menu

Hier kun je zien welke berichten imsafewithyou als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Harvest - Tess Gerritsen (1996)

Alternatieve titel: Hartslag

3,0
Goed verhaal, heel spannend, maar ik moet toegeven dat ik dit boek geen tweede keer ga lezen. De lichamelijke details waren me veel te specifiek. Ik lees vaker boeken met lijkschouwingen, maar de operaties hier gingen zo ver in de details dat ik er echt misselijk van werd.
Ben zeker wel benieuwd naar meer Tess Gerritsen!

James Worthy - James Worthy (2011)

1,5
Een ode aan de liefde durf ik dit boek niet te noemen - tevens de reden dat ik dit boek zo slecht beoordeel. Pagina na pagina lezen we over het verdriet dat ontstaat na het verlies van Polly en de pijn en wanhoop die dat oproept. Tot hij een willekeurig meisje tegenkomt dat staat te liften en alles verdwijnt als sneeuw voor de zon. Dat hij tussendoor nog even een Franse vindt doet er verder ook niet toe - Aafke doet Polly binnen no time vergeten.
Waarom dan al die eindeloze verhalen over zijn verdriet? Wat is daarvan het nut, het doel? Om te laten zien hoe zinloos dat is?

Ik vind dit boek niets waar ik me in kan vinden: alle platte en uitgebreid beschreven seksuele escapades van Worthy vind ik niet eens een probleem, omdat het verhaal erachter zo mooi was - tot dat verhaal compleet zinloos werd en eigenlijk verdween. Ik begrijp de 3 die dit boek krijgt niet, want ik heb véle, véle boeken gelezen die véél beter waren.

Vérité sur l’Affaire Harry Quebert, La - Joël Dicker (2012)

Alternatieve titel: De Waarheid over de Zaak Harry Quebert

3,0
Dicker weet met dit boek een fantastische thriller te schrijven die je steeds weer op het verkeerde spoor zet. Er is heel erg veel goeds aan dit boek. Waarom dan slechts drie sterren?

Het is onmogelijk zelf achter de antwoorden in het boek te komen. Marcus ontdekt dingen aan de hand van clues die wij niet hebben en pas krijgen als hij ze ziet. Je gaat mee met zijn gedachten, maar kan zelf geen conclusies trekken. Dit houdt het boek spannend, want je hebt het plot niet te vroeg door, maar het is ook jammer dat je zelf geen ideeën kunt vormen.

Verder is Nola een moeilijk meisje waar je jezelf lastig mee kunt identificeren. Gaandeweg verloor ik mijn sympathie voor Nola een beetje, wat wel essentieel is om bij het boek te blijven. Het duurde te lang voor je erachter kwam wat er in Alabama was gebeurd.

Hoewel goed geschreven, hoewel spannend en hoewel gevuld met goed uitgedachte personages, toch doet dit af aan het boek. Ook is het eigenlijk te dik: iets korter was het beter geweest, want nu was de wil om hem uit te lezen er wel, maar duurde dat zo lang dat die weer een beetje af begon te nemen.

En tot slot: ik begrijp niet waarom Jenny bij Travis bleef toen ze ontdekte wat hij had gedaan, als ze niet eens echt van hem hield. Zwak punt in een roman die een ode aan de liefde probeert te zijn.