menu

Boeken / Nieuws / Boeken die verfilmd gaan worden

zoeken in:
avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (moderator)
De filmrechten van twee boeken van Tosca Menten zijn verkocht

De filmrechten van twee boeken van de succesvolle kinderboekenschrijfster Tosca Menten, vooral bekend van haar Dummie de Mummieboeken, zijn verkocht. De rechten van De wraak van Knor zijn verleend aan Viking Film. Het moet een animatiefilm worden. Het andere boek is Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist, (genomineerd voor de Nederlandse Kinderjury 2016). Die rechten zijn aan NL Film verkocht.
Eerder werden twee delen uit de Dummie de Mummieserie verfilmd. De film Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba was één van de vijf succesvolste Nederlandse films in 2015 en maakt daarom kans op een Gouden Kalf.

Voor wat meer informatie: NL Film koopt filmrechten Dirkje Bakkes & Filmrechten De wraak van Knor verkocht aan Viking Film.

avatar van Panta Rei
liv2 schreef:
Hier wat meer info over dit toch wel bizarre gegeven:


‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ krijgt verfilming - De Standaard

Echt? Serieus???
Hoe gaat zo iets verfilmd worden?
Zoals ze vroeger met slapsticks deden? Met bordjes waarop tekst geschreven staat?
https://joshsuter.files.wordpress.com/2013/10/knockknock.jpg


Voorbeeld als Birds woordelijk verfilmd zou worden.

http://www.artistsandillustrators.co.uk/uploads/portfolio/8753/51749/portfolio_public_large/08c056505dd77904c83c60069d6999569d947a25.jpg

avatar van Pageturner
De eeuwige oorlog (misschien wel de beste strip ooit, naar het boek The Forever War) wordt heruitgegeven in het Engels. Ik zie daarin een teken dat de verfilming toch niet zo veraf meer blijkt.


avatar van Donkerwoud
Weer een roman van Ian McEwan die verfilmd gaat worden: The Children Act - IMDb


avatar van Sol1
Sol1 (crew)
Netflix heeft op 6 maart 2019 aangekondigd dat zij van de familie van de schrijver de rechten hebben verworven om Cien Años de Soledad - Gabriel García Márquez (1967) te verfilmen.
Het zou de eerste en enige keer, sinds de uitkomst van het boek in 1967, moeten zijn dat de familie akkoord gaat met een verfilming van het boek.
De opzet is dat er een serie van wordt gemaakt.

Er zijn (nog) geen gegevens bekend gemaakt over regisseur, budget of data en dergelijke.

Edit, link toegevoegd: ‘Honderd jaar eenzaamheid’ van García Márquez wordt Netflix-serie - NRC

avatar van eRCee
Een serie lijkt me wel de goeie insteek voor het materiaal. Zou best mooi kunnen worden en een manier om het werk van Marquez bekend te houden.

Geralt of rivia
Meer details rondom zeer ambitieuze fantasy-serie 'Wheel of Time' - SerieTotaal
yes na jaren lang wachten is het eindelijk zover the wheel of time denk zelf dat dit een combinatie tussen game of thrones en lord of the rings gaat worden heb er hoge verwachtingen van

avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (moderator)
Ik heb bovenstaand bericht wat aangepast. Graag 'leesbare' links plaatsen.

Geralt of rivia
horrorclown-pennywise-krijgt-eigen-films-na-it-chapter-two


Oh jee ik zie het alweer aankomen ! dat deze franchise helemaal uitgemolken wordt door de filmindustrie . Net zoals marvel en starwars zie al een hele pennywise franchise aankomen . Hopelijk zal King zelf dit plan stoppen . Als dit gebeurt eindigt dit net als the children of the corn. Als de IT films meer films gaan krijgen komen deze er waarschijnlijk ook cujo 1 tot en met deel 9 needfull things 5 . En dan ook nog misery 1 tot en met deel 8 hopelijk gebeurt dit niet naar heb een voorgevoel als er meer IT films komen en ze het goed doen het in de bioscopen is het maar wachten op deze films . Groet geralt of rivia

Gast
geplaatst: vandaag om 21:35 uur

geplaatst: vandaag om 21:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.