menu

Boeken / Nieuws / Boekennieuws

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (crew)
Griet Op de Beeck schrijft Boekenweekgeschenk 2018:

http://www.volkskrant.nl/boeken/griet-op-de-beeck-schrijft-boekenweekgeschenk-2018~a4488623/


... en twee van haar boeken worden verfilmd.

avatar van Jason82
Komende zaterdag is het bookstore day! ? Diverse special editions te koop en/of sprake van aantrekkelijke kortingen. Ik ga zeker even kijken in de plaatselijke boekhandel ?.

http://www.bookstoreday.nl/

avatar van Rudi S
Daar staan leuke dingen tussen, zaterdag ook maar even snuffelen.

avatar van Rudi S
Hm, wel jammer dat de " kleinere boekhandel in Eindhoven niet met actie meedoet


avatar van the Cheshire cat
Voor wie geïnteresseerd mocht zijn: De favoriete boeken van Daphne Bunskoek

avatar van Sol1
Sol1 (crew)
Unieke Belgische bibliotheek ontdekt die 150 jaar lang onaangeroerd bleef:
Een teletijdmachine naar het verleden: unieke Belgische bibl... - Het Nieuwsblad

Met zelfs het meubilair uit die tijd nog in goede staat.
Het moet aangenaam zijn geweest, daar binnen te mogen stappen.
Wel jammer dat het vermoedelijk niet als geheel wordt overgedragen, zodat de unieke sfeer van de verzameling en de kamer gezamenlijk misschien verloren gaat.

avatar van the Cheshire cat
Bassie en Adriaan brengen allebei een boek uit (Ik heb zo'n vermoeden dat de autobiografie van Aad van Toor voornamelijk over een clown gaat.)

avatar van Sol1
Sol1 (crew)
Een bijzonder onaangename aansluiting tussen theorie en praktijk:

The guilty secret: Chinese crime writer arrested for four cold-case murders | World news | The Guardian - theguardian.com

Citaat: In the introduction to his novel The Guilty Secret, Chinese writer Liu Yongbiao revealed he had already started work on a follow-up he hoped would prove a literary sensation: a suspense-filled, cold-case detective drama about a ravishing female author who evades capture despite committing a string of grisly murders. He would call it The Beautiful Writer who Killed.avatar van HALVE TAMME.
Toen ik de berichten hoorde dat hij ontvoert was, was het eerste wat ik zei: leuk boekmateriaal

avatar van Sol1
Sol1 (crew)
Stories in the garden:

https://www.ad.nl/den-haag/de-olijfboom-is-dol-op-tolstoj-de-palm-vindt-het-niks~afc80a7f/

Citaat:
Anastasia Loginova is met haar Story's in the garden van 16 september tot en met 31 oktober, wanneer het project eindigt, te zien in de botanische tuin in Leiden.


avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (moderator)
Start Kinderboekenweek 2017 & Gouden Griffel

Vandaag is de Kinderboekenweek van start gegaan. Het is de 63-ste editie en heeft als motto "Gruwelijk Eng!".
Zoals gebruikelijk is er weer een Kinderboekenweekgeschenk. Dit jaar nam Janneke Schotveld (het brein achter de Superjuffie-boeken) deze taak op zich, wat resulteerde in het boek Kattensoep. Zoals ik eerder al zei, vind ik het een slechte keuze, omdat (kinder)boekwinkels nou de rommel die ze verkopen ook nog moeten weggeven. Als klanten meer ten minste €10,- aan kinderboeken uitgeven.
Er is ook nog het traditionele kinderboekenweekprentenboek. Dit jaar tekenden Martijn van der Linden en Maranke Rinck hiervoor. Het prentenboek heet "Knikkeruil" en is de koop voor € 6,95.
En traditiegetrouw lanceert Kinderen voor Kinderen weer een hit rondom het kinderboekenweekthema. Dit jaar was het thema, zoals gezegd 'Gruwelijk eng' en Kinderen voor Kinderen heeft hier creatief op ingespeeld met hun lied "Gruwelijk eng". Het lied wordt ieder jaar geschreven door Tjeerd Oosterhuis en dit jaar schreef kinderboekenschrijver Jozua Douglas mee. Voor de liefhebbers is hier de clip: clip, hier kun je de danspasjes uit de clip oefenen en hier kun je de tekst meezingen. Veel plezier!

