menu

Hier kun je zien welke berichten DonOswaldo als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Déjà Vu - Esther Verhoef (2010)

3,0
Tegenvallend.

Heb het wel met plezier uitgelezen, maar achteraf zie ik toch veel punten waar ik me aan ergerde. Ten eerste had alles niet zo gedetailleerd gehoeven, na de eerste helft van het boek lijk je enkel de introductie achter de rug te hebben. Het daadwerkelijke thriller-plot - wanneer het allemaal een beetje loskomt - wordt daarentegen weer veel te vluchtig behandeld. Nogal jammer dat ik achteraf de conclusie moet trekken dat het meer een drama is over vriendschap die langzaam verwaterd en het thriller-element bijzaak lijkt te zijn - iets waar ik niet op had gerekend/gehoopt.

In die lijn vond ik het met verdeling van de karakters ook niet zo fijn gedaan. Dat Erwin een grote rol in het verhaal krijgt is tot daaraantoe, maar Dianne had ik echt een stuk meer van willen zien. Het meeste wat we van haar te weten krijgen is uit hersenspinsels van Eva. Ook Hugo Sanders mocht meer uitgediept worden.

3* Leesbaar, maar desalniettemin zeer teleurstellend.

Just past Midnight - Amanda Stevens (2004)

Alternatieve titel: Rond Middernacht

3,5
Vermakelijk thrillertje dat in het begin nog weleens inkakt, maar wanneer het een beetje loskomt voorziet in een boeiend plot, deels door de bochten waarin het zich wringt. Echt spannend weet het helaas niet te worden.

3,5*

Kiss Daddy Goodbye - Thomas Altman (1980)

Alternatieve titel: Geef Pappa Maar een Kusje

4,0
Vermakelijk boek. Na een sfeervol voorproefje in de opening komen we in een lange opbouw, die ook nodig is. Emily's leven - en de andere kant van het verhaal - wordt uitgediept, en we krijgen na een tijdje een - iets karige - introductie van de vrouwen, wat een mystery-element in het geheel brengt. Het mocht van mij in het begin wel wat meer naar buiten komen dat Susan slecht was voor haar vader / hem wilde vermoorden, hij kwam op mij in het begin vooral gedesillusioneerd over, maar afijn.

Die opbouw leest weg maar het is daarna dat het echt interessant wordt. Emily's eigen leven wordt steeds boeiender, je krijgt meer te weten over de vrouwen en bouwt lekker door naar het heerlijke eindstuk. Daar gaat het lekker los met de nodige, fijne twists - al moet ik toegeven dat ik me onderhand nog gekkere twists in me hoofd had gehaald. Prachteinde ook, hoe je zo'n griezelverhaal hoort af te sluiten!

4*

Missing - Theresa Breslin (1995)

Alternatieve titel: Lekker Baantje...

3,5
Kon in me jeugd een stuk meer opgaan in dit soort thriller-pockets maar is opzicht nog wel vermakelijk. Lekker vlot en met z'n 125 pagina's ook niet lang. En toegegeven, de pogingen tot spanning in het begin kwamen dan misschien niet helemaal uit de verf, het eindstuk mocht er best wezen - op de luchtige liefdesscène na.

3,5*