menu

Boeken / Nieuws / Literaire prijzen

zoeken in:
avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (moderator)
...stilte... schreef:
Is Ted nu Ted of niet?
Hahaha nee, niet dat ik weet

avatar van ...stilte...
Ha...ik was even in verwarring na de opmerking van eRCee.

avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (moderator)
...stilte... schreef:
Ha...ik was even in verwarring na de opmerking van eRCee.
Snap ik! Ik had zelf ook even een identiteitscrisis.

avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
De Jan Wolkers Prijs 2019 is toegekend aan Marente de Moor voor haar roman 'Foon'. De Jan Wolkers Prijs is de prijs voor het beste natuurboek. Heel toepasselijk werd de prijs uitgereikt door Karina Wolkers, de weduwe van de schrijver, kunstenaar én natuurliefhebber, en - ook al toepasselijk - in het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels.

avatar van liv2
liv2 (crew)
De Prix Goncourtjury heeft zijn ultieme selectie uitgedund tot vier auteurs: Jean-Paul Dubois, Olivier Rolin, Jean-Luc Coatalem en ...Amélie Nothomb (met 'Soif'). Op 4 november weten we wie de opvolger is van Nicolas Mathieu. Frankrijks grootste literaire prijs celebreert dit jaar zijn honderdste verjaardag.

avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
De BookSpot Literatuurprijs is dit jaar uitgereikt aan twee auteurs. Wessel te Gussinklo won met 'De Hoogstapelaars' de prijs voor fictie en Sjeng Scheijen kreeg de prijs voor non-fictie voor 'De Avant-gardisten'. Het loont zich wel om deze prijs te winnen want beide auteurs ontvingen elk 50.000 euro! Voor de volledigheid: de BookSpot Lezersprijs ging onlangs naar 'Otmars Zonen' van Peter Buwalda.

avatar van handsome_devil
De Hoogstapelaar is een fantastisch boek dus ik ben blij dat het in de prijzen is gevallen.

avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
geplaatst:
Er zijn zes genomineerden voor de Herman de Coninckprijs waarvan de winnaar wordt onthuld op zaterdag 21 maart. De onderscheiding bekroont de beste dichtbundel van het voorbije jaar. Het gaat om 'Hogere Natuurkunde ' van Ellen Deckwitz, 'Oog ' van Eva Gerlach, 'Godface ' van Asha Karami, 'Fantoommerrie' van Marieke Lucas Rijneveld en 'Het Leven van Sterren' van Marwin Vos.

avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
geplaatst:
De drie genomineerden voor de voor de E. du Perronprijs 2019 (voor “schrijvers, kunstenaars of instellingen die met een cultuuruiting in brede zin een bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving”) zijn bekend. Het zijn Ellen Deckwitz voor 'Hogere Natuurkunde ', Stephan Enter voor 'Pastorale ' en Asha Karami voor 'Godface '. De bekendmaking van de winnaar is op 16 april.

avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (moderator)
geplaatst:
Misschien een beetje oud nieuws ondertussen, maar hoera! Guus Kuijer heeft voor zijn oeuvre de Constantijn Huygens-prijs 2020 gewonnen! Het is redelijk uniek dat een auteur die vooral bekend is voor zijn zogenaamde jeugdliteratuur wint - eerder wonnen ook Joke van Leeuwen, Toon Tellegen en Annie M.G. Schmidt.
Op de site van de Jan Campert-stichting is iets te lezen wat lijkt op een juryrapport: klik!


avatar van Lalage

Zo tof dit! Ik had het niet verwacht, al vond ik het boek wel wat hebben. De vertaler heeft er ook een flinke kluif aan gehad om al die typisch Nederlandse zaken naar het Engels over te zetten.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:18 uur

geplaatst: vandaag om 17:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.