menu

Mijn Updates +
Boeken / Nieuws / Literaire prijzen

zoeken in:
ags50
Ik zal meteen toegeven dat het onderwerp (ECI literatuurprijs) mij in het geheel niet interesseerde. Wel hoorde ik de kennelijke winnaar stumperen (zo klonk het in mijn oren) over mogelijk zoals jij zegt 'gedoodverfd' en 'doodgeverfd' maar heb zulks allerminst als een woordgrapje opgevat. Als dat al het geval was, hetgeen ik nog steeds betwijfel, is dat voor mij nog steeds geen aanleiding om het boek alsnog eens te lezen.

avatar van liv2
liv2 (crew)
P.C. Hooft-prijs 2018 voor Nachoem Wijnberg:


KLIK


avatar van Lalage
shortlist van de Biesheuvelprijs:
Vonne van der Meer – Brood, zout, wijn (Atlas Contact)
Joubert Pignon – Mooie lieve schat (Atlas Contact)
Annelies Verbeke – Halleluja (De Geus)

J.M.A. Biesheuvelprijs – Jaarlijkse prijs voor de beste korte verhalenbundel - jmabiesheuvelprijs.nl

avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
Op woensdag 21 februari werd voor de vierde keer de J.M.A. Biesheuvelprijs uitgereikt voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel. Winnaar was Annelies Verbeke met haar bundel Halleluja . De prijs leverde haar een bedrag op van 7.336 Euro; geheel door middel van crowdfunding bijeengebracht.

avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (crew)
geplaatst:
Nominaties Woutertje Pieterse Prijs 2018

Dit jaar zijn er vijf boeken genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs. Het gaat om het boek De zweetvoetenman. Over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe) van Annet Huizing (tekst) en
Margot Westermann (illustraties), En toen, Sheherazade, en toen? van Imme Dros (tekst) en Annemarie van Haeringen (illustraties), Lampje van Annet Schaap (tekst & illustraties), Onder mijn matras de erwt van Ted van Lieshout (tekst & beeld) en Wij waren hier eerst van Joukje Akveld (tekst) en Piet Grobler (beeld).

De jury bestaat uit Noraly Beyer (juryvoorzitter), Anne-Gine Goemans, Jen de Groeve, Mirjam Noorduijn en Peter de Kan.

Op 5 april zal de winnaar bekend worden gemaakt.

avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (crew)
'Lampje' van Annet Schaap heeft de Woutertje Pieterse Prijs 2018 gewonnen

De kop zegt het al: Lampje van Annet Schaap heeft de Woutertje Pieterse Prijs 2018 gewonnen. Voor het juryrapport en veel meer informatie, zie deze pagina op Literatuurplein.
Ik heb het boek (nog) niet gelezen, maar ik vind het in ieder geval leuk dat het een boek is dat op BoekMeter staat en dat zelfs al gelezen en besproken is!

avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
geplaatst:
Vandaag is bekend gemaakt dat de Prijs der Nederlandse Letteren 2018 is toegekend aan Judith Herzberg. De driejaarlijkse prijs wordt in het najaar uitgereikt.avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
Nelleke Noordervliet ontvangt voor haar hele oeuvre de Constantijn Huygensprijs 2018.


Gast
geplaatst: vandaag om 18:38 uur

geplaatst: vandaag om 18:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.