naar "Broodje halfom", maar ik vind het na 453 pagina's Herman Brood voor nu even welletjes.

» details   » naar bericht  » reageer