menu

Mijn Updates +
Boeken / Nieuws / Literaire prijzen

zoeken in:
ags50
Ik zal meteen toegeven dat het onderwerp (ECI literatuurprijs) mij in het geheel niet interesseerde. Wel hoorde ik de kennelijke winnaar stumperen (zo klonk het in mijn oren) over mogelijk zoals jij zegt 'gedoodverfd' en 'doodgeverfd' maar heb zulks allerminst als een woordgrapje opgevat. Als dat al het geval was, hetgeen ik nog steeds betwijfel, is dat voor mij nog steeds geen aanleiding om het boek alsnog eens te lezen.

avatar van liv2
liv2 (crew)
P.C. Hooft-prijs 2018 voor Nachoem Wijnberg:


KLIK


avatar van Lalage
shortlist van de Biesheuvelprijs:
Vonne van der Meer – Brood, zout, wijn (Atlas Contact)
Joubert Pignon – Mooie lieve schat (Atlas Contact)
Annelies Verbeke – Halleluja (De Geus)

J.M.A. Biesheuvelprijs – Jaarlijkse prijs voor de beste korte verhalenbundel - jmabiesheuvelprijs.nl

avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
Op woensdag 21 februari werd voor de vierde keer de J.M.A. Biesheuvelprijs uitgereikt voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel. Winnaar was Annelies Verbeke met haar bundel Halleluja . De prijs leverde haar een bedrag op van 7.336 Euro; geheel door middel van crowdfunding bijeengebracht.

avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (crew)
Nominaties Woutertje Pieterse Prijs 2018

Dit jaar zijn er vijf boeken genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs. Het gaat om het boek De zweetvoetenman. Over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe) van Annet Huizing (tekst) en
Margot Westermann (illustraties), En toen, Sheherazade, en toen? van Imme Dros (tekst) en Annemarie van Haeringen (illustraties), Lampje van Annet Schaap (tekst & illustraties), Onder mijn matras de erwt van Ted van Lieshout (tekst & beeld) en Wij waren hier eerst van Joukje Akveld (tekst) en Piet Grobler (beeld).

De jury bestaat uit Noraly Beyer (juryvoorzitter), Anne-Gine Goemans, Jen de Groeve, Mirjam Noorduijn en Peter de Kan.

Op 5 april zal de winnaar bekend worden gemaakt.

avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (crew)
'Lampje' van Annet Schaap heeft de Woutertje Pieterse Prijs 2018 gewonnen

De kop zegt het al: Lampje van Annet Schaap heeft de Woutertje Pieterse Prijs 2018 gewonnen. Voor het juryrapport en veel meer informatie, zie deze pagina op Literatuurplein.
Ik heb het boek (nog) niet gelezen, maar ik vind het in ieder geval leuk dat het een boek is dat op BoekMeter staat en dat zelfs al gelezen en besproken is!

avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
Vandaag is bekend gemaakt dat de Prijs der Nederlandse Letteren 2018 is toegekend aan Judith Herzberg. De driejaarlijkse prijs wordt in het najaar uitgereikt.avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
Nelleke Noordervliet ontvangt voor haar hele oeuvre de Constantijn Huygensprijs 2018.


avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (crew)
Longlist Grote Poëzieprijs 2019

Vandaag is de Longlist voor de Grote Poëzieprijs 2019 bekendgemaakt. Voor de Grote Poëzieprijs 2019 beoordeelt een vijfkoppige jury, benoemd door de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, Nederlandstalige bundels die zijn verschenen tussen 1 september 2017 en 31 december 2018. De jury van dit jaar bestond uit dichter Joost Baars, hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde Yra van Dijk, schrijver en presentator Adriaan van Dis, documentairemaker Cindy Kerseborn en dichter en theatermaker Maud Vanhauwaert. Voor De Grote Poëzieprijs kunnen voor het eerst ook bundels uitgegeven in eigen beheer worden ingezonden.
De nominaties zullen worden bekendgemaakt op 6 februari 2019, tijdens het uitreikingsprogramma van de tiende editie van de Turing Gedichtenwedstrijd in de Rode Hoed in Amsterdam. De uitreiking van de eerste editie van De Grote Poëzieprijs vindt op zondag 16 juni 2019 plaats tijdens het feestelijke 50e Poetry International Festival Rotterdam.
De Grote Poëzieprijs bekroont de beste Nederlandstalige dichtbundel van het jaar met een geldbedrag van € 25.000,-.

Longlist
Simone Atangana Bekono - Hoe de eerste vonken zichtbaar waren
Maria Barnas - Nachtboot
Dean Bowen - Bokman
Joost Decorte - Stalker
Radna Fabias - Habitus
Jonathan Griffioen - Gedichten met een mazda 626
Jacob Groot - Verlies me niet
Ted van Lieshout - Ze gaan er met je neus vandoor
Lieke Marsman - De volgende scan duurt vijf minuten
Roelof ten Napel - Het woedeboek
Willem Jan Otten - Genadeklap
Xavier Roelens - Onze kinderjaren
Hans Tentije - Begane grond
Miriam Van hee - Als werden wij ergens ontboden

Gast
geplaatst: vandaag om 01:55 uur

geplaatst: vandaag om 01:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.