En dan het goede nieuws: Koos Meinderts heeft met zijn jeugdroman Naar het noorden de Gouden Griffel gewonnen!
Meinderts is al 34 jaar schrijver, maar valt pas eigenlijk de laatste tijd in de literaire prijzen, zoals de (Vlaamse) Boekenleeuw voor zijn jeugdroman De zee zien.
De jury noemde het boek, dat geïllustreerd is door zijn vrouw Annette Fienig "een prachtig boek met gedurfd slot waarin Meinderts in sobere taal een indringend beeld van de ontwikkeling van een jongen in oorlogstijd geeft".
Andere genomineerde boeken waren "Alaska" van Anna Woltz (zij won vorig jaar de Gouden Griffel),
"Baby´tje in mama's buik" van Bette Westera, "Kinderen met een ster" van Martine Letterie, "Siens hemel" van Bibi Dumon Tak, "T-Rex, Trix in Naturalis" van Daan Remmerts de Vries en "Tangramkat" van Maranke Rinck & Martijn van der Linden.

avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (moderator)
Dat gedoe met Querido

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in het wel en wee van Querido Kind is hier een aantal links: Ted van Lieshout: Hoe kwam het zo met Querido Kind?, Ted van Lieshout: Zes redactieleden verlaten Querido Kind, Kinderboekauteurs stappen massaal op bij uitgeverij Querido Kind - NRC

avatar van Sol1
Sol1 (crew)
In samenwerking tussen BnF (La Bibliothèque national de France), de universiteit van Grenoble en de universiteit van Illinois, worden de komende periode circa 6.000 brieven van Marcel Proust gedigitaliseerd. Het is de bedoeling dat dit archief te zijner tijd gratis op internet ter beschikking komt te staan.

Thousands of letters penned by French writer Proust to go online - France 24 - france24.com

avatar van gert_r
Sol1 schreef:
In samenwerking tussen BnF (La Bibliothèque national de France), de universiteit van Grenoble en de universiteit van Illinois, worden de komende periode circa 6.000 brieven van Marcel Proust gedigitaliseerd. Het is de bedoeling dat dit archief te zijner tijd gratis op internet ter beschikking komt te staan.

Thousands of letters penned by French writer Proust to go online - France 24 - france24.com

Hoe modern: Cookies in plaats van Madeleines!

avatar van Sol1
Sol1 (crew)
En toch smaken Madeleines dan beter

De indruk bestaat dat Proust meer tot zich nam dan enkel Madeleines.


avatar van eRCee
Ik stem voor Fjodor M en Leo N.

avatar van Lalage
Vandaag is 'Nederland leest' begonnen. Dat staat dit jaar in het teken van robotica. Dus hol gauw naar de bieb om 'Ik, robot' van Isaac Asimov op te halen, aangevuld met een hoofdstuk geschreven door Ronald Giphart in samenwerking met een robot!

In Boeken > Nieuws > Het einde van alle belastingen:

Het einde van alle belastingen is een kortboek dat een nieuw systeem beschrijft waarin niemand nog belastingen hoeft te betalen en de regeringen nog steeds begrotingen maken zonder ooit een tekort aan geld te hebben. Het is bij diverse webshops verkrijgbaar.
Het einde van alle belastingen


avatar van liv2
liv2 (crew)
Nieuwe grote literatuurprijs in Nederland - de Sybren Poletprijs - voor experimentele literatuur:


KLIK

avatar van Sol1
Sol1 (crew)
Boek oud-minister Willem Vermeend uit de handel vanwege plagiaat:
https://www.ad.nl/politiek/boek-oud-minister-willem-vermeend-uit-de-handel-vanwege-plagiaat~afa895d6/

Mededeling van de uitgever, met het verzoek die mededeling te delen:
Omdat wij hebben geconstateerd dat er verschillende exemplaren van het boek De wereld van Cybersecurity en Cybercrime in omloop zijn met drukfouten en/of het ontbreken van noten die naar bronnen verwijzen of noten die verkeerd zijn geplaatst, hebben wij op 1 febr. jl besloten om het boek uit de handel te nemen. Lezers die het boek hebben aangeschaft kunnen het aankoopsom bij ons declareren. Op basis van terugzending van het boek. Veel excuses voor het ongemak. Team Einsteinbooks
Deel dit alstublieft

Zie: Belangrijke mededeling – Einsteinbooksavatar van eRCee
Eindelijk erkenning hoe zwaar ik het wel niet te verduren heb, dat doet me deugd. In dit geval zie ik nog een lichtpuntje: zo'n Boekenweekgeschenk komt er toch wel (en is vrijwel nooit veel soeps), hopelijk dat Siebelink hierdoor een andere roman over de kweekschool en een bekrompen jaren '50 moraal terzijde schuift.

avatar van Ted Kerkjes
Ted Kerkjes (moderator)
Nou, de grootste nationale leescampagne is weer van start gegaan, hoor: Nederland Leest.
Het thema is 'Voeding'. Dit keer is het geschenkboek geen heruitgave van een interessante "klassieker", maar de bundel 'Je bent wat je leest', met "bijdragen over voeding van vijf specialisten": Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw.

Ik vind het eerlijk gezegd nogal triest dat in een literaire campagne plaats is voor bijdragen van mensen als Pierre Wind...

(Literatuurplein: Nederland Leest 2018 van start gegaan)

Gast
geplaatst: vandaag om 08:32 uur

geplaatst: vandaag om 08:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.