menu

Boeken / Boekgames / Knock-out: Omslag

zoeken in:
Het is het zelfde als op Mume, tot de 1024 boeken.

1 vs. 2


(afbeelding)

vs.


(afbeelding)

1-0

avatar van donnie darko
2-0. Maar beide zeer lelijk.


beiden te lelijk om op te stemmen.


Dustyfan
Het is het zelfde als op Mume, tot de 1024 boeken.
Sorry, maar aangezien ik nooit op Musicmeter kom, zou je even willen vertellen wat de bedoeling is?


Dustyfan schreef:
(quote)
Sorry, maar aangezien ik nooit op Musicmeter kom, zou je even willen vertellen wat de bedoeling is?


Het gaat er om welke boekomslag je het mooiste vind. De volgorde word bepaald door de volgorde van boeken die zijn toegevoegd. Dan gaan we door tot 1024 boeken, en dan word de winnaars van de vorige ronde ook weer tegenover elkaar gezet. Totdat er nog maar 1 boek overblijft. (Ik ben niet echt een held in uitleggen, ik hoop dat je het begrijpt )

Dustyfan
Ow, een Knock-out dus. Al heb je natuurlijk wel de kans, dat een omslag in tussentijd vervangen wordt door een ander exemplaar. Bijvoorbeeld wanneer er een originele omslag wordt gevonden, of een omslag van een betere kwaliteit. Ga je dan uit van de omslag die er eerst stond, of van de nieuwe omslag (in een volgende ronde.)?

avatar van Freud
4-2

1024 boeken is misschien nogal erg ambitieus?


avatar van Freud

(afbeelding)

vs


(afbeelding)

Ik heb het systeem nu pas door, we gaan gewoon alle boeken langs die op de site staan, in volgorde van toevoegen? Is het niet beter om eerst toch een zekere selectie te houden? Hoewel, op deze manier vergeten we er zeker geen .

1-0

Dustyfan
Dit is werkelijk een geweldige controle op de kwaliteit van de plaatjes. Hulde!

/me zoekt gauw naar een vervanging voor het plaatje van Hitch-hikers guide...

Edit: gevonden

avatar van Freud
Mmm, ik verander mijn stem toch niet denk ik. Maar het is een verbetering, absoluut .






avatar van Boek Pegasus
er zullen er altijd bij komen, dus zal het lang duren voor we een tweede ronde kennen...

avatar van Freud

(afbeelding)

vs


(afbeelding)

1-0

Ik heb de indruk dat bij boekcovers toch minder aandacht gaat naar het artwork dan bij cd-hoesjes .

Dustyfan
1-1

Ik denk dat er bij boekomslagen evenveel aandacht is voor het 'artwork' als bij cd-hoesjes.

Alleen: boeken bestaan al veel langer, worden over een langere periode al gemaakt naar gelang de mogelijkheden van de beschikbare technieken en hebben een langere ontwikkeling doorgemaakt. Met andere woorden: wat 100 jaar geleden 'mooi en aantrekkelijk' werd gevonden, is heel wat anders dan wat nu 'mooi en aantrekkelijk' wordt gevonden.

De omslag van een boek of cd is altijd bedoeld om mensen ertoe te bewegen een boek of cd te willen kopen. De manier waarop dat gebeurt (en gerelateerd aan de mogelijkheden) is inderdaad erg veranderd.

Die vergelijking valt voor cd's te trekken sinds de opkomst van de elpee (jaren '50/'60) en voor boeken sinds de uitvinding van de boekdrukkunst rond 1450.

Pakweg voor 1910 was er nog geen mogelijkheid om fotografie te gebruiken voor het illustreren van boeken, laat staan voor boekomslagen. Daarvoor werd hoog kwalitatief (kalfs- of geiten-)leer gebruikt, met als 'top of the art' goudopdruk. Maar de meeste boeken werden simpel gebonden in een met linnen beklede, kartonnen kaft, beschermd door bruin papier.

De technische mogelijkheid om fotografie te gebruiken voor het illustreren van boeken en het ontwerpen van omslagen heeft pas een vlucht genomen vanaf 1975, toen de offset techniek (de druktechniek die is gebaseerd op de afstoting van water en vet/olie) werd uitgevonden, waardoor het veel makkelijker (en dus goedkoper) werd om die techniek toe te passen.

Daarom: het is niet zozeer de aandacht die uitgaat naar het ontwerp, als de technische mogelijkheden die beschikbaar en bereikbaar waren. De cd-hoes (en in mindere mate de elpee-hoes) hebben van die voorgeschiedenis weinig last gehad.

En dan nog: een zware lederen boekomslag met goudopdruk kan ik in al z'n eenvoud erg mooi vinden. Het heette niet voor niks: boekdrukkunst.
Het branden van cd's heeft nog geen 'kunst' mogen heten tot nog toe.






avatar van Boek Pegasus
4-4 (alhoewel Sans Famille op zich een geweldig boek is)


7 vs. 8


(afbeelding)

vs.


(afbeelding)

0-1

Dit topic is gesloten. Alleen moderators kunnen nog berichten plaatsen.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:21 uur

geplaatst: vandaag om 07:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.