menu

Hier kun je zien welke berichten Poebie als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Allegiant - Veronica Roth (2013)

Alternatieve titel: Samensmelting

5,0
Dit deel is echt niet zonder zakdoeken door te worstelen, tenzij je van steen bent.

Eerst is het lastig inkomen. Reden is dat de hoofdstukken of uit naam van Tris of uit naam van Tobias zijn geschreven, maar al snel pakt het je volledig en maakt dit het verhaal zo herkenbaar, zo kwetsbaar en op sommige momenten was het voor mij best lastig om verder te lezen.

De complete trilogie is echt een aanrader !

City of Bones - Cassandra Clare (2007)

Alternatieve titel: Stad van Beenderen: Kronieken van de Onderwereld 1

4,5
Superboek. Inmiddels is dit eerste boek ook verfilmd en komt het 6e en laatste boek 27 mei dit jaar uit. Helaas maar 2 boeken nog op boekmeter te vinden.

Als je de Twilight Saga geweldig vind, dan is deze serie een absolute aanrader en mag niet missen in je boekenrijtje. Jammer dat het als jeugdboek staat vermeld en dat de categorie Young Adult er niet bij staat. Daar hoort deze zeker tussen.

Het verhaal gaat over schaduwjagers, vampiers, weerwolven, elfen, heksenmeesters en demonen. Het duurde heel even voordat ik in het verhaal zat, maar daarna heeft het mij niet meer losgelaten en lees ik de 5 boeken uit deze serie voor de 3e maal. Ik sluit niet uit dat de boeken nog vaker gelezen gaan worden. Een serie om je helemaal in te verliezen en wacht in spanning af op het allerlaatste deel waarbij inmiddels door de schrijfster zelf, onthuld is dat er meerdere hoofdpersonen het na dit laatste deel, niet meer kunnen navertellen.

Divergent - Veronica Roth (2011)

Alternatieve titel: Inwijding

5,0
Inmiddels de volledige trilogie gelezen en ik kan sowieso Hoone aanraden toch ook boek 2 en 3 te lezen. Zeker boek 3 zal mijn inziens, jouw mening gaan doen veranderen.

Insurgent - Veronica Roth (2012)

Alternatieve titel: Opstand

4,5
En boek 2 dus ook in 1 adem uitgelezen. Het verhaal raakt mij volledig. Ondanks de vele vergelijkingen met "the Hunger Games" en dat deels kan beamen, vind ik het toch een op zichzelf staande verhaallijn.

Sevenster - Alexandra Penrhyn Lowe (2012)

Alternatieve titel: De Laatste Wachter Boek 1

2,5
Dit boek wordt aangemerkt als Young Adult (15+) maar daar kan ik mij niet geheel in vinden. Het is meer een jeugdboek, zoals hier op deze site wel goed staat aangegeven.

Laat je in ieder geval niet afschrikken door de vele Nederlandse namen die in het boek voorkomen. Dat is even wennen als je normaliter veelal boeken van Amerikaanse/Canadese schrijvers leest. Na bladzijde 150 begon het verhaal voor mij eindelijk te pakken. Verhaal word door een verteller verteld dus geen Ik persoon.

Boek is de moeite waard als tijdverdrijf, maar ik zal deze niet zo snel nog een keer lezen.