menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Jason82. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019, september 2019, oktober 2019, november 2019, december 2019, januari 2020

Primero Estaba el Mar - Tomás González (1983) 4,0

Alternatieve titel: Eerst Was Er de Zee, afgelopen woensdag om 08:02 uur

Het meelezen aan een kwartaal boek van deze site levert me altijd wat op. Ook ditmaal las ik een boek waar ik zelf nog nooit van gehoord had, maar waarvan ik blij ben het nu gelezen te hebben. Het blaadje van de bibliotheek in het boek was nog onbeschreven, nu staan mijn naam, woonplaats en datum trots vermeld.

Wat een beklemmend verhaal was dit! De schrijver wist me vrij snel bij de keel te grijpen en liet vrijwel geen moment los. Pas bij de laatste paar bladzijden gunde hij me rust, zoals eRCee al aangaf is dan ineens sprake van een bijzonder mooi en rustgevend hoofdstuk. Iets waar ik op dat moment hard aan toe was...

Tijdens het lezen wisselen gevoelens van genegenheid en ergernis zich af. Naarmate het verhaal vordert steeds meer dat laatste overigens. Want, wat laat onze hoofdpersoon zich vaak van zijn slechte en slappe kant zien! Elke tegenslag, wat er op een boerderij nou eenmaal bij hoort, en elke regenbui is reden voor enorme drinkgelagen. Pff, kom op man! Dat dacht ik regelmatig... en dan een beeldschone vrouw aan je zijde die diep ongelukkig is. Het zit ook niet mee. Als ze dan vanuit wanhoop een mooi stukje oerbos laten kappen voor de broodnodige inkomsten, en waar de apenfamilies wegspringen op het moment dat de onbehouwen houthakkers hun (bij vlagen vreselijk slordige) werk doen, voel ik bij het lezen een bal in mijn maag. Wat een misère. Maar de kleine lichtpuntjes in de vorm van de prettige mensen in de omgeving (die hem ondanks alles maar liefdevol bleven helpen), de mooie natuur en zee, en de momenten dat hoofdpersoon J. zich toch herpakt deden me steeds moedig doorlezen.

Mooie leeservaring, Boekmeter bedankt!

» details   » naar bericht  » reageer  

Zomerhitte - Jan Wolkers (2005) 3,5

8 januari, 10:45 uur

Ik sluit me bij Abubakari aan. Dit boekje is laag gewaardeerd, maar ik heb leesplezier mogen beleven vanaf de eerste regel. De mooie beschrijvingen van observaties van natuur, dier en mens zijn naar mijn mening fenomenaal. Erg van genoten. Het verhaal zelf vond ik eigenlijk helemaal niet zo boeiend, ik concentreerde me op het schrijfwerk van Wolkers en de leuke gesprekjes tussen de hoofdpersoon en zijn Italiaanse compaan (onder het genot van een flesje Whisky).

Fraaie cover ook!

» details   » naar bericht  » reageer  

American Psycho - Bret Easton Ellis (1991) 2,5

2 januari, 11:34 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Avond Is Ongemak, De - Marieke Lucas Rijneveld (2018) 2,5

2 januari, 11:22 uur

Een beklemmend verhaal vol mijmeringen, gedachtenspinsels en vreemde scènes binnen een door de dood van de oudste zoon en broer kapot gegaan gezin.

Een slecht boek is het zeker niet, het is knap wat de schrijfster bij mij realiseert; een gevoel van ongemak (jaja) en leegte. Het woordje desolaat is bij elke scène meer dan op zijn plaats.

Een goed geschreven boek dus, maar voor mij kwam het blijkbaar op het verkeerde moment (donkere dagen rond kerst en jaarwisseling), want ik vond het geen prettige leeservaring. Het ligt dus mogelijk meer aan mij dan aan het boek zelf.

» details   » naar bericht  » reageer  

Ghosts of Sleath, The - James Herbert (1994) 4,0

Alternatieve titel: Duivelsdans, 1 januari, 09:02 uur

Met het bedenken van hoofdrolspeler David Ash heeft James Herbert grotendeels het succes van Haunted (Duivelswerk), en dit boek bepaald. Nuchtere en sympathieke kerel, die in eerste instantie wordt ingezet om bepaalde verschijningen rationeel te gaan verklaren. Maar gaandeweg het verhaal moet hij steeds meer toegeven dat er vanalles aan de hand is. Als lezer loop je stap voor stap met hem mee en hoop je van harte dat het allemaal goed komt.

Stephen King achtige setting, maar dan in Engeland. Het verhaal speelt zich af in en rond een klein dorpje waar onderhuidse spanningen voelbaar zijn, er worden veel mensen geïntroduceerd die op enig moment in het verhaal weer terugkomen, sympathieke hoofdpersoon, niet iedereen haalt het einde, etc. Heel goed verhaal en spannend tot de laatste pagina! Top boek, James Herbert flikt het weer.

» details   » naar bericht  » reageer  

Mocro Maffia - Wouter Laumans en Marijn Schrijver (2014) 3,5

29 december 2019, 16:06 uur

stem geplaatst

» details  

Fijne Feestdagen! - De Crew (2020) 5,0

7 december 2019, 07:18 uur

stem geplaatst

» details  

Johan Cruijff: Mijn Verhaal. De Autobiografie - Johan Cruijff (2016) 3,5

7 december 2019, 07:11 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details