menu

Hier kun je zien welke berichten thunderball als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Licence Renewed - John Gardner (1981)

Alternatieve titel: Vergunning Verlengd

3,0
Dit is inderdaad het beste boek van Gardner, hier na leken ze per deel wel minder te worden (hoewel de volgende twee For special services en Icebreaker ook nog wel goed waren).

De schurk is een typische Bondschurk met al zijn arrogantie en afwijkingen zeker de moeite waard en daarom toch wel jammer dat er nooit iets van de boeken van Gardner voor de films is gebruikt.

Wel te begrijpen, want je gaat niet voor veel geld een optie op de boeken nemen wanneer deze nieuwe boeken van Gardner niet goed genoeg zijn om zo te gebruiken en wanneer ze ze toch eerst om moeten bouwen kunnen ze net zo goed volledig nieuwe filmscripts laten schrijven is de gedachte bij de filmmaatschappij.

drie sterren.

Licence to Kill - John Gardner (1989)

Alternatieve titel: Vergunning tot...

3,5
Gardner die mbv het filmscript toch nog weer een aardige goede Bondnovel weet neer te pennen.

Eigenlijk vind ik het boek leuker om te lezen dan om naar de film te kijken, die voor mij saaiheid troef is.

Wel is het dan weer vreemd te zien/ lezen hoe Gardner krampachtig dit deel in de boekenserie probeert in te passen en bij de scene waarin Leitner voor dood wordt achtergelaten, na bij een roofvis te zijn beland, die eigenlijk oorspronkelijk uit het boek Live and let die komt, maar niet gebruikt is voor de gelijknamige film, probeert uit te leggen dat zo iets gelijks hem al eens eerder overkomen is.

Toch zeker een vd betere Gardner Bondboeken: 3,5 ster!

Life - Keith Richards en James Fox (2010)

4,0
Eindelijk gisteren deze Life van Keef uitgekregen.
Eerlijk gezegd ben ik er pas echt een maandje of anderhalf geleden in begonnen en af en toe in de weekenden in zitten lezen.

Boek leest vrij makkelijk weg, nergens echt moeilijk Engels, alleen als hij echt specifiek over gitaartuning begint, dan wordt het wat lastiger en geloofde ik het wel.

Het is leuk dat het ook echt in zijn stijl van spreken is op geschreven en je dus ook echt het idee krijgt dat het zijn verhaal is.

Toch wat minpuntjes, ik had eigenlijk toch nog wat meer inside info willen krijgen, van bv opnamesessies, achter de schermen van de vele tournees, ook hoe het in de latere jaren er aan toe gaat tijdens de Lickstour en TBB tour. Meer info hoeveel restmateriaal aka outtakes er wel niet zijn, enz enz....

Er zou sowieso al 100 blz gesneuveld zijn, omdat het boek anders te dik werd, wie weet dat daaaar nou juist meer van zulke info bij heeft gestaan?

Wanneer je heel eerlijk bent staat er niet gek veel nieuws in wat nog niet in de tig biographieen over de Stones en over Keith zelf al zijn geschreven en uitgebracht.

Neem nu het begin van het boek, dat verhaal over de '75 tour dat Keith met oa Ron per auto naar de volgende gig aan het rijden zijn en ze worden aangehouden door de plaatselijke politie, terwijl de auto vol met verdovende middelen zit. Sterk verhaal, maar dit staat zo'n beetje in ieder goed boek over de Stones.

Gooi er dan tenminste iig nog veel meer prachtige foto's in, die je elders nog niet gezien hebt.

Leuk, lekker vlot geschreven boek, maar een klassieker?

Live and Let Die - Ian Fleming (1954)

Alternatieve titel: Moord onder Water

3,5
Ja, mee eens. Film heeft behalve de hoofdschurk, Mr Big en een aantal van zijn trawanten, de Bondgirl Solitaire en slechts 1 luttele scene niks met het boek te maken.

Die ene scene is dan ook meteen het spannendste van de hele film:
Bond wordt ondervraagt door Mr. Big en wanneer het vermoeden rijst dat hij niet de waarheid spreekt gaat zijn vinger er af ("...daarna beginnen we aan de meer vitale delen!").

Het gaat in het boek vooral om een goudschat van een of andere piraat waarmee Mr Big de kas van Smersh moet spekken en hij maakt gebruik van Voodoo als cover om de inheemse bevolking op Jamaica onder de duim te houden.


Het verhaal is vrij simplistisch en zou heden te dagen op sommige punten als racistisch beschouwd kunnen worden, maar wanneer je het in de tijdsgeest ziet dan is het een vrij spannend en vlot boek om te lezen, maar vindt het niet het beste uit de reeks (Geen FRWL of OHMSS).

3,5 ster